Παρασκευή, 29/03/24
Ολυμπιακός Ακαδημίες

“Πολλοί δεν μας πίστεψαν, αλλά δείξαμε… ολυμπιακή ψυχή”!

Από το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός U17 είναι πρωταθλητής Ελλάδας για το 2017, μετά από έναν επικό τελικό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Τέσσερα παιδιά, τέσσερις ποδοσφαιριστές, που “υπηρετούν” χρόνια τώρα τις ακαδημίες των Πειραιωτών μίλησαν στην σελίδα του συλλόγου και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους.

Πώς έφεραν… τούμπα τα προγνωστικά, πώς διέψευσαν τις εκτιμήσεις και πως τελικώς ήρθε η… απογείωση στο Final-4.

Ο λόγος για τους Παύλο Παπαδόπουλο, Αλέξανδρο Βοϊλη, Δημήτρη Φυτόπουλο και Θόδωρο Τσιριγώτη, που μιλούν για τα όνειρά τους και το στόχο της καθιέρωσης στον Ολυμπιακό.

 Παπαδόπουλος Παύλος

 

“Είμαι 8 χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και αυτή είναι η πιο σπουδαία μου στιγμή. Αυτά τα δυο ματς θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη. Δείξαμε πάνω απ’ όλα ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Συγχαρητήρια και στις άλλες ομάδες για την προσπάθεια τους. Ήμασταν ψύχραιμοι ευτυχώς στα πέναλτι και πήραμε το πρωτάθλημα. Θέλω να το αφιερώσω στους γονείς μου, στον αδελφό μου, στους φίλους μου και στον προπονητή μου που είχαμε πει ότι το χρωστούσαμε από την Κ-15. Μόνο υπερηφάνεια γι’ αυτή την ομάδα. Πολλοί δεν μας πίστεψαν. Είχαμε πει μεταξύ μας ότι αυτή η κούπα δεν μπορεί να χαθεί. Ήρθε όμως στον Πειραιά μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα παίξουμε στο Youth League και θέλουμε να αποδεικνύουμε σ’ όλο τον κόσμο ότι έχουμε μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ευρώπη”.

 

Παύλος Παπαδόπουλος έχει γεννηθεί στις 5/2/2000 είναι αμυντικός (στόπερ) και είναι αρχηγός της Κ-17 του Ολυμπιακού. 

Βοϊλης Αλέξανδρος

 

“Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος για την κατάκτηση του 4ου Πρωταθλήματος. Ήταν όντως μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα αφού βρεθήκαμε πολύ πίσω στη βαθμολογία. Φτάσαμε όμως στο στόχο μας, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και δουλεύοντας σκληρά και προσπαθώντας καθημερινά. Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα και είμαι ακόμη πιο περήφανος που η Ακαδημία μας θα παίξει στο UEFA Youth League. Τώρα όσο αφορά τον προσωπικό μου στόχο θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και να φτάσω στην πρώτη ομάδα”.

 

Αλέξανδρος Βοϊλης είναι επιθετικός και είναι πρώτος σκόρερ της Κ-17 με 23 γκολ. Έχει γεννηθεί στις 26/5/2000.

Φυτόπουλος Δημήτρης

 

“Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Το θέλαμε πιο πολύ απ’ όλους.Είχαμε μιλήσει και πριν και είχαμε πει ότι παίζουμε δυο τελικούς. Όλες οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ σημαντική γιατί καταφέραμε κάτι που πολλοί δεν περίμεναν. Ήμασταν στο -13 και πήγαμε στο Final-4 και κερδίσαμε. Πήραμε το πρωτάθλημα αλλά θα παίξουμε και τη νέα χρονιά στο Youth League. Το πρωτάθλημα το αφιερώνω στους γονείς μου, στις αδελφές μου και στην ξαδέλφη μου εκεί ψηλά”.

 

Δημήτρης Φυτόπουλος είναι επιτελικός μέσος και έχει γεννηθεί στις 11/2/2000. 

Τσιριγώτης Θόδωρος

 

“Είδαμε και τα δυο παιχνίδια το ίδιο σαν τελικούς. Παίξαμε με την ολυμπιακή ψυχή και το σηκώσαμε. Το γκολ ήταν για την ομάδα για να πάρει τον τίτλο που άξιζε τα τελευταία τρία χρόνια. Το αφιερώνω στην ομάδα και στην οικογένεια μου που ήρθε να με δει. Δουλειά και βλέπουμε για τη συνέχεια”.

 

 *Ο Θόδωρος Τσιριγώτης είναι επιθετικός, σκόραρε στον τελικό, και είναι γεννημένος στις 23/6/2000. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...