Ισπανία

Οι καλύτερες ακαδημίες του πλανήτη! (photo)

Eδώ και λίγο καιρό, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν “κλέψει” την κορυφή από την περίφημη “Λα Μασία” της Μπαρτσελόνα,

Οι “μερένχες” έχουν καταφέρει με σωστό προγραμματισμό και πολύ δουλειά να κάνουν τα τμήματα υποδομών τους, τα κορυφαία στον κόσμο.

Οι ακαδημίες της “βασίλισσας“, όχι μόνο παράγουν πολλούς ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα της Ρεάλ, αλλά έχουν τροφοδοτήσει με μεγάλα ταλέντα πολλές ομάδες της Ευρώπης.

Πέρα όμως από τους ποδοσφαιριστές, η “La Fabrica“, είναι αξιοζήλευτη τόσο για το δίκτυο σκάουτινγκ, όσο και για το επίπεδο των προπονητών.

Το δίκτο σκάουτινγκ

Το δίκτυο της Ρεάλ έχει απλώσει τα “δίχτυα¨ του τόσο στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, εντοπίζει ταλεντάκια και τα φέρνει στην Μαδρίτη, όπου ζουν και προπονούνται στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Εκεί φροντίζουν τα πάντα, από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση μέχρι διατροφή και αθλητική προπόνηση.

Τις εστίες κοσμούν photo από από ποδοσφαιρικά είδωλα του συλλόγου, προκειμένου τα παιδιά να αντιληφθούν το dna της ομάδας που βρίσκονται.

Αυτήν την στιγμή, 200 ποδοσφαιριστές από την ακαδημία που παίζουν στην Ισπανία, προέρχονται από τις ακαδημίες της Ρεάλ.

Η πρώτη ομάδα της “βασίλισσας” περιλαμβάνει 7 ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, 48 παίζουν σε άλλες ομάδες του Ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ 55 παίζουν στην δεύτερη κατηγορία.

 

 

Οι προπονητές

Πολλοί από τους πιτσιρικάδες που ανδρώθηκαν στην “La Fabrica“, ή έπαιξαν στην Ρεάλ, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, επιλέγουν την προπονητική.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν προπονητής της Castilla για δύο χρόνια προτού αναλάβει την πρώτη ομάδα και την οδηγήσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο θρύλος της ομάδας, Ραούλ Γκονζάλες ψάχνεται για να κάνει κάτι ανάλογο και είναι αυτήν την στιγμή ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας των “Μαδριλένων“.

Ταυτόχρονα, πολλά είναι τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που τώρα βρίσκονται ως προπονητές σε άλλες ομάδες.

Οι Μίτσελ (Ουνιβερσιδάδ Νασιονάλ), Λουίς Μιγκέλ Ραμίς (Αλμπαθέτε), Σαντιάγκο Σολάρι (πρώην Ρεάλ), Ζουλιέν Λοπετέγκι (Σεβίλλη), Ράφα Μπενίτεζ (πρώην Ρεάλ και Λίβερπουλ), Γκούτι (Αλμερία) και Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Σοσιεδάδ) είναι μερικοί από αυτούς.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...
Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...