Κυριακή, 15/09/24
Super League U17

Μεγάλη διαμαρτυρία της Κηφισιάς για τη Super League U17!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η Κηφισιά αντιδράει στις αλλαγές της διοργανώτριας αρχής στο πρωτάθλημα της Super League U17.

Η Κηφισιά, καταγγέλλει σε μακροσκελή, αλλά αναλυτική ανακοίνωσή της η αθηναϊκή Π.Α.Ε. Τη χαρακτηρίζει εξέλιξη – τετελεσμένο για την λειτουργία των τμημάτων υποδομής πολλών ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ Κηφισιά αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει δημοσίως τους αθλητές της Κ17 του συλλόγου τη φετινή αγωνιστική περίοδο για όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα την αιφνιδιαστική και -τουλάχιστον- καθυστερημένη απόφαση της Super League 1 να αλλάξει την τελευταία στιγμή την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Κ17, η οποία αφήνει εκτός την Κηφισιά, όπως αντίστοιχα κι άλλες ομάδες.

Ο προγραμματισμός της Ακαδημίας για τη συμμετοχή της Κ17 στο Πρωτάθλημα της Super League 1 έγινε από τον Ιούνιο, με βάση τα ισχύοντα (ως τότε) δεδομένα. Η ομάδα μας εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Κ17 της Super League 1 για το 2024/25, διοργανώθηκαν δοκιμαστικές προπονήσεις (tryouts) με την παράλληλη αξιολόγηση όλων των παιδιών αυτού του ηλικιακού τμήματος, με στόχο τον όσο τον δυνατόν καλύτερο καταρτισμό του ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Δεδομένου μάλιστα του χρονοδιαγράμματος που υπήρχε για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο Πρωτάθλημα Κ17 της Super League 1, η Κ17 της Κηφισιάς ξεκίνησε προετοιμασία στις 22 Ιουλίου.

Προς έκπληξή μας όμως, στις 22 Αυγούστου (λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη της νέας σεζόν και ένα μήνα μετά από την έναρξη της προετοιμασίας δηλαδή) πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο (κι όχι από επίσημα χείλη της Super League 1) ότι κατόπιν πρότασης που έγινε από ΠΑΕ της Super League 1, πάρθηκε η απόφαση -κατόπιν ψηφοφορίας- για αλλαγή στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος Κ17, σύμφωνα με την οποία συμμετοχή σε αυτό θα είχαν μόνο οι ομάδες που συμμετέχουν με τα ανδρικά τμήματά τους, στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Πρόκειται για μια απόφαση που έφερε την ΠΑΕ Κηφισιά και όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την Κ17 προ τετελεσμένου, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο αφού άπαντες βρεθήκαμε προ αδιεξόδου. Φυσικά, το αντίστοιχο αφορά επίσης κι άλλες ομάδες που αιφνιδιαστικά υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από το Πρωτάθλημα Κ17 της Super League 1, παρότι συμμετείχαν σε αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

Ως εκ τούτου, οφείλουμε να ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη από τους αθλητές της Κ17 και τους γονείς τους, οι οποίοι -παρά τις θυσίες που έκαναν το φετινό καλοκαίρι- είδαν την πόρτα του Πρωταθλήματος Κ17 της Super League 1 να κλείνει οριστικά για φέτος.

Ως ΠΑΕ Κηφισιά, δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε καθημερινή βάση προκειμένου τα παιδιά που βρίσκονται στην Ακαδημία μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές παροχές και να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που είναι ανταγωνιστικά και τους επιτρέπουν να εξελιχθούν σε μείζονα βαθμό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ατρόμητος (U17) - Αστέρας Τρίπολης (U17)

“Χ”ορταστική ματσάρα στο Περιστέρι, για Ατρόμητο και Αστέρα!

Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης μοίρασαν θέαμα και... γκολ, μένοντας στο 2-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν...
ΑΕΚ (U19) - Βόλος (U19)

Σόκαρε την ΑΕΚ ο Βόλος!

Ο Βόλος κατάφερε να φύγει με τη μεγάλη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ, στην 4η αγωνιστική...
Παναιτωλικός (U17) - Ολυμπιακός (U17)

Πέρασε από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε από την έδρα του Παναιτωλικού, επικρατώντας με 2-0, στην πρεμιέρα της Super League U17. Οι...
Παναθηναϊκός (U17) - ΠΑΟΚ (U17)

“Χ”αλάστηκαν στην Πρεμιέρα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στην ισοπαλία (1-1) στην μεταξύ τους αναμέτρηση, στην πρεμιέρα της Super League U17. Οι...
ΠΑΟΚ (U19) - Παναθηναϊκός (U19)

Παράσταση για… ένα ρόλο για τον ΠΑΟΚ επί του...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 3-0, για την 4η αγωνιστική της Super League U19. Στο...