Κυριακή, 08/09/24
Εθνική Γυναικών

Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική Γυναικών!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ιδανική πρεμιέρα στην προκριματική φάση του EURO 2025 (3ος όμιλος, League C) για την Εθνική Γυναικών, η οποία επικράτησε 1-0 των Νησιών Φερόε στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, όπου πάνω από 1.500 φίλαθλοι της “γαλανόλευκης” αποθέωσαν τις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες.

Χρυσή σκόρερ για την Εθνική η Βεατρική Σαρρή στο 55′.

Η Εθνική ανέλαβε την κατοχή από την αρχή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10′, όταν η Σαρρή βρήκε με κάθετη πάσα την Σπυριδωνίδου, η οποία όμως νικήθηκε σε τετ α τετ από την Ούστερου. Τα Νησιά Φερόε “απάντησαν” στις ευκαιρίες στο 33′ αλλά το δυνατό σουτ της Γιοχάνεσεν εκτός περιοχής σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Νάση.

Στη συνέχεια η Εθνική πίεσε περισσότερο και θα μπορούσε να προηγηθεί πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, αλλά στο 43′ η κεφαλιά της Γκούνη από τη μικρή περιοχή, μετά την εκτέλεση κόρνερ της Σαρρή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Ούστερου.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Εθνική ήταν πιο επιθετική και στο 47′ η Γιαννακά μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά η Ούστερου μπλόκαρε σταθερά το σουτ της. Τελικά η Εθνική προηγήθηκε στο 54′, όταν η Χαλατσογιάννη μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από την Ράϊαν και η Βεατρική Σαρρή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης η Εθνική δεν απειλήθηκε, διαχειρίστηκε το προβάδισμα της και θα μπορούσε να το διευρύνει, αλλά το σουτ της Μιχαλοπούλου στο 75΄κατέληξε λίγο άουτ.

Συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Νάση, Μήτκου, Γκούνη, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου (83′ Παπαδοπούλου), Γιαννακά (62′ Χαμαλίδου), Χαλατσογιάννη (83′ Μωραΐτου), Πατερνά (62′ Μιχαλοπούλου), Παλαμά.

Νησιά Φερόε (Σίγκν Άντερσεν): Ούστερου, Γιοχάνεσεν, Ράϊαν, Γιένσεν, Λαμχάουγκε, Γιάκομπσεν (83′ Σβάρντβάνταλ), Κρίστιανσεν, Τορολφντότιρ (83′ Λίσμπεργκ), Κλάκστάίν, Μπενμπακούρα (59′ Όλσεν), Σεβντάλ (72′ Κλέμεντσεν).

Στην άλλη αναμέτρηση του 3ου ομίλου το Μαυροβούνιο επικράτησε 6-1 της Ανδόρας στην Ποντγκόριτσα. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι την Τρίτη 9 Απριλίου στις 20:00 με αντίπαλο την Ανδόρα στο Estadi Nacional της Andorra la Vella.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...