Ιταλία

Τέλος οι κεφαλιές για την Ακαδημία της Κόμο!

Η Κόμο έγινε η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που απαγορεύει τις κεφαλιές στα τμήματα των ακαδημιών έως και το ηλικιακό τμήμα U13, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά!

Ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος που έχει ως στόχο τη μείωση των περιττών χτυπημάτων στο κεφάλι, προχωρώντας μάλιστα στην απαγόρευση των κεφαλιών για παιδιά ηλικίας έως 10 ετών.

Στη διαμόρφωση του προγράμματος συμμετείχε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 με τη Γαλλία, Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Ο πρώην διεθνής αμυντικός είχε αναφερθεί το 2024, σε συνέντευξή του στην “Equipe”, στις διασείσεις που υπέστη κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ζητώντας καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση των τραυματισμών στο κεφάλι.

“Απαγορεύοντας τις κεφαλιές βοηθούμε στην υπεράσπιση της υγείας των παιδιών και την κατάσταση του εγκεφάλου τους, όσο ακόμα αυτός αναπτύσσεται. Θέλουμε ν’ αποφεύγεται, κυρίως σε μικρότερες ηλικίες, η επαφή του κεφαλιού με την μπάλα”, είπε.

Ο κανονισμός που εφαρμόζεται στα μικτά τμήματα της Κόμο, αφορά την ολοκληρωτική απαγόρευση στις κεφαλιές για τα παιδιά έως και 10 ετών, ενώ, για τα λίγο μεγαλύτερα κλιμάκια, μέχρι και το U13, θα υπάρχει όριο στις επαφές της μπάλας με το κεφάλι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η 24αδα της Εθνικής Νέων για προετοιμασία!

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ομάδας Νέων (U19), Απόστολος...

Οι Κλήσεις της Εθνικής Παίδων για Τσεχία!

Ανακοινώνονται οι κλήσεις του προπονητή της Εθνικής Παίδων U17...

Δυο μεταγραφές για την U19 του ΠΑΟΚ!

Δύο νέες μεταγραφές ανακοίνωσε επίσημα ο ΠΑΟΚ, βάζοντας... φόντο...

Νεαρός του ΟΦΗ πήρε μεταγραφή στον Παναιτωλικό!

Νέος σταθμός στην καριέρα του Γιάννη Καρνέζου, καθώς ο...

Πότε επιστρέφει στη δράση ο Καρέτσας;

Τέλος καλό, όλα καλά για τον νεαρό αστέρα του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ