Τετάρτη, 16/10/24
Έρευνα

Στα ΚΟΡΥΦΑΙΑ ταλέντα του κόσμου δυο Ελληνόπουλα!

Μια μακροσκελή λίστα με τα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της η εφημερίδα “Guardian”. Μέσα σε αυτή συναντάμε ονόματα όπως οι Γιαμίν Λαμάλ και Πάου Κουμπαρσί της Μπαρτσελόνα, αλλά και τον Εστεβάο Γουίλιαν που αγωνίζεται στη Βραζιλία και ανήκει στην Τσέλσι.

Ανάμεσα σε αυτά τα παγκοσμίου κλάσης ταλέντα, που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού χάρτη τα επόμενα χρόνια διακρίνουμε δύο… δικά μας παιδιά.

Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Κωστούλα του Ολυμπιακού και τον ελληνικής καταγωγής διεθνή με τα μικρά τμήματα του Βελγίου, Κωνσταντίνο Καρέτσα.

Το κείμενο που συνοδεύει το όνομα του Κωστούλα αναδεικνύει τα πλούσια χαρακτηριστικά του, δίνει ειδική έμφαση στην περσινή ιστορική πορεία των “ερυθρόλευκων” στο Youth League και τονίζει πως αξίζει στον νεαρό επιθετικό να λάβει τις απαραίτητες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Υπάρχουν ταλέντα, αλλά δεν τα εμπιστεύονται για να παίξουν γρήγορα"!

 


“Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το UEFA Conference League την περασμένη σεζόν, όμως δεν είναι καθόλου αμελητέο το ότι η νέα γενιά του έκανε το ίδιο για το UEFA Youth League. Ο Κωστούλας ήταν ο νεότερος παίκτης αυτής της ομάδας που μεταξύ άλλων κέρδισε τις Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου, στον δρόμο της προς τον τελικό όπου επικράτησε της Μίλαν (3-0). Ο δυναμικός σέντερ φορ πέτυχε πέντε γκολ, μοίρασε δύο ασίστ και κέντρισε την προσοχή όλων με την ποιότητά του στις πάσες. Καλός στον αέρα, δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή του πέναλτι, αλλά του αρέσει να κινείται και περιφερειακά και είναι πολύ γρήγορος. Μετά από μια πολύ καλή προετοιμασία, ο Κωστούλας κλήθηκε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του με αυτή τον περασμένο Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην δείχνει ανά τα χρόνια τόσο υπομονή με τους νεαρούς Έλληνες επιθετικούς, όμως ο Κωστούλας σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του”, αναφέρει συγκεκριμένα το αφιερωμένο απόσπασμα στον 17χρονο.

Καρέτσας: Ο νέος… Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ειδική αναφορά στο ίδιο άρθρο έγινε και για τον ελληνικής καταγωγής διεθνή με τα μικρά τμήματα του Βελγίου, Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον οποίο ο “Guardian” παρομοιάζει με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι. Διακρίνουμε ομοιότητες των δύο παικτών, από τις μέχρι τώρα αποφάσεις στην καριέρα τους μέχρι τον τρόπο παιχνιδιού τους αλλά και την καταγωγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τα ταλέντα θα βγαίνουν μέσω... τεχνητής νοημοσύνης!

Επιπλέον, ειδική μνεία γίνεται στις εξαιρετικές ικανότητες του Καρέτσα με τη μπάλα στα πόδια αλλά και το σπουδαίο επίτευγμα του ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού βέλγικου ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πορτογαλία

Το μεγαλύτερο ταλέντο του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί...

Πριν από περίπου 2 χρόνια όλοι μιλούσαν για αυτόν. Η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού προχωρούσε στο Youth...
Βέλγιο

Κάτι πρέπει να γίνει με τον Καρέτσα στην Ελλάδα!

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής της Γκενκ δείχνει συνεχώς πως έχει άφθονο ταλέντο και στην ομάδα του "τρίβουν τα...
Ολυμπιακός Ακαδημία

Μεταγραφές και… επαγγελματικά συμβόλαια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού!

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού προχώρησε σε υπογραφές επαγγελματικών συμβολαίων σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και τα...
Εθνική Ελπίδων (U21)

“Αισιόδοξος για το μέλλον, υπάρχει ποιότητα και ταλέντο υψηλού...

Ο κ. Γιάννης Ταουσιάνης έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, συνεχάρη την Εθνική Ανδρών...
Εθνική Ελπίδων (U21)

“Έπεσε” ηρωικά η Εθνική στην Κροατία!

Η Εθνική Ελπίδων δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, γνωρίζοντας την ήττα από την Κροατία με 3-2. Παρά...