Σάββατο, 27/07/24
Στίβος

Κρίμα και άδικο – Ακυρώθηκε το ρεκόρ της 17χρονης Τζένγκο!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Κρίμα και άδικο για την τεράστια προσπάθεια της Ελίνα Τζένγκο.

Η 17χρονη αθλήτρια (γεννημένη στις 02/09/2002) αποτελεί ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα του ελληνικού στίβου και στις αρχές του Αυγούστου πραγματοποίησε μία εξαιρετική επίδοση για την ηλικιακή της κατηγορία στον ακοντισμό.

Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 η Ελληνίδα ακοντίστρια ξεπέρασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την συγκεκριμένη κατηγορία με άλμα στα 63,83, ωστόσο όπως φαίνεται δε θα χαρεί για πολύ το κατόρθωμα της.

Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έκανε γνωστό πως το ρεκόρ δεν μπορεί να αναγνωριστεί, καθώς η Τζένγκο δεν πέρασε ποτέ από έλεγχο ντόπινγκ.

Ο κανονισμός ορίζει πως σε περίπτωση παγκόσμιου ρεκόρ την διενέργεια ελέγχου για την εγκυρότητα της επίδοσης του αθλητή, γεγονός που δεν έγινε στην διοργάνωση, αφού δεν υπήρχε μέριμνα για κάτι τέτοιο.

Μία εξέλιξη που ακυρώνει ουσιαστικά την επίδοση της νεαρής αθλήτριας και δεν της δίνει την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή, όπως έκανε και στην κατηγορία U18.

Η ανακοίνωση:

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επικυρωθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι η διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, βάση των οποίων διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις στίβου και δρόμου.

Η αθλήτρια στην προκειμένη περίπτωση, από την στιγμή εξόδου της από τον αγωνιστικό χώρο του στίβου, θα έπρεπε να συμπληρώσει και να υπογράψει τη σχετική φόρμα ελέγχου και ακολούθως να συνοδευτεί από ελεγκτή στον ειδικό χώρο για την άμεση διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ.

Ο κανονισμός ντόπινγκ ορίζει ρητά, ότι μέχρι την λήψη του δείγματος η αθλήτρια πρέπει να συνοδεύεται από ελεγκτή.

Οι έλεγχοι γίνονται άμεσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος και δεν προβλέπεται περιθώριο 24 ωρών. Από την στιγμή που τίποτε από όσα προβλέπει ο κανονισμός δεν τηρήθηκε, το ρεκόρ της αθλήτριας δεν μπορεί να αναγνωριστεί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...