Πέμπτη, 25/04/24
Κωνσταντίνος Θυμιάνης

Το ακούραστο “πολυεργαλείο” της Ξάνθης! (photo)

Είναι γνωστό πως η χώρα μας φημίζεται για την ανάδειξη ιδιαίτερα ταλαντούχων αμυντικών. Σίγουρα βγαίνουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και σε άλλες θέσεις, όμως η άμυνα είναι το “φόρτε” των ελληνικών ακαδημιών, με πολλές “ενεργές” αποδείξεις.

Η παράδοση δείχνει να συνεχίζεται και η Ξάνθη έχει στις τάξεις της έναν πολλά υποσχόμενο αμυντικό, που με την κατάλληλη δουλειά μπορεί να αφήσει εποχή.

Ο λόγος για τον Κώστα Θυμιάνη, (γεννημένος στις 28/02/2001), που ξεχωρίζει από το ρόστερ των “ακριτών“.

Γεννημένος στην Πτολεμαΐδα, ο 19χρονος άσος, σε ηλικία έξι ετών, ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από τον Ηρακλή Πτολεμαΐδας,

Οκτώ χρόνια μετά, έγινε μέλος των ακαδημιών της Ξάνθης και άρχισε να γράφει την δική του ιστορία.

Η ομάδα της Θράκης, παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα υποδομής και ο Θυμιάνης έπαιξε τον δικό του ρόλο σε αυτό.

Με τον ίδιο βασικό μέλος της ομάδας, η Ξάνθη έφτασε στο Final Four της SuperLeague U17 την σεζόν 20162017, ενώ το πέτυχε και την αμέσως επόμενη χρονιά, με τον νεαρό άσο να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Εκείνη ήταν η στιγμή της επιβράβευσης, όπου ως ο καλύτερος των ακαδημιών (μαζί με τον Μελιόπουλο), υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους “ακρίτες”.

 

 

Την περυσινή σεζόν μέτρησε 4 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, και 10 συμμετοχές (με 1 γκολ) με την U19 της Ξάνθης.

Φέτος, προτού ο κορονοϊός ανακόψει την πορεία των πρωταθλημάτων, ο Θυμιάνης μοιραζόταν και πάλι ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και την U19, γράφοντας συμμετοχές και με τις δύο.

Παράλληλα, ο ταλαντούχος αμυντικός, είναι ενεργός και με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας.

Από την Εθνική Παίδων U15 έως και την Εθνική Νέων U19, ο Θυμιάνης μετράει γύρω στις 20 συμμετοχές, έχοντας πετύχει και 6 γκολ με το εθνόσημο.

Ο ίδιος ήταν βασικό μέλος της εξαιρετικής πορείας της Εθνικής Παίδων U17, που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Aegean Cup, γεγονός που “τράβηξε” τα βλέμματα πολλών ομάδων πάνω του.

Ο Θυμιάνης μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και στον άξονα, κυρίως σαν 6αρι και σε αυτό τον βοηθάει η εξαιρετική του αντίληψη στα θέματα τακτικής.

Το ύψος του (1.86) τον καθιστά ευέλικτο, αποτελεσματικό στον αέρα και αξιόπιστο, ενώ το μυαλό του και η αυτοπεποίθηση του, εμπνέουν την σιγουριά που χρειάζεται η θέση του αμυντικού.

Η τρέχουσα σεζόν “κόπηκε” απότομα, όμως από την επόμενη, το σίγουρο είναι ότι ο νεαρός θα πάρει τις ευκαιρίες του και θα μπει ακόμη περισσότερο στο “μάτι” των ομάδων.

Έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει και να εδραιωθεί.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...