Κυριακή, 08/09/24
UEFA

Τέλος τα φιλικά, νέο πρωτάθλημα!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η UEFA, έπειτα από αρκετή σκέψη, αποφάσισε να δώσει ένα “τέλος” στις φιλικές αναμετρήσεις των Εθνικών Ομάδων της “γηραιάς” ηπείρου.

Έτσι λοιπόν, οι ομάδες αντί για φιλικές αναμετρήσεις θα συμμετέχουν σε μία νέα διοργάνωση. Μέσω αυτής της διοργάνωσης, 4 ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Euro του 2020. Οι υπόλοιπές, θα διεκδικούν την συμμετοχή τους στην διοργάνωση μέσω της προκριματικής φάσης.

Ο στόχος της UEFA είναι να “τονωθεί” το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού μέσω αυτής της διοργάνωσης. Συν τοις άλλοις, θα υπάρξει αύξηση εσόδων για τις ομοσπονδίες, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγιών, τα οποία θα διαχειρίζεται κεντρικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ας ρίξουμε μία ματιά στην μορφή που θα έχει η νέα διοργάνωση:

-Οι 55 χώρες μέλη της UEFA θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες βάσει της κατάταξης των εθνικών ομάδων της UEFA το Νοέμβριο του 2017.

-Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2018.

-Οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων της κάθε κατηγορίας, θα παίξουν πλέι οφ το Μάρτιο του 2020 και η νικήτρια της κάθε κατηγορίας θα προκριθεί στα τελικά του EURO 2020.

-Το EURO του 2020 θα γίνει με 24 ομάδες. Θα υπάρξουν δέκα προκριματικοί όμιλοι και οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση.

-Οι προκριματικοί όμιλοι του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019. Οι δέκα αγωνιστικές θα γίνουν το Μάρτιο, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2019.

-Η κλήρωση της προκριματικής φάσης θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Εθνών.

-Αν κάποια Εθνική Ομάδα εξασφαλίσει την πρόκριση της μέσω των προκριματικών ομίλων και μέσω του Πρωταθλήματος των Εθνών, τότε στην τελική φάση θα αντικατασταθεί από την αμέσως επόμενη ομάδα με την ψηλότερη θέση στην κατάταξη της UEFA στην κατηγορία της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...