Κυριακή, 08/09/24
UEFA Youth League

Έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ ο Ολυμπιακός – Απέκλεισε την Λανς!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Youth League, επικρατώντας 4-2 στα πέναλτι της Λανς, ενώ η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 2-2.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τις δυο ομάδες να πλησιάζουν στις περιοχές, ωστόσο να μην απειλούν ιδιαίτερα τις δυο αντίπαλες εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 7ο λεπτό για τη Λανς, όταν ο Ganiou πήρε την κεφαλιά από κόρνερ, αλλά ο Σίνα μπλόκαρε σταθερά.

Στο 20ο λεπτό ο Sishuba νίκησε τον Σίνα, από απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Λανς.

 


Στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μια μοναδική ευκαιρία, μετά από κόρνερ του Αλαφάκη ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά και ο Delplace ενστικτωδώς έδιωξε πάνω στη γραμμή με το χέρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κωστούλας με ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα οριακά έξω.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε αρκετές ευκαιρίες, με την Λανς να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ και να δημιουργήσει, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός γινόταν πιο πιεστικός και απειλητικός, κλείνοντας χώρους στην άμυνα και αυξάνοντας ένταση στην επίθεση.

Στο 46ο λεπτό ο Κουτσογούλας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον αντίπαλο κίπερ να διώξει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Σίνα έδειξε το ταλέντο του σε σουτ του Sagnan, διώχνοντας εντυπωσιακό σε κόρνερ.

Στο 51ο λεπτό η Λανς αναπτύχθηκε ωραία και έφτασε στην περιοχή του Ολυμπιακού, όπου ο Fofana με ωραίο τελείωμε νίκησε τον Σίνα για το 0-2 των Γάλλων.

 


Πέντε λεπτά αργότερα ο Κωστούλας βρέθηκε να εκτελεί φάουλ από καλό σημείο, αναγκάζοντας τον Γάλλο κίπερ σε σπουδαία επέμβαση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Sagnan ανέτρεψε τον Κωστούλα, με τον ρέφερι να δίνει το πέναλτι. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

 


Στο 62ο λεπτό ένα τραγικό λάθος του Delplace έδωσε στον Ολυμπιακό το 2-2 με τον νεαρό κίπερ να προσπαθεί να απομακρύνει και η μπάλα βρήκε τον Πνευμονίδη για το 2-2 του Ολυμπιακού.

 


Στο 70ο λεπτό ο Fofana βρήκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ένα πλασέ, ανάγκασε τον Σίνα να μπλοκάρει ξανά, κρατώντας το σκορ.

Στο 91ο λεπτό ο Sishνuba έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Σίνα έδιωξε με τις γροθιές, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Bermνont πέρασε άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1: Sishuba (Γκολ)
1-1: Μπάκουλας (Γκολ)
1-2: Ganiou (Γκολ)
2-2: Κωστούλας (Γκολ)
2-2: Diliwidi (Χαμένο Πέναλτι)
3-2: Λιατσικούρας (Γκολ)
3-2 Bermont (Χαμένο Πέναλτι)
4-2: Tανούλης (Γκολ)

Συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Σίνα, Κωστούλας, Κουτσίδης (66′ Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Λιατσικούρας, Αλαφάκης, Δαρβίρας (33′ Δάμα), Πνευμονίδης (79′ Λώλης), Κωστούλας

Λάνς: Delplace, Sagnan, M’Bala (75′ Aperry), Ganlou, Lenne, Sylla (72′ Baud Banaga), Herbin, Escouflaire, Sishuba, Bermont, Fofana (84′ Diliwidi)







ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...