Πέμπτη, 18/04/24
ΑΕΚ Ακαδημίες

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα για τις ακαδημίες της ΑΕΚ!

Μετά και την ανακοίνωση της λήξης συνεργασίας με έξι προπονητές των τμημάτων υποδομής, το μέλλον στην φωλιά της ΑΕΚ είναι εξαιρετικά αισιόδοξο.

Κι αυτό αν αναλογιστεί κανείς τις κινήσεις της ομάδας, τις επιλογές προσώπων αλλά και την επιθυμία όλων να χτίσουν σε ένα στέρεο έδαφος το πιο σημαντικό κομμάτι της Ένωσης.

Το πλάνο του προσεχούς νέου τεχνικού διευθυντή Άκη Ζήκου, ο οποίος αναμένεται να έχει συνεργάτη τον Γιάννη Σαμαρά,  πρώην διευθυντή των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ακαδημιών της ομάδας, όταν και η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2013, ξανά με τον Άκη Ζήκο στο τιμόνι.

Ήδη, μάλιστα, έχουν διαρρεύσει τα πρώτα ονόματα που φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή.

Πρόκειται για τους Γιώργο Αλεξόπουλο, Δημήτρη Μάρκου και Γιώργο Σίμου!

Ο πρώτος, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ως παίκτης στην ΑΕΚ, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προπονητή στην U20. Φέτος ήταν στον πάγκο του ΠΑΟ Καματερού, ενώ στο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του Νίκου Κωστένογλου σε Ξάνθη, Ανόρθωση, Απόλλωνα Σμύρνης και στην πρώτη ομάδα της Ένωσης.

Ο δεύτερος υπήρξε επικεφαλής στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, ενώ στα πρώτα χρόνια του είχε περάσει ξανά από την ΑΕΚ.

Ο τρίτος, αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Σαμαρά, καθώς είχαν εργαστεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Είναι  κάτοχος του ποδοσφαιρικού διπλώματος UEFAPro και αναμένεται να αναλάβει πόστο στην U20 της ΑΕΚ, μαζί με τον Αλεξόπουλο.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου.

Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε πως το νέο πρότζεκτ θα στηριχτεί οικονομικά από τον Έλληνα επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη, φίλαθλο της ομάδας και γνώστη των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων.

Ο όμιλος Σαράντη, εταιρεία καλλυντικών, είναι μία πολυεθνική που έχει κάνει άνοιγμα σε όλη την Ευρώπη, έχει διεισδύσει στην αφρικανική αγορά και παγκοσμίως έχει εισπράξεις από τις πωλήσεις κοντά στα 170 εκ. ευρώ.

Η ενασχόληση του Γρηγόρη Σαράντη με το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι καινούργιο. Από το 1998 ως το 2004 ήταν ο βασικός χρηματοδότης του Λεωνιδίου που έφτασε να παίξει στη Γ’ Εθνική και αποχώρησε μετά τον υποβιβασμό της ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...
Super League U15

Με ντέρμπι το Σαββατοκύριακο στη Super League U15!

Ματσάρες και αυτή την αγωνιστική για τις ομάδες της Super League U15, που κυνηγούν την πρόκριση στο Final Four. Όλοι οι...
Super League U17

Ματσάρες το Σαββατοκύριακο στη Super League U17!

Η δράση στη Super League U17 είναι ασταμάτητη και το Σάββατοκυριακο θα διεξαχθούν όλες οι αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Στον Ε’ Όμιλο θα διεξαχθεί η 16η...
Super League U19

Πρωτάθλημα για… τρεις στη Super League U19!

Το πρωτάθλημα της Super League U19 έχει πάρει... φωτιά και οι πρώτες τρεις θέσεις βγάζουν πρωταθλητή. Με τη...