Παρασκευή, 29/03/24
Νίκος Αθανασίου

Ένας γεννημένος ηγέτης στα… χέρια του Ατρόμητου! (photos)

Η ομάδα του Ατρόμητου θεωρείται πλέον ένα από τα καλύτερα “εργοστάσια παραγωγής” νεαρών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα και όχι… άδικα.

Φυσικά, το “μεγάλο όνομα” της Ακαδημίας του Ατρόμητου αποτελεί αυτό του Χρήστου Μανδά, ο οποίος έχει καταγράψει συνολικά 11 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα.

Ωστόσο, ακόμη ένα “αστεράκι” της ομάδας του Περιστερίου αναμένεται μέσα στο μέλλον να έρθει στο… προσκήνιο.

 

 

Ο λόγος για τον Νίκο Αθανασίου.

O 19χρονος (γεννημένος στις 16/03/2001) αριστερός μπακ έχει δώσει το παρών σε 1 φετινό παιχνίδι της U19 του Ατρόμητου, ενώ συνολικά έχει πραγματοποιήσει 40 εμφανίσεις στην Super League U19.

O… εντοπισμός και οι διακρίσεις

Ήδη από την αρχή, ο προπονητής του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι κατάλαβε ότι ο νεαρός πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ταλέντου και έτσι, θέλει να του δώσει την ευκαιρία που δικαιούται την κατάλληλη στιγμή.

Άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θεωρείται ένα από τα καλύτερα “διαμαντάκια” των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, ενώ το… βιογραφικό του περιλαμβάνει πολλαπλές παραστάσεις με τις μικρές εθνικές ομάδες και μάλιστα, έχοντας ηγετικό ρόλο.

Εκεί που ξεκίνησαν όλα και ο… Ολυμπιακός

Ο νεαρός μπακ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και η πρώτη του επαφή με το “τόπι” ήταν μόλις στα 4 του χρόνια ζωής, στις Ακαδημίες της Ειρήνης Πετρούπολης.

Εκεί παρέμεινε μέχρι τα 10 του, ενώ για δύο χρόνια βρέθηκε στις Ακαδημίες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Κυριάκου Καραταϊδη.

Στην συνέχεια, πήρε ο ίδιος στον Ολυμπιακό, για μόλις έναν χρόνο, και ύστερα καθιερώθηκε στις Ακαδημίες του Ατρόμητου.

 

 

Ο ηγέτης… Νίκος Αθανασίου

Ο ταλαντούχος αμυντικός βρίσκεται έξι χρόνια στο Περιστέρι και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

Αρκετοί μάλιστα τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν πραγματικό ηγέτη, αλλά και ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές της ηλικίας του.

Ήδη από την πρώτη του χρονιά στην U17 του Ατρόμητου, έδωσε το παρών σε κάθε παιχνίδι, σημειόνοντας 2 γκολ και μοιράζοντας 8 ασίστ.

Ακολούθησαν οι πρώτες του συμμετοχές με την U19, ενώ, την αμέσως επόμενη χρονιά, καθιερώθηκε στην ομάδα, παίρνοντας μέρος στα 28 από τα 30 παιχνίδια της σεζόν, σημειώνοντας 3 γκολ και μοιράζοντας 10 τελικές πάσες.

Ο τραυματισμός που τον στιγμάτισε

Αφότου ξεκίνησε η σεζόν 2019/20, όλα έδειχναν ωραία και… καλά, με την εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ να καταγράφεται ως μια από τις σπουδαιότερες του, αν όχι η σπουδαιότερη, καθώς πέτυχε χατ-τρικ, σε ένα “τρελό” παιχνίδι, το οποίο έληξε χωρίς νικητή (3-3).

Ωστόσο, η μοίρα του έπαιξε ένα από τα χειρότερα… χαρτιά της, στην συνέχεια.

Ο Νίκος Αθανασίου υπέστη ρήξη χιαστού, ένας τραυματισμός που αυτόματα γκρέμισε όνειρα πολλών ετών για τον ίδιο.

Η απουσία του έγινε πολύ αισθητή στην U19 του Ατρόμητου, διότι έχασε την ηγετική της μορφή, τον μεγάλο της αρχηγό.

Χωρίς αμφιβολία, ο νεαρός μπακ αποτελούσε τον ποδοσφαιριστή-κλειδί για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ούτε στο ελάχιστο να αντικαταστήσουν το κενό του.

 

 

Η αδιαμφισβήτητη αξία του και το… μέλλον

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Νίκος Αθανασίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψει το επιθυμητό επίπεδο που βρισκόταν.

Άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, πραγματικό… διαμαντάκι.

Απολτεέι ένα φουλ επιθετικό μπακμ που παίζιε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας. Η γρηγοράδα και η τεχνική κατάρτιστη χαρακτηρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα, αφού είναι “πανταχού παρών”.

Επίσης, διαθέτει εξαιρετικό “πόδι”, με… γλυκές σέντρες και πολύ καλά στημένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για έναν από τα ανερχόμενα αστέρια του Ατρόμητου, με τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν πρόσφατα το αυτονόητο, προσφέροντας του επαγγελματικό συμβόλαιο, κάτι το οποίο δύσκολα πράττουν.

Αυτό σημαίνει και δείχνει πολλά για την αξία και τις προοπτικές του Νίκου Αθανασίου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...