Παρασκευή, 19/04/24
Ισπανία

Τα “αστέρια” της Μπάρτσα που… πέρασαν και δεν ακούμπησαν! (photos)

Κάθε χρόνο πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από την πολύ φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα, “Λα Μασία“.. Ασφαλώς Δεν παίζουν όλοι στην πρώτη ομάδα και αυτό συνέβη με 20 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ποτέ δεν δικαίωσαν τις αρχικές προσδοκίες.

Πάμε να θυμηθούμε τις περιπτώσεις αυτές…

Ο Άλμπερτ Νταλμάου, αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Σήμερα είναι 28 χρονών και πήρε μέρος μόλις σε μια αποστολή της Μπαρτσελόνα, την εποχή του Πέπ Γκουαρδιόλα. Υπήρξε δύο φορές διεθνής με την U19 της Ισπανίας και από τότε η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα.

 

 

Ο 27χρονος σήμερα Οριολ Ροσέ, έφτασε μέχρι την δεύτερη ομάδα των “μπλαουγκράνα” από τους οποίους αποχώρησε το 2012, οριστικά. Πήγε στο ΜLS και έγινε ο πρώτος Ισπανός ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πρωτάθλημα με την φανέλα της Κάνσας Σίτι.

 

 

Ο Εντού Καμπαμπαδάλ, ίσως και να μην θυμάται καν ότι υπήρξε μέλος της ομάδας. Δεν αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα μέχρι την αποχώρηση του το 2013. Η καριέρα του περιορίστηκε στις “χαμηλές” κατηγορίες της Ισπανίας.

 

 

Ο Άλεξ Κορεδέρα, μεσοεπιθετικός, δεν έκανε ποτέ το “άλμα” για την πρώτη ομάδα, παρότι είχε γίνει “ντόρος” γύρω από το όνομα του. Πλέον αγωνίζεται στην τρίτη εθνική της Ισπανίας.

 

 

Ο 25χρονος στόπερ, Ρόμπερτ Κόστα, έφτασε μέχρι την Μπαρτσελόνα Β στα 20 του. Αυτό ήταν και το “ταβάνι” της καριέρας του που από εκεί και μετά είχε πτωτική πορεία.

 

 

Ο Λιονέλ Ελγκουενέ, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Uefa Youth League, την περίοδο 2013-2014. Έφτασε μέχρι την Μπαρτσελόνα Β, ως μέσος, υπέγραψε μετά στην Τουρκία και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς ομάδα.

 

 

Ο Φράν Αλβάρεθ, το 2008 στα 12 του, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο η “Λα μασια“.  Έφτασε μέχρι την U19 της Μπάρτσα, με λίγα παιχνίδια όμως, λόγω τραυματισμών.

 

 

Ο Ροζέρ Ριέρα, ταν αρχηγός σε όλες τις μικρές ηλικίες με την ομάδα της Μπαρτσελόνα. Το 2013 κατέκτησε μαζί της το Uefa Youth League αλλά, από τη στιγμή που έφυγε από την Ισπανία η καριέρα του δεν πήρε ποτέ την την άνοδο και περιορίστηκε σε μικρές ομάδες και κατηγορίες.

 

 

Ο Σέρζι Ζαμπέρ, ήταν από 6 ετών στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και έγραψε 103 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα το έκανε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ το 2014. Ήταν για πέντε χρόνια στο ρόστερ των “μπλαουγκράνα” αλλά δεν υπολογιζόταν ουσιαστικά. Μέτρησε μόλις 13 συμμετοχές και μόνο μία από αυτές ήταν για το πρωτάθλημα.

 

 

Ο Χουάνμα Γκάρθια, ξεκίνησε από τους μικρούς της Μπαρτσελόνα και υπήρξε μέχρι και αρχηγός της U19. Χρίστηκε έξι φορές διεθνής με την U17 της Ισπανίας και το 2010 άφησε την Βαρκελώνη για την U23 της Λίβερπουλ. Σήμερα, βγάζει το “ψωμί” του στην Ουκρανία.

 

 

Ο Σιμόν Κολίνα πήρες “πτυχίο” από την “Μασία” στην οποία πήγε το 2007 και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013. Από τότε αγωνίζεται εκτός Ισπανίας γυροφέρνοντας σε μικρές ομάδες.

 

 

Ο Κάρλος Μπλάνκο έφυγε από τα 18 του από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα για να πάει σε εκείνη της Γιουβέντους, όμως η εξέλιξη του δεν ήταν η αναμενόμενη. Από τότε γυρίζει ως δανεικός στις ομάδες μικρών κατηγοριών.

 

 

Ο Αντρέου Φόντας έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα του 2019 αντικαθιστώντας τον Ζεράρ Πικέ. Ένα χρόνο μετά, αγωνίστηκε στο Champions League και μάλιστα σκόραρε κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν. Συνολικά έγραψε 16 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα και από το 2018 βρίσκεται στην Αμερική όπου πλέον αναρρώνει μετά από επέμβαση.

 

 

Ο Κριστιάν Ερέρα μετά τις μικρές ομάδες της Μπάρτσα, περιορίστηκε σε “τριτοδεύτερες” ομάδες ενώ έφτασε μέχρι και την τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας.

 

 

Ο Βίλφριντ Κάμπτουν κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα το Youth League το 2014 και έκανε ντεμπούτο στα 18 του με την Μπάρτσα Β, έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2018 με προορισμό την Mπέτις.

 

 

O Σέρχιο Μπουενακάσα ήταν από το 2010 στις ακαδημίες της ομάδας και έφυγε το 2013 για την Γιουβέντους, όπου έφτασε μέχρι και την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το 2015. Από τότε η καριέρα του έχει περιοριστεί σε μικρές ομάδες.

 

 

Ο Ισαάκ Κουένκα. μετά από καλές εμφανίσεις με την Μπάρτσα Β πήρε τις ευκαιρίες του από τον Γκουαρντιόλα στην πρώτη ομάδα, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του τον Μάιο του 2012 ανέκοψε την πορεία του.

 

 

Ο Μάξι Ρόλον, ήταν πρωταθλητής και αυτός με την Μπαρτσελόνα το 2014 στο Youth League και μέλος της Αργεντινής U20 που κατέκτησε τον τίτλο το 2015. Περιορίστηκε μέχρι την Μπαρτσελόνα Β.

 

 

Ο Ρουμπέν Μινιόν. έγινε μέλος της ακαδημίας στα 11 του. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στην δεύτερη ομάδα και έγραψε μόλις μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα το 2010. Αποχώρησε ως ελεύθερος το 2012.

 

 

Ο Ζαν Μαρί Ντονγκού, έκανε ντεμπούτο με την Μπάρτσα Β σε ηλικία 16 ετών, ενώ έγραψε τρεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2016 με προορισμό τη Σαραγόσα.

 

 

 

 

.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...