Σάββατο, 27/07/24
Super League U15

ΘΕΜΑ: Η προϊστορία των τελικών της Super League U15!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα, με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή της Super League U15.

Οι δυο ομάδες έφτασαν μέχρι εδώ, αποκλείοντας, τους Άρη και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

Ωστόσο πάμε να δούμε τους προηγούμενους πρωταθλητές, της κατηγορίας…

Ξεκινάμε από τη σεζόν 2013 – 2014, όπου το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και γνώρισε την ήττα με 1-0, χάρη σε γκολ του Γιώργου Ξενιτίδη.

Η επόμενη σεζόν (2014-2015) έφερε ξανά αντιμέτωπους, τους περσινούς φιναλίστ, μόνο που ο ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δούμτση να δίνει τον τίτλο στην ομάδα του (1-0).

Οι δυο ομάδες έχουν μεγάλη… ιστορία μεταξύ τους, καθώς και τη σεζόν 2015 – 2016 βρέθηκαν αντίπαλοι στα Γιάννενα, με τον Ολυμπιακό να σηκώνει το πρωτάθλημα με 2-0, χάρη σε γκολ των Γεωργαντή και Μπουλάρι.

Ωστόσο και τη σεζόν 2016-2017, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρέθηκαν στη Λάρισα με τον δικέφαλο να παίρνει το πρωτάθλημα με 7-6 στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια έληξε με 1-1, με γκολ των Αλτιντζή και Τόλιο.

Κάπου εδώ οι δυο αντίπαλοι αποχαιρετήθηκαν, για να έρθει ο Παναθηναϊκός στη θέση του Ολυμπιακού, τη σεζόν 2017-2018, όπου στα πέναλτι με 5-4 κέρδισε τον ΠΑΟΚ.

Την σεζόν 2018-2019 ξεκίνησαν τα Final Four με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται από τον ημιτελικό, νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό, χάρη σε γκολ των Κούτσια, Ζίλο, ενώ μείωσε ο Πάνος.

Στον άλλον ημιτελικό ο Άρης πέρασε το εμπόδιο στα πέναλτι επί του Παναθηναϊκού, με 4-2, ενώ στην κανονική διάρκεια έληξε 3-3, με γκολ των Βολάκη (2), Προδρομίτη και Τσέρα (3).

Στον τελικό το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τράβηξε τα βλέμματα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-1 του Άρη, χάρη σε γκολ των Κούτσια (2), Τσίκο και μείωσε ο Χατζηιωάννου.

Μια σεζόν αργότερα (2019-2020) ήταν η σειρά του Ατρομήτου να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο “λύγισε” από τον Ολυμπιακό στα πέναλτι με 4-3.

Στα ημιτελικά η ομάδα του Περιστερίου είχε μείνει στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας στα πέναλτι με 5-4, την ώρα που ο Ολυμπιακός με τους Αρσενίδη και Μαυρόπουλο απέκλεισαν τον Άρη με 2-0.

Δυστυχώς η χαρά των τελικών έμελλε να… σταματήσει τη σεζόν 2020-2021, καθώς η καραντίνα της πανδημίας δεν επέτρεψε στο πρωτάθλημα να διεξαχθεί εκείνη τη σεζόν.

Έτσι μια σεζόν αργότερα (2021-2022) ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται για ακόμη μια φορά στον τελικό. Τελικό σκορ 2-2, με σκόρερ τους Τσιότα και Καρακώστα για τους Θεσσαλονικείς και ΖουριδάκηΔαρβίρα για τους Πειραιώτες, που πανηγύρισαν το πρωτάθλημα στα πέναλτι, επικρατώντας με 5-4.

Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ, με σκόρερ τους Πάνο, Κασιαβέλο (Αυτογκόλ) και Τσιότα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός πέρασε τον Παναθηναϊκό με 2-0, με σκόρερ τους Πλή και Τζώρτζη.

Φτάνουμε στην περσινή σεζόν (2022-2023), εκεί που ξανά ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στον τελικό αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Σιδηρόπουλο να σκοράρει, επικρατεί με 0-1 και σηκώνει την κούπα του πρωταθλήματος.

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει την έκπληξη του θεσμού, Λάρισα με 2-1 με σκόρερ τους Λανα και Μιχαηλίδη, ενώ είχε σκοράρει ο Μπασδέκης για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και τον απέκλεισε με 2-0, με τα γκολ των Σιδηρόπουλο και Τουρσουνίδη.

Φτάνουμε στο σήμερα…

Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό αποκλείει τον Άρη με 3-1 (Δείτε το ρεπορτάζ) και φτάνει στον τελικό, κόντρα στον… συνηθισμένο του αντίπαλο, ΠΑΟΚ, που απέκλεισε στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό με 2-1 (Δείτε το ρεπορτάζ)

Ποιος θα το σηκώσει για φέτος;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...