Κυριακή, 08/09/24
Ελλάδα

“Είναι επιπέδου Μέσι, τέτοιο πακέτο δεν έχω ξαναδεί”!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Καραλής, ο πρώτος προπονητής του Γιάννη Κωνσταντέλια, το άστρο του οποίου έλαμψε στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τα χαρίσματα του άσου του Δικεφάλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως επιπέδου Μέσι και υποστήριξε ότι στο μέλλον θα αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Καραλής δήλωσε: “Τον είχα για τρία χρόνια, ήρθε 8 ετών και έφυγε 11. Ένα παιδί με απίστευτη τεχνική κατάρτιση στον μέγιστο βαθμό, δεν μπορούσες να το βελτιώσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το μυαλό του. Εμένα δεν μου έκαναν εντύπωση τα ζογκλερικά του αλλά η κίνησή του στο ακυρωθέν γκολ. Έχει εξελίξει το παιχνίδι του, πιέζει, μαρκάρει. Λέγαμε αν δεν παίξει αυτός μπάλα, τότε ποιος θα παίξει; Ασχολούμαι πάνω από 15 χρόνια με το αναπτυξιακό κομμάτι, τέτοιο πακέτο δεν έχω ξαναδεί. Ένα άλλο πολύ καλό παιδί τεχνικά ήταν ο Λόρι Κέρι που είναι τώρα στον Ηρακλή Λάρισας αλλά δεν είχε ανάλογη πορεία.

 

Θυμάμαι είχαμε πάει να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ σε ένα φιλικό στο Πανόραμα. Χάσαμε στις λεπτομέρειες με 5-3 και μου λέγανε οι προπονητές του ΠΑΟΚ για τους παίκτες μου. Τους είπα ότι είναι του 2003. Με ρωτάνε για το οκταράκι (σ.σ τον Κωνσταντέλια) και μου λένε “έλα τώρα που είναι το 2003, πες ότι είναι το 2001 αλλά μικροκαμωμένος”. Δεν πίστευαν την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Μόλις τους είπα ότι είναι όντως του 2003 κοιτιόντουσαν και μου είπαν “τώρα ξεκινάμε”. Έπαιζε σε γκρουπ με μεγαλύτερα παιδιά. Από τότε έδειχνε ότι δεν μπορούσες να τον μαρκάρεις, πάντα έβρισκε κάτι. Πλέον είναι το μυαλό, αν δεν το έχεις δεν παίζεις μπάλα. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις στο γήπεδο δεν γίνεται.

 

Πάντα ήταν ήρεμος. Τον βλέπω τώρα που τρώει κλωτσιές και δεν μιλάει, δεν αντιδρά. Και επειδή μέναμε κοντά στον Βόλο, τον έβλεπα που πήγαινε σε ένα γήπεδο 5Χ5 και έπαιζε μπάλα. Έπαιζε με 13χρονους και 14χρονος και αυτός ήταν 8-9 ετών. Και τον έπαιρναν και πρώτο όταν χώριζαν τις ομάδες και να βλέπατε τι τους έκανε”.

Ποιο είναι το ταβάνι του Κωνσταντέλια:

“Με παίρνει ένα φίλος τηλέφωνο και μου λέει “τι του έμαθες”; Έκανε απίστευτα πράγματα και παλιότερα. Τους έλεγα είναι επιπέδου Μέσι και λέγανε “τι λέει ο τρελός”. Πιστεύω θα παίξει σε ένα από τα 5 τοπ πρωταθλήματα. Του ταιριάζει η Ισπανία είναι πιο ελεύθερο πρωτάθλημα, δεν έχει τη δύναμη που έχει το αγγλικό”

Τι θα του έλεγε:

“Nα μείνει ταπεινός και να δουλεύει. Τα έχει όλα. Έτσι μόνο θα πάει μπροστά δεν γίνεται διαφορετικά”




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...