Σάββατο, 27/07/24
Γιάννης Κωνσταντέλιας

Το ταλέντο που “έπαιξε” για Μπαρτσελόνα είναι… το κορυφαίο ταλέντο του ΠΑΟΚ!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Μία “μηχανή” παραγωγή ταλέντων είναι η ακαδημία του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν ένα από τα καλύτερα τμήματα υποδομής στην Ελλάδα και είναι σε θέση να βγάζουν “μπόλικους” αξιόλογους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ένας από αυτούς και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο 19χρονος (γεννημένος στις 05/03/2003) αποτελεί τον άνθρωπο που φέτος ξεχωρίζει με την φανέλα του ΠΑΟΚ, στην πρώτη ομάδα, μετά από την επιτυχημένη πορεία στα τμήματα υποδομής. 12 παιχνίδι και… 4 ασίστ μέχρι τώρα για τον νεαρό, που έχει ξεχωρίσει και στον δικέφαλο “τρίβουν” τα χέρια τους για το μεγάλο τους ταλέντο.

Αλλά αρκετοί γνωρίζουν το τι κάνει τώρα στα γήπεδα, το πριν; Ώρα να το δούμε και αυτό…

Η αρχή και το προφίλ του

Ο νεαρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο και μέχρι το 2013 αγωνίζονταν στην ακαδημία της Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Οι άνθρωποι του “δικεφάλου” του βορρά τον ξεχώρισαν για το ταλέντο του και πριν από εφτά χρόνια αποφάσισαν να τον εντάξουν στα “φυτώρια” τους. Μία επιλογή που μέχρι σήμερα τους δικαιώνει πανηγυρικά.

Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας αρκετά ικανός τεχνίτης, με χαρακτηριστικά που δεν συναντάς εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σε θέση να “διαβάζει” με μεγάλη ευκολία το παιχνίδι και έχει την ικανότητα να πασάρει ακόμα και σε πολύ στενούς χώρους.

Παράλληλα είναι κίνδυνος-θάνατος στο ένας εναντίον ενός, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του και την “έκρηξη” του. Αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως μεσοεπιθετικός και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους στη θέση του.

 


Η πορεία του στον ΠΑΟΚ και το ντεμπούτο του με την U19

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός φρόντισε να κλέψει από νωρίς τις εντυπώσεις με τα “ασπρόμαυρα” και έκανε το ντεμπούτο του με την U19 μόλις σε ηλικία 16 ετών.

Οι εμφανίσεις του με την U17 τον έφεραν στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και στις 15 Μαρτίου του 2019 πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου και έδωσε την ασίστ για το 4-0.

Έκτοτε συνέχισε να αγωνίζεται τόσο με την U17, όσο και με την U19, κατακτώντας το πρωτάθλημα και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες, πριν φτάσει στο φετινό ξεκίνημα του, αλλά και το πέρασμα του από την δεύτερη ομάδα.

 


Το “άκυρο” στην Μπαρτσελόνα και η Φούλαμ

Για να κάνει το ξεπέταγμα του στον ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να απορρίψει πρώτα μία άκρως δελεαστική πρόταση από την Μπαρτσελόνα το 2019.

Οι “μπλαουγκράνα” έμειναν εντυπωσιασμένοι με τις εμφανίσεις του και του πρόσφεραν την ευκαιρία να ενσωματωθεί στην κορυφαία ακαδημία του κόσμου. Την Μασία.

Μάλιστα η “κάψα” τους για να τον αποκτήσουν ήταν τέτοια που προσέφεραν, σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα, μέχρι και δουλειά στους γονείς του στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης.

Ωστόσο εκείνος δεν δίστασε να την απορρίψει, καθώς θεώρησε πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να “αναρριχηθεί” στην πρώτη ομάδα, παρά το γεγονός πως κάλυπταν τις απαιτήσεις των “ασπρόμαυρων”, οι οποίες έφταναν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Εν τέλει η υπόθεση του “ναυάγησε”, με τη Φούλαμ να μπαίνει στο παιχνίδι με τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ έβαλε μπροστά την εξέλιξη του και απέρριψε την προσφορά, θεωρώντας πως ήταν καλύτερο για εκείνον να παραμείνει στην Τούμπα για μερικά χρόνια ακόμη.

Έτσι ο πιτσιρικάς παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη!

 


Ο δανεισμός που τον ανέβασε

Η περσινή χρονιά έφερε τον νεαρό στο Βέλγιο και την Έουπεν, όπου έμαθε και προπονήθηκε σε διαφορετικές συνθήκες, πράγμα που τον ετοίμασε για την συνέχεια

Ο ταλαντούχος άσος πέρυσι έπαιξε μόνο 8 παιχνίδια στον δανεισμό του στην Έουπεν, ωστόσο πρόλαβε να πάρει εμπειρίες από τους Βέλγους και να μάθει πολλά, για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και να τα δείξει.

Μπορεί η ηλικιακά να είναι μικρός, αλλά ο Κωνσταντέλιας έχει δείξει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του, σαφώς και χρειάζεται περισσότερη βελτίωση, αλλά ο Λουτσέσκου μπορεί να του τη προσφέρει με τις ευκαιρίες.

Πλέον καλύπτει τη θέση του πίσω από τον επιθετικό, ωστόσο παίζει εξίσου καλά και στα πλάγια, δίνοντας περισσότερες βοήθειες στο πλάνο του προπονητή του

 

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...