Χριστόφορος Δασκαλάκης

Ένα “Γηραιό” ταλέντο με… πολύ μέλλον! (photos)

Ο Χριστόφορος Δασκαλάκης (γεννημένος στις 14/02/2003) αγωνίζεται στην U19 του Ηρακλή και είναι μία περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή που παλεύει καθημερινά για τα όνειρα του.

Στόχος του είναι να αγωνιστεί μελλοντικά σε μία από τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και να συνεχίσει να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό που αγαπά για πολλά χρόνια ακόμη.

Ακολουθώντας φυσικά και το παράδειγμα του μεγάλου του ινδάλματος. Του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί απολαμβάνει να παίζει ποδόσφαιρο, απαλλαγμένος από τα άγχη της καθημερινότητας ενός ποδοσφαιριστή και αποτελεί το μεγάλο πρότυπο του Δασκαλάκη.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Δασκαλάκη

Πρόκειται για ένα δεκάρι με πολλά τρεξίματα…, που μπορεί να αγωνιστεί και ως κρυφός επιθετικός. Ξεχωρίζει παράλληλα για την τεχνική του κατάρτιση, τη μαχητικότητα του, καθώς και για το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια με την ίδια ευκολία.

Γέννημα-θρέμμα του θεσσαλονικιώτικου ποδοσφαίρου, ο Δασκαλάκης έκανε τα πρώτα του βήματα στον Άγιο Γεώργιο Κρήνης. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον ανάγκασε να ενταχθεί στην ακαδημία της τοπικής ομάδας, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών και στη συνέχεια να μεταπηδήσει στους Μπέμπηδες, προτού αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ.

Το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

 

Το 2011 έμελλε να αποτελέσει ημερομηνία σταθμός για την καριέρα του. Ο πρώτος από τους πολλούς. Οι εμφανίσεις του με τους Μπέμπηδες έπεσαν στην αντίληψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τον ενέταξαν στο ενεργητικό του.

Στον “δικέφαλο” παρέμεινε μέχρι και το 2015 και είχε μια πολύ λαμπρή παρουσία, έχοντας κατακτήσει 7 τρόπαια, ενώ είχε και μία σειρά από ατομικές διακρίσεις.

Στο κύπελλο Βέροιας το 2014 ήταν πρώτος σκόρερ με 8 γκολ σε 4 ματς, όπως και στο τουρνουά Albena Cup, που διεξήχθη στη Βουλγαρία. Στο lokoball tournament της Ρωσίας, μάλιστα, αναδείχθηκε και ο πολυτιμότερος της διοργάνωσης.

 

 

Η μεταγραφή του στον “αιώνιο” Άρη

Το 2015 από τον ΠΑΟΚ, ο Δασκαλάκης μετακινήθηκε στον “αιώνιο” αντίπαλο, Άρη. Εκεί, η συνέχεια ήταν ανάλογη και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε συνολικά 4 τρόπαια.

Όπως και στους “ασπρόμαυρους”, έτσι και στους “κίτρινους”, ο Δασκαλάκης είχε γεμάτες χρονιές με πολλά γκολ, συνεχίζοντας παράλληλα το σερί με τα τουρνουά που συμμετείχε. Πρώτος σκόρερ στο Salonica Soccer Cup (10 γκολ σε 4 συμμετοχές), αλλά και πρώτος σκόρερ και MVP στο Acedemies Golden Cup Makedonikos 2016 (5 γκολ σε 4 παιχνίδι).

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, ήρθε την περίοδο 2019-2020, όπου τερμάτισε στην πρώτη θέση των σκόρερ με 16 τέρματα σε 19 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Super League U17.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε προαγωγή στην U19, όμως η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας, τον ανάγκασε να αγωνιστεί σε μόλις 7 ματς, πετυχαίνοντας και 1 γκολ.

 

 

 

Από τον Άρη στον Ηρακλή

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο σήμερα. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Δασκαλάκης άφησε την U19 του Άρη, για να ενταχθεί στην αντίστοιχη του Ηρακλή.

Αν και αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να αγωνιστεί ένα σκαλί πιο κάτω στην καριέρα του, ο νεαρός άσος διατήρησε τη στόφα του επαγγελματία και “έλαμψε” και στη Super League 2 U19.

Συνολικά μέτρησε 10 γκολ και 9 ασίστ σε 8 ματς, ενώ βγήκε για άλλη μία φορά πρώτος σκόρερ.

Μάλιστα, από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δικαίωμα συμμετοχής και στο ανδρικό πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς ήταν ένας από τους 6 νεαρούς της U19, που απέκτησαν δελτίο ως ερασιτέχνες της ΠΑΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...