Πέμπτη, 16/05/24
Στίβος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ρεκόρ U18 από την 16χρονη Τζένγκο! (photo)

Η 16χρονη Ελίνα Τζενγκο έχει ήδη αποδείξει πως είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στον ακοντισμό στην ηλικία της.

Κατάφερε να πετύχει σήμερα, αυτό  που επιδίωκε απο τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλεις Ντουαρθ, από τις 25 Μαϊου του 2017.

Η Τζένγκο (γεννημένη στις 02/09/2002) είχε ακόμη βολή στα 59,70 μ., 62,30 μ. , 61,61 μ., 62,03 μ. και 60,76 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ της 16χρονης, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ,από τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες.

 

 

Η Τζένγκο πλέον στρέφει την προσοχή της στα 600αρι ακόντιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

“Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονια κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ”.

 

Αναφορικά με τους στόχους της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, σχολίασε:

“Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Σχετικά με το αν τη βαραίνει το γεγονός ότι αποτελεί μια αθλήτρια με μεγάλο μέλλον, είπε: “Δεν με βαραίνει γιατί δεν το σκέφτομαι. Κάνω αυτό που αγαπάω, γυμνάζομαι, απασχολούμαι. Ολα έρχονται με τη δουλειά”.

 

Η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, αφού στο παρελθόν έχει πετύχει ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ (κλειστός στίβος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαουδική Αραβία

Ο Νειμάρ θέλει να… πάει MLS για να παίξει...

Ο Βραζιλιάνος δεν περνάει και καλά... στην Σαουδική Αραβία με τις πρώτες σκέψεις να έχουν αρχίσει να...
Viral

Τα… πέταξε η Νάρα και ΔΕΝ έκρυψε τίποτα!

Η Γουάντα Νάρα συνεχίζει να προκαλεί τον ανδρικό πληθυσμό στο Instagram της, με ποσταρίσματα... φωτιά. Λίγες ημέρες μετά...
Ολυμπιακός Ακαδημία

Ερυθρόλευκο… τσεκάρισμα στη Μικτή U14 Ηρακλείου!

Άνθρωπος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού βρέθηκε στο σημερινό παιχνίδι για να τσεκάρει... νεαρούς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής ακαδημίας...
Ιταλία

Ιταλικό ενδιαφέρον για τον Μανδά!

Ο Έλληνας κίπερ έχει μπει... στο μάτι αρκετών, με τις καλές του εμφανίσεις με την φανέλα της...
Ολυμπιακός

“Να παίξω με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θέλει να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα, προκειμένου να πετύχει το όνειρο...