Κυριακή, 08/09/24
Δημήτρης Μοναστηρλής

Η “ήρεμη” δύναμη των… δοκαριών του ΠΑΟΚ έχει μέλλον!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται… χαμός με την πρόκριση της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του EURO 2023, με έναν πρωταγωνιστή από όλα τα παιδιά να είναι ο Δημήτρης Μοναστηρλής.

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Εθνικής μας και του ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεχωρίσει με τις αποκρούσεις του, όντας ένα σημαντικό κεφάλαιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 19χρονος (γεννημένος στις 22/03/2004) αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟΚ, για το τέρμα και δείχνει πως το μέλλον του ανήκει. Βέβαια δεν είναι το πρώτο ταλέντο των… δοκαριών που βγάζει ο δικέφαλος του βορρά, αφού μετά τους Σιαμπάνη και Μπότη, ο ίδιος με τους νεαρούς Ταλιχμανίδη και Μπαλωμένο αποτελούν τα επόμενα δυνατά πρότζεκτ των “ασπρόμαυρων”.

Φέτος μετρά τις εμφανίσεις του, μεταξύ της δεύτερης ομάδας και της U19, με τους προπονητές του να κάνουν λόγο για έναν δυνατό τερματοφύλακα, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Μέχρι τώρα, την φετινή σεζόν, μετρά 10 συμμετοχές με τέσσερα μεγάλα Clean Sheets και γενικά η ηγετικότατα στο τέρμα είναι εμφανής.

 

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Δημήτρης Μοναστηρλής είναι γέννημα – θρέμμα Θεσσαλονικιός και η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στον ΠΑΟ Νέων Επιβατών, εκεί όπου άρχισε να μαθαίνει τα “μυστικά” της “στρογγυλής θεάς” και το ταλέντο του ήταν αρκετό για να… κινήσει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που θα έκανε την κίνηση του το 2013.

Ο “μικρός” εντάχθηκε στο τμήμα U10 του δικεφάλου και από τότε μάθαινε δίπλα σε έμπειρους προπονητές, που από την πρώτη στιγμή τον ξεχώρισαν. Μαζί με την δυνατή φουρνιά της ομάδας, ο Μοναστηρλής βελτιώθηκε και έμαθε πολλά, με την εξέλιξη του να είναι διαρκής και εντυπωσιακή.

Με τις μικρότερες ομάδες του ΠΑΟΚ ο νεαρός πορτιέρε συμμετείχε σε αγώνες αναπτυξιακού πρωταθλήματος, ενώ έμαθε πολλά από τα διεθνή τουρνουά, που βρέθηκε, έχοντας καλές εμφανίσεις, με τον δικέφαλο του βορρά να του ετοιμάζει… την πρώτη επίσημη εμφάνιση.

 

 

Από τους “μικρούς” στα… επαγγελματικά πρωταθλήματα υποδομών

Η πρώτη του εμφάνιση στο… μικρό επαγγελματικό επίπεδο (Super League U15) ήρθε τη σεζόν 2018/19, όπου έφτασε με την ομάδα του στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Βέβαια δεν ήταν απλά μια εμφάνιση, αλλά… πρωτάθλημα, καθώς ο ΠΑΟΚ σήκωσε το τρόπαιο και οι 10 συμμετοχές του (εκείνη τη σεζόν) συνδυάστηκαν με έναν τίτλο.

Η εικόνα του με την U15 του έφερε προαγωγή στην U17, με τους προπονητές του να αυξάνουν τις απαιτήσεις τους για να τον “δοκιμάσουν” σε περισσότερη πίεση. Πράγμα που έφερε αποτελέσματα, παρά το… φρένο που έβαλε η πανδημία. Μέχρι τότε έκανε 13 συμμετοχές και στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η πορεία του εντυπωσιακή, η βελτίωση του διαρκής, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον ξεχωρίζουν για το μέλλον (μαζί με Ταλιχμανίδη και Μπαλωμένο), παρά την κακή… χρονιά που ακολούθησε. Ο Covid έφερε προβλήματα και κράτησε τον νεαρό στην μια συμμετοχή και αυτή ήταν στο… τέλος στο παιχνίδι πρωταθλήματος, που ήταν ουσιαστικά το τελευταίο, μαζί με την κατάκτηση του τροπαίου.

Με το περσινό πρωτάθλημα ήρθε η καθιέρωση, παίρνοντας 18 συμμετοχές με την U19 και παράλληλα αγωνίστηκε στο… Champions League των “μικρών” (Youth League) δείχνοντας το ταλέντο του και στους… ξένους αντιπάλους.

 

 

Η προαγωγή στην Β’ Ομάδα και… η Εθνική

Ο ΠΑΟΚ σκέφτηκε να του μοιράσει τον χρόνο, μεταξύ της δεύτερης ομάδας και την U19. Έτσι φέτος η συμμετοχή του στην δεύτερη ομάδα του έφερε νέες εμπειρίες, με μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, με τις συμμετοχές του να φτάνουν στις 3. Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές που ήρθε η πρώτη κλήση στην Εθνική Παίδων στις αρχές του Ιουνίου του ’22.

Μάλιστα με την Παίδων έκανε μια συμμετοχή, πριν ανέβει στην Εθνική Νέων U19 και να φτάσει στο σήμερα, που πήρε μια μεγάλη πρόκριση.

Από την ημέρα της προαγωγής μέχρι την πρόκριση στους “8” ο Μοναστηρλής μετρά 6 συμμετοχές, γεμάτες, με τις εμφανίσεις του στην Elite Round να είναι καθοριστικές στην μεγάλη πρόκριση.

Το καλύτερο για τον ίδιο; Ότι στα γήπεδα της Ιρλανδίας υπήρξαν… μάτια και είδαν το ταλέντο του, που αργά ή γρήγορα θα μεταφραστεί σε ενδιαφέρον, αλλά αυτό θα έρθει μετά! Για την ώρα ο ταλαντούχος κίπερ χρειάζεται συμμετοχές, χρειάζεται βελτίωση και δουλειά, για να φτάσει τα όνειρα του, τα οποία μπορούν να τον φέρουν και στην Εθνική Ανδρών, αλλά και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ! Αρκεί να παραμείνει συγκεντρωμένος στον δρόμο του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...