Κυριακή, 08/09/24
Λάμπρος Σμυρλής

Ο ΠΑΟΚ έχει στα “σπλάχνα” του… ένα εξτρέμ με μέλλον! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο ΠΑΟΚ έχει γεμίσει με ταλέντα την Ακαδημία του, που έχουν όλα τα φόντα για να πετύχουν! Ένα από αυτά είναι και ο νεαρός Λάμπρος Σμυρλής (γεννημένος στις 12/06/2004) ανήκει στην καλύτερη γενιά της ομάδας, καταφέρνοντας να φτάσει στην δεύτερη ομάδα.

Όνειρο του νεαρό αριστερού εξτρέμ είναι να πετύχει στην πρώτη ομάδα και αυτό αργά ή γρήγορα θα το πετύχει, αρκεί να παραμείνει ταπεινός και δουλευταράς, για να φτάσει στο πικ των δυνατοτήτων του.

Ο δικέφαλος του βορρά γνωρίζει καλά το ταλέντο που έχει στην ομάδα του και δίπλα σε έμπειρους προπονητές και προσωπικό, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Φέτος δεν έκανε πολλές συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα, με τον Στέλιο Μαλεζά να τον χρειάζεται στην U19, για να δώσει ένα “χεράκι” βοηθείας. Με την ομάδα του Γκαρσία φέτος μέτρησε 8 συμμετοχές και μια ασίστ, ωστόσο με την U19 έχει 13 συμμετοχές και 10 γκολ. Βέβαια με την τρίτη ομάδα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το ’23, κάνοντας την διαφορά.

 

 

Αλλά ας τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Ο Άρης, ήταν η αρχή και ο ΠΑΟΚ η συνέχεια

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κατάγεται από την Χαλκιδική και συγκεκριμένα από την Κασσάνδρεια, ωστόσο άρχισε να κλωτσά την μπάλα στα τμήματα υποδομής του Άρη. Βέβαια η παραμονή του δεν ήταν μεγάλη, μετακομίζοντας στην Ακαδημία Cosmos Μουδανιών.

Εκεί έμαθε σιγά σιγά το ποδόσφαιρο και πριν καλά καταλάβει την εξέλιξη του, μεταπήδησε στις Ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Τα πρώτα του βήματα έγιναν στην ομάδα της U15 εκεί, που στις πρώτες του συμμετοχές έδειξε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο.

Οι προπονητές του είχαν να το λένε και δίπλα του, πάντα, να του δείχνουν το δρόμο για το πως να εξελίσσεται και να δουλεύει τις αδυναμίες του. Η πρώτη του σεζόν ολοκληρώθηκε με 12 γκολ σε 18 συμμετοχές (και 6 ασίστ), με την προαγωγή του να έρχεται γρήγορα στο τμήμα της U17.

Στην U17 ήταν ο “ήρωας”…

Καλά – Καλά δεν πρόλαβε να πάρει την προαγωγή, κατάφερε και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά όχι έτσι απλά! Έφτασε τα 8 τέρματα σε 18 συμμετοχές, αλλά στον τελικό της διοργάνωσης κατάφερε να ξεχωρίσει, οδηγώντας την ομάδα του στο τρόπαιο.

Μάλιστα η βελτίωση του ήταν εμφανής! Οι προπονητές γνώριζαν από τότε και χάραξαν την πορεία του για τη συνέχεια, αφού μέσα στα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει δυο πρωταθλήματα.

Παράλληλα η επόμενη σεζόν ήταν και καλή και… κακή. Το καλό ειναι πως σε πέντε συμμετοχές είχε πέντε γκολ (2020/21), το κακό είναι πως η πανδημία φρέναρε κάθε δραστηριότητα, κόβοντας την φόρα του Σμυρλή, που ερχόταν φουριόζος από δυο γεμάτες χρονιές.

Αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που τον απασχόλησε, καθώς το τέλος του “κουτσουρεμένου” πρωταθλήματος, του έφερε ακόμη μια κούπα, η τρίτη στην καριέρα του και η δεύτερη με την φανέλα της U17

 

 

Η πολυπόθητη κλήση στην Εθνική ήρθε… με τη φανέλα της U19

Στα τέλη της σεζόν 2020/21 ο Λάμπρος Σμυρλής θα κληθεί να φορέσει τη φανέλα της U19, εκεί που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League U19.

Δηλαδή τι έκανε εκείνη τη σεζόν; Δυο πρωταθλήματα σε μια χρονιά, που κατάφερε να σηκώσει την κούπα. Σύνολο από ένα γκολ και μια ασίστ σε 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος

Την περσινή σεζόν ο ίδιος συμμετείχε με την U19 του ΠΑΟΚ στο Youth League, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ζίλινα. Μάλιστα με την φανέλα της ομάδας του έφτασε σε 21 συμμετοχές, σκοράροντας 6 γκολ, με την απόδοση του να είναι εντυπωσιακή.

Ο ταλαντούχος άσος των “Θεσσαλονικιών” είχε εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν ήταν τυχαίο που φόρεσε το περικάρπιο του αρχηγού, όντας ένα “πολυβόλο” στα χέρια των προπονητών του.

Στο τέλος της σεζόν του 2021/22, ο Σμυρλής θα κληθεί να αγωνιστεί με το Εθνόσημο. Φόρεσε τη φανέλα της Παίδων και αγωνίστηκε σε τρεις φιλικές αναμετρήσεις (Τουρκία, Πορτογαλία, Ιταλία), έχοντας αρκετά λεπτά συμμετοχής.

 

 

Από τους πιο… μικρούς της Β’ ομάδας

Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία είδε τον νεαρό να ανεβαίνει αισθητά, του απηύθυνε κάλεσμα στην δεύτερη ομάδα, λίγο πριν το Εθνικό του ντεμπούτο

Αγωνίστηκε σε 7 αναμετρήσεις, σκοράροντας και ένα γκολ, στο 2-1 της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό, στις 16/02/22, μια ημέρα που θα θυμάται για πάντα.

Λίγες ημέρες μετά, ο Τάσος Θέος του έδωσε κλήση στην Εθνική Νέων και τη φετινή σεζόν, τον πήρε στις αναμετρήσεις του EURO U19. Πριν η Εθνική προκριθεί στην Elite Round, ο 18χρονος άσος θα αγωνιστεί 6 φορές, σκοράροντας και μοιράζοντας από μια φορά. Η παρουσία του ήταν καθοριστική και βοήθησε στα μέγιστα την χώρα μας, να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

 

Ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητα του

Ο Λάμπρος Σμυρλής είναι ένα σύγχρονο εξτρέμ, με αρκετό ταλέντο, που μπορεί να δημιουργήσει με μεγάλη ευκολία. Έχει την “αίσθηση” στο σκοράρισμα και μπορεί να το κάνει, με αρκετούς τρόπους. Σαν εξτρέμ μπορεί να σεντράρει με μεγάλη ευκολία, όντας ένα μεγάλο όπλο για τους προπονητές του. Όλοι τους έχουν δουλέψει με τον νεαρό και ξέρουν πως να τον χειριστούν, αλλά κυρίως υπάρχει ο “εντυπωσιασμός” της εξέλιξης.

Δεν έχει πρόβλημα να παίξει και από την δεξιά πλευρά, έχοντας πάρει κάποιες ευκαιρίες, αλλά σαν αριστερό εξτρέμ αποδίδει καλύτερα. Στο ένας εναντίον ενός έχει την ευελιξία να ντριμπλάρει και να “αδειάσει” τον αντίπαλο, με αρκετούς… από αυτούς να τον θυμούνται καλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...