Κυριακή, 21/07/24
Ακαδημίες

Έφορος, γονέας ή “μπράβος”;

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Δεν είναι δυνατόν ακαδημίες με μεγάλα ονόματα να αναθέτουν καθήκοντα σε σκληροπυρηνικούς γονείς είτε με την αρμοδιότητα του υπεύθυνου ή κλασσικά του έφορου! Και αρκετές φορές του «μπράβου»!!! Αυτοί (οι πολλές φορές αρρωστημένοι στο μυαλό άνθρωποι με αρμοδιότητα) έχουν την εξουσιοδότηση του υπεύθυνου της Ακαδημίας να εκπροσωπούν το όνομα της Ακαδημίας τους! Εισέρχονται στα γήπεδα όπου αγωνίζονται τα παιδιά μας, κάνουν ενστάσεις, κάνουν συζητήσεις, ελέγχους, δίνουν οδηγίες στα παιδιά, ξεσηκώνουν τους υπόλοιπους γονείς, δημιουργούν επεισόδια, κοουτσάρουν πολλές φορές και βέβαια οι πιο άρρωστοι κάνουν posts στα facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας δημόσια, χυδαία και προκλητικά πίσω από τη μάσκα της ασφάλειας του ιντερνετ! Αυτοί εκπροσωπούν το μεγάλο όνομα της Ακαδημίας τους!

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ ΓΟΝΕΑ ΜΠΡΑΒΟΥ

Επίσης υπάρχει και η ιδιότητα του μπράβου ή αν θέλετε καλύτερα του «έφορου-γονέα-μπράβου»! Ο «έφορος-γονέας-μπράβος»! της Ακαδημίας χαρακτηρίζεται από έντονη δυναμικότητα, επαναστατικό πνεύμα, καχυποψία και από υπερβολική αγάπη για το όνομα της ομάδας που εκπροσωπεί! Ο μπράβος έφορος γονέας έχει πάντα άποψη και πάντα δίκιο και είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα προκειμένου να αποδείξει το δίκιο του. Ο «έφορος-γονέας-μπράβος» συνοδεύει τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας παντού!

ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τον μπράβο έφορο γονέα άθελα τους ακολουθούν και άλλοι γονείς οι οποίοι αφουγκράζονται την οργή και τον παραλογισμό του και νιώθουν συμπάθεια για το οποιοδήποτε πρόβλημα της ομάδας ή την αδικία. Αυτοί οι γονείς είναι οι σωστοί και οι λογικοί που ανήκουν στην υγιή μεριά της κατηγορίας των γονέων και ακολουθούν για τον πολύ απλό λόγο ότι ενδιαφέρονται μόνο για το καλό των παιδιών τους. Αυτοί όντας πιο λογικοί πρέπει να απομονώνουν όσους δημιουργούν πρόβλημα στην Ακαδημία τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει Ακαδημία που όλοι αρνούνται να παίξουν μαζί της και οι γονείς ακόμη δεν αναρωτήθηκαν γιατί! Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε τα πράγματα! Αυτές τις σκληροπυρηνικές μορφές γονέων πρέπει να τις απομονώνετε και να μην αφήνετε να σας διοικούν!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;

Επίσης το οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να το συζητάτε πρώτα με τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας πριν πάρετε θέση. Αν ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας όμως δεν έχει το σθένος να μιλήσει και να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και λογική κάποιο πρόβλημα τότε σημαίνει πως το πρόβλημα είναι γενικότερο. Ο Υπεύθυνος μιας Ακαδημίας πρέπει να αποφασίζει με γνώμονα το συνολικό συμφέρον των παιδιών της Ακαδημίας και να είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς. Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας πρέπει να σέβεται και τους Υπεύθυνους, τα Ονόματα και τα παιδιά των άλλων Ακαδημιών διαφορετικά κανείς δε θα θέλει να παίξει μαζί του! Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας δεν πρέπει να θαμπώνεται από την προοπτική του Πρωταθλητισμού! Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας πρέπει να έχει το θάρρος της άποψης του και να μην κρύβεται πίσω από τις φούστες των γονιών. Επίσης ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας έχει την αποκλειστική ευθύνη για όποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει επίπτωση στην ακαδημία του και στη μείωση του γοήτρου του ονόματος της. Επίσης ένας λογικός και σοβαρός Υπεύθυνος Ακαδημίας δεν πρέπει να συμμετέχει στα chat των γονέων με σκοπό να τους δυναμιτίσει κάνοντας «comments» και likes γιατί μετά φίλοι μου το θέμα χάνει τη σοβαρότητά του…

ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ;

Πολλές φορές ομάδες ακαδημιών πέφτουν θύματα της συνολικής κατάστασης που αποφέρει η φουλ δράση του Υπεύθυνου και του εφόρου. Επιμένουν στις θέσεις τους, πάνε ενάντια στις αποφάσεις και απορρίπτουν πυροσβεστικές λύσεις οι οποίες είναι προς αποκλειστικό όφελος των παιδιών. Η ίδια Ακαδημία κινδυνεύει λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης με αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις λόγω της αδιάλλακτης και απαράδεκτης συμπεριφορά του ζευγαριού Υπεύθυνος – «έφορος-γονέας-μπράβος»! Ο Υπεύθυνος μάλιστα έθεσε θέμα ασφάλειας διεξαγωγής αγώνα λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει την οργητική στάση των γονέων. Τον πετάς κατ ευθείαν έξω από τη διοργάνωση ή δεν τον πετάς! Ως πρώτο μέτρο η είσοδος του συγκεκριμένου γονέα απαγορεύτηκε στα γήπεδα όπως του απαγορεύτηκε και το να ασκεί καθήκοντα εκπροσωπώντας την Ακαδημία του. Η επόμενη επίπτωση θα είναι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης ακαδημίας από τη διοργάνωση και μετά θα βγουν οι γονείς και θα φωνάζουν φταίνε οι διοργανωτές!!! Γι’ αυτό σας λέω… μερικά πράγματα που αφορούν το παιδικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ εάν δεν επιβληθούν αυστηροί κανονισμοί. Οι «έφοροι-γονείς-μπράβοι» μπορούν άνετα να πίνουν τον καφέ τους στην πισίνα τους και να κάνουν comments και likes τη στιγμή που ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα χάνει το γόητρο του σε κάθε κλικ που κάνει ο κάθε «έφορος-γονέας-μπράβος»…

 

Τηλέμαχος Αθανασίου Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Προπονητική,
Εξειδίκευση στην Αθλητική Σχολή Κολωνίας, Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA C

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισπανία

Η Μπάρτσα “απαντάει” στη μεταγραφή Μπαπέ με… πρωταθλητή Ευρώπης!

Η Μπαρτσελόνα θέλει να... απαντήσει στη μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης, με έναν δυνατό ποδοσφαιριστή, που έφτασε στην...
Ελλάδα

“Υπάρχουν ταλέντα, αλλά δεν τα εμπιστεύονται για να παίξουν...

Για να μπορέσουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές να πρωταγωνιστήσουν στην πρώτη ομάδα χρειάζεται να πάρουν ευκαιρία, όπως ο...
Πορτογαλία

“Έλληνες, αν ο Κριστιάνο ήταν μεγαλύτερος το 2004 θα...

Δεν λένε να το... χωνέψουν οι Πορτογάλοι το "κάζο" που τους έκανε η αρμάδα του Ότο Ρεχάγκελ,...
Γαλλία

Η Παρί θέλει το… απόλυτο δίδυμο στην ομάδα της!

Η Παρί Σεν Ζερμέν κοιτάζει το πως... θα φέρει τους δυο επιθετικούς της Νάπολί, θέλοντας να δυναμώσει...
Super League U19/U17/U15

Πότε θα γίνει η σέντρα στα νέα πρωταθλήματα υποδομής;

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και ακόμη έχουμε λίγο καιρό πριν την μεγάλη επιστροφή των πρωταθλημάτων. Η σέντρα θα...