Παρασκευή, 29/03/24
Γαλλία

Tα… “καμμένα” ταλέντα της Παρί Σεν Ζερμέν! (photo)

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια από τις ομάδες που ακολουθεί την τακτική της απόκτησης “φτασμένων” ποδοσφαιριστών, που τους αγοράζει ακριβά και είναι έτοιμοι να μπουν στα “βαθιά”.

Σίγουρα αυτή η τακτική της έχει δώσει πολλά, όμως την έχει κάνει να χάσει, εξίσου πολλά.

 

 

Βασισμένη σε αυτό το πλάνο, η γαλλική ομάδα έχει παραμελήσει τις ακαδημίες και το σύστημα υποδομών της, με αποτέλεσμα πολλοί ταλαντούχοι νεαροί από τις ακαδημίες της Παρί, να φεύγουν από το Παρίσι και να… μεγαλουργούν σε άλλες ομάδες,

Πάμε να δούμε μερικές περιπτώσεις τέτοιων ταλέντων…

Κίνγκσλέι Κομάν

Μέλος της ακαδημίας της Παρί που κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε τέσσερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. Έφυγε ως ελεύθερος για την Γιουβέντους και από εκεί η Μπάγερν Μονάχου έδωσε 21 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Αποτελεί ένα από τα αστέρια των “βαυαρών”, με 5 γκολ και 5 ασίστ την φετινή σεζόν σε 24 συμμετοχές.

Ματέο Γκεντουζί

Ο νεαρός μέσος προέρχεται και αυτός από τις ακαδημίες της Παρί. Έφτασε μέχρι την U17 και το 2014 έφυγε για την U19 της Λοριέν.

Πλέον αγωνίζεται ως επαγγελματίας στην Άρσεναλ, που έδωσε 8 εκ. ευρώ για να τον πάρει. Σε 32 συμμετοχές φέτος, έχει 3 ασίστ.

Μούσα Ντεμπελέ

Ο “σταρ” της Λυών, έκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία της Παρί. Έφτασε μέχρι την U17, από όπου και έφυγε για την U18 της Φούλαμ. Το 2016 πήγε στην Σέλτικ και από εκεί η Λυών τον αγόρασε έναντι 22 εκ. ευρώ.

Ζαν-Κέβιν Ογκουστίν

Ο 22χρονος έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα της Παρί, ενώ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, είναι όμως ένας καλός ποδοσφαιριστής. Το 2017, μετά από 37 συμμετοχές με την γαλλική ομάδα, έφυγε για την Λειψία, ενώ πλέον αγωνίζεται ως δανεικός στην Λιντς.

Γιουσούφ Μουλούμπου

Ο 33χρονος σήμερα, ήταν μέλος της U19 της Παρί, αλλά δεν εδραιώθηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Σέλτικ, ενώ αυτήν την στιγμή κυκλοφορεί ως ελεύθερος και δεν έχει βρει ομάδα.

Μαμαντού Σακό

Ο 30χρονος αμυντικός έπαιξε τόσο για την U17 όσο και την U19 της Παρί. Με την πρώτη ομάδα έπαιξε σχεδόν 200 ματς προτού φύγει για την Λίβερπουλ. Πλέον, αγωνίζεται στην Κρίσταλ Πάλας, που τον απέκτησε έναντι 28 εκ. ευρώ.

Γιασίν Αντλί

Μόλις στα 19, έφτασε μέχρι την U19 της γαλλικής ομάδας, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και μέτρησε μόλις μια συμμετοχή.

Έφυγε τον περασμένο Ιανουάριο για την Μπορντό και φέτος μετράει 3 γκολ και 3 ασίστ σε 25 συμμετοχές.

Πατρίς Εβρά

Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά ο παλαίμαχος πια, Εβρά αποτέλεσε μέλος των ακαδημιών της Παρί. Έπαιξε μόνο στην U19 της ομάδας και το 1998 έφυγε για την Μαρσάλα της Ιταλίας. Τελευταία του ομάδα πριν αποσυρθεί το 2018. ήταν η Γουέστ Χαμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...