Κυριακή, 08/09/24
Κόσμος

Οι πιο… ακραίες ρήτρες σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ποιος είπε ότι το μόνο πρόβλημα για να επέλθει συμφωνία ενός ποδοσφαιριστή με μια ομάδα είναι τα χρήματα; Κι αν ο ίδιος θέλει να χτίζονται κάθε χρόνο σπίτια για χάρη του; Κι αν η γυναίκα του ποδοσφαιριστή δε ξέρει να μαγειρεύει; Κι αν ο ποδοσφαιριστής έχει μια ανίατη φοβία με τα αεροπλάνα;

Αναλυτικά οι πιο απίστευτες ρήτρες σε συμβόλαια:

Σουάρεζ…σταμάτα τις δαγκωνιές!

suarez

Οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα, έχοντας δει τα…κατορθώματα του Ουρουγουανού στράικερ με τους Κιελίνι, Ιβάνοβιτς και Μπακάλ δεν θέλησαν να το ρισκάρουν! Όταν απέσπασαν την υπογραφή του, του ξεκαθάρισαν ρητά ότι είτε θα σταματήσει αυτή τη συνήθεια, είτε θα φάει ένα γερό πρόστιμο. Κάτι που μέχρι στιγμής δείχνει να αποδίδει καρπούς, καθώς νέα δαγκωματιά δεν έχουμε!

Να μάθει να μαγειρεύει η γυναίκα του!

1_9

Ο μέσος από το Κονγκό Rolf-Christel Guie-Mien δεν είπε όχι στην πρόταση στην Αίντραχτ Φρανκφούρτης. Μόνο που η σύζυγός του θα έπρεπε να είναι καλή στο….μαγείρεμα! Παρέμεινε στην ομάδα για τρία χρόνια (1999-2002) και από ότι φαίνεται είχε μια εξαίρετη μαγείρισσα!

Οι αρχές ήθους

2_1

Ο Τιάγκο Σίλβα υπέγραψε έναντι ενός μυθικού συμβολαίου στην Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο διακρίνονταν για τον ιδιαίτερο όρο, να διατηρεί μια ηθική συμπεριφορά! Αυτή η συμπεριφορά θα έπρεπε να είναι χαμηλών τόνων, να μην περιλαμβάνει αρνητικά σχόλια για την ομάδα, το προσωπικό και τους οπαδούς. Επιπλέον ,τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις θα πρέπει να τις κρατάει για τον…εαυτό του! Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά του θα πρέπει να μοιάζε με αυτή ενός αγίου, δηλαδή να είναι φιλικός προς τον κόσμο και απολύτως συνεργάσιμος με τους συμπαίκτες, τους διαιτητές και γενικώς όλους.

Σπίτια του…Lego

3_4

Ένα από τα μεγαλύτερα τρολαρίσματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχει παιχθεί σίγουρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ και τον Τζουζέπε Ρέινα. Ο ίδιος ζήτησε από την ομάδα να του χτίζουν κάθε χρόνο ένα σπίτι για να μετακομίσει στο Μπίλεφελντ. Έκανε όμως ένα μεγάλο λάθος. Δεν διευκρίνισε το μέγεθος του σπιτιού και οι ιθύνοντες το εκμεταλλεύτηκαν και του έχτισαν ένα…lego! Καμιά φορά λοιπόν η αλαζονεία και η απληστία πληρώνεται και με το παραπάνω!

Η ρήτρα του 1.000.000.000 ευρώ!

4_3

Εδώ δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη, θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους! Γι αυτό και αυτή η απίστευτη ρήτρα των 1.000.000.000 ευρώ!

Αστρονομικής φύσεως ρήτρα!

5_4

Όχι η λέξη αστρονομική δεν έχει να κάνει με τα ποσά που ειπώθηκε στον τίτλο! Το 1999 ο Στέφαν Σβαρτζ ήθελε να υπογράψει στην Σάντερλαντ, αλλά παράλληλα είχε πρόταση να παίξει σε διαφήμιση για πτήσεις στο διάστημα. Έτσι και μπήκε ο όρος να μην πετάξει μακριά από τη Γη για όσο καιρό θα έπαιζε στις μαύρες γάτες!

Η πληρωμένη προθυμία και οι αμίγκος

6_0

Η μεταγραφή του Νειμάρ απασχόλησε το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τόσο για τη λάμψη της όσο και για το ποσό. Φυσικά, ο ίδιος φρόντισε να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την εν λόγω μεταγραφή με τους ειδικούς όρους που έβαλε στο συμβόλαιο. Για παράδειγμα, υπαγόρευσε να κερδίσει 2.000.000 ευρώ επιπλέον στην περίπτωση που είναι πρόθυμος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση του πει ο προπονητής. Επιπρόσθετα, θεώρησε σημαντικό οι “μπλαουγκράνα” να πληρώνουν τους φίλους του που θα έρχονται να τον επισκέπτονται κάθε 2 μήνες στην Βαρκελώνη!

Η πίεση της παραμονής

7_2

Ο Εugen Hach ζούσε στην Άαχεν κάθε μέρα με τον εφιάλτη της απόλυσης κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε το 2001. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που η ομάδα του ήταν μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με λιγότερους από 3 βαθμούς θα έπρεπε αμέσως να αποχωρήσει από τον σύλλογο!

Ιπτάμενος μόνο στο γήπεδο

8_1

Ο σπουδαίος Ολλανδός Ντένις Μπέργκαμπ απασχόλησε τη παγκόσμια ποδοσφαιρική γνώμη με το ταλέντο του και την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά όχι μόνο γι αυτό! Η αποφυγή των αεροπορικών ταξιδιών ήταν ένας από τους βασικούς όρους του συμβολαίου του, κάτι που η ομάδα από το βόρειο Λονδίνο το σεβάστηκε απόλυτα!

Ρήτρα ρατσιστικής φύσεως

9

Ο Τζορτζ Κοχ είχε μυριστεί ότι μπορεί να πέσει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς στην γειτονική Ολλανδία, βάζοντας στο συμβόλαιο του όρο που να λέει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποχωρήσει αυτόματα από την ομάδα! Τελικά , η παραμονή του στη PSV διήρκεσε μόλις 3 μήνες για τον συγκεκριμένο λόγο, γυρνώντας στη χώρα του και στην Αρμίνια Μπίλεφελντ!

Ο γονατίσιος όρος

10_0

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο αγωνίστηκε δανεικός στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Μονακό, με τους ανθρώπους των κόκκινων διαβόλων να έχουν βάλει ειδικό όρο που να λέει ότι θα τον επιστρέψουν ασυζητητί σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή στο εγχειρισμένο γόνατο του.

Ο νυχτοπερπατητής Ρόνι

11_2

Το 2011 ήταν η χρονιά της επιστροφής του μάγου της μπάλας Ροναλντίνιο στην Βραζιλία. Οι άνθρωποι της Φλαμένγκο ήξεραν ότι ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα αποτελεί πάρτι άνιμαλ, γι αυτό και έβαλαν ειδικό όρο στο συμβόλαιο του που λέει ότι επιτρέπονται μόνο 2 έξοδοι ανά βδομάδα

Η χρυσή μπάλα κοστίζει επιπλέον

12_0

Όταν ο Ντι Μαρία πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι ιθύνοντες θέλησαν να τον… γλυκάνουν περισσότερο βάζοντας ειδικό όρο που να λέει ότι σε περίπτωση που πάρει την χρυσή μπάλα, θα εισπράξει επιπλέον 5 εκατομμύρια! Κάτι βέβαια που δεν έγινε και ένας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε στο Μάντσεστερ!

Μάριο κάτσε φρόνιμος!

14

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν αποτελεί και το πιο ήσυχο παιδί κατά την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Εξ’ου και οι ιθύνοντες την Λίβερπουλ έβαλαν όρο που να λέει ότι θα έχει μια υποδειγματική συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικών χρόνων στα χρόνια του στο Άνφιλντ!

Δε μ’αρέσει η Μακχατσκαλά ρε αδερφέ!

13_0

To 2011 o Ετό έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που θα αμείβονταν, φορώντας την φανέλα της Ανζί Μακχατσκαλά! Ο ίδιος δε το θεώρησε αρκετό προσόν και έθεσε ως όρο να έχει το δικό του ιδιωτικό τζετ για να πηγαίνει στην Μόσχα στον…ελεύθερο του χρόνο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...