Κυριακή, 08/09/24
Στίβος

Τρεις προκρίσεις για το Ευρωπαϊκό U20… εντυπωσίασε η Τζένγκο! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στο Μπόρας της Σουηδίας εξασφάλισε η 17χρονη Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και παράλληλα επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, στο 5ο Χειμερινό Κύπελλο, που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Η κορασίδα αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 56,94 μ. και έδειξε πως και τη φετινή σεζόν θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στις διοργανώσεις, όπου θα πάρει μέρος. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το ακόντιο των γυναικών (600 γρ.) και η σημερινή της εικόνα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της στο αγώνισμα. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 ήταν 50,00 μ., ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο δείχνει σε θέση να κυνηγήσει είναι 57,98 μέτρα.

 

 

Με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες της στη θερινή σεζόν και η 18χρονη Μαρία Μαγκούλια, που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20. Η νεαρή αθλήτρια έστειλε τη σφαίρα στα 15,03 μ. , επίδοση πολύ καλύτερη από το 14,60 μ., που ήταν το όριο πρόκρισης για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της.

 

 

 

Την επίδοση που της εξασφαλίζει συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας U20 πέτυχε στη διάρκεια του αγώνα της σφυροβολίας η 17χρονη Σταυρούλα Κοσμίδου. Η ταλαντούχα αθλήτρια, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία σημείωσε 58,65 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο των 58,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδου αναμένεται και φέτος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις της εθνικής ομάδας.

 

Η 15χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική τόσο στη σφαιροβολία, όπου ήταν νικήτρια με 15,87 μ. όσο και στον ακοντισμό U18, όπου πέτυχε 44,50 μέτρα.

Διπλή επικράτηση και για τον 15χρονο Κώστα Γεννίκη, που έστειλε τη σφαίρα στα 17,88 μ. και το δίσκο στα 57,35  μ. και βελτίωσε τα ατομικά του ρεκόρ (17,42 μ. και 55,74 μ., τα προηγούμενα). Τον εαυτό του ξεπέρασε στο ντεμπούτο του στη σεζόν και ο 15χρονος  Θοδωρής Ζιώγας, που έστειλε τη σφύρα στα 76,55 μ.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...