Γυμναστική / Παρκούρ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ για τον Κυρσανίδη στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ! (photos)

Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης εξελίχθηκε στον απόλυτο σταρ της διοργάνωσης της ιαπωνικής πόλης, καθώς ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και στα δύο αγωνίσματα.

Η αρχή έγινε στο αγώνισμα Speed-Run, όπου κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12.19 και κέρδισε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11.37) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Άλσεμχεεστ (12.48).

 

 

Ωστόσο, τα καλύτερα ήρθαν στο Freestyle, στο οποίο άλλωστε ειδικεύεται ο Θεσσαλονικιός τρασέρ:

Με 27,50 βαθμούς πανηγύρισε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον Γάλλο Γιοάν Τονουάρ (25,50 β.) και τον Ρώσο Εβγκένι Αροϊάν (25,00 β.).

 

 

Ο αγώνας της Χιροσίμα αποτέλεσε το δεύτερο από τα τρία παγκόσμια κύπελλα παρκούρ που διοργανώνει φέτος η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες το αντίστοιχο της κινεζικής πόλης Τσενγκντού, όπου ο Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Speed-Run, ενώ θα ακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο του Μονπελιέ, στη Γαλλία (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου), μετά από το οποίο θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς, βάσει των δύο καλύτερων αποτελεσμάτων κάθε αθλητή ανά αγώνισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ο Κιελίνι διαπραγματεύεται για το ελληνικό διαμάντι”!

Το όνομα του Χρήστου Μουζακίτη ακούγεται όλο και πιο...

Νίκη για την Εθνική και παραμονή στην League A!

Ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση, ακόμη μια νίκη για την...

Το πρόγραμμα των ημιτελικών της Super League 2 U17!

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης για το πρωτάθλημα της...

Πάει στο… CAS ο Ολυμπιακός για Κωστούλα – Δεν δέχεται την απόφαση της ΕΠΟ!

Η υπόθεση Μπάμπη Κωστούλα αποκτά νέα διάσταση, αυτή τη...

Πιθανή η επιστροφή του Τζίμα στην Ελλάδα!

Ο Στέφανος Τζίμας θα μπορούσε να φορέσει ξανά τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ