Παρασκευή, 29/03/24
Final-4 Super League U17

Superman ο Νικοπολίδης, πρωταθλητής ο εφτάψυχος Ολυμπιακός! (photos)

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον πρωτάρη Αστέρα (με γκολ του Κανελλόπουλου στο 40′);

Τι κι αν ισοφάρισε οκτώ λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας (με κοντινό σουτ του Τσιριγώτη);

Τι κι αν από το 83’ ως το τέλος της παράτασης έπαιξε με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Νεοφυτίδη για άσεμνη χειρονομία);

Τι κι αν οι Αρκάδες είχαν δοκάρι στο 116′ (με σουτ του Χριστόπουλου);

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας U17 για το 2017!

Το 1-1 της κανονικής διάρκειας, λοιπόν, δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί τη διαφορά την έκανε ο Γιάννης Νικοπολίδης (γιος του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού). Ο νεαρός τερματοφύλακας είπε “όχι” στους Αντζουλά και Γλέζο και ουσιαστικά… χάρισε την κούπα στην ομάδα του (4-1 το τελικό σκορ στα πέναλτι).

Το φιλμ του αγώνα

 

Εμφανώς καλύτερα μπήκε στον αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος θέλησε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού.

Μάλιστα, στο 17’ έφτασε… μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γλέζος έπιασε ωραία κεφαλιά –με τον Νικοπολίδη να κάνει κακή έξοδο- αλλά ο Ράμα έδιωξε τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή και απέτρεψε το 1-0 για τους Αρκάδες.

Οι “οικοδεσπότες” ήταν σαφώς πιο κινητικοί, πιο ορεξάτοι και είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Μαρίνος δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα και στο 33’ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, επιχείρησε να απειλήσει την εστία του Νικοπολίδη, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό.

1691047

Τελικώς στο 40’ ήρθε η… δικαίωση για τον Αστέρα απέναντι στο “φάντασμα” του Ολυμπιακού! Μετά από όμορφη ενέργεια του Μαρίνου στα δεξιά, ο Διαμαντόπουλος έδωσε στον Κανελλόπουλο κι αυτός αφού στόπαρε, εκτέλεσε από κοντά για το 1-0. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια κι ενώ ο κόουτς των Πειραιωτών είχε ήδη κάνει δύο αλλαγές, δείγμα της προβληματικής εικόνας της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να το πάρει… αλλιώς, αν ήθελε να αλλάξει τη μοίρα του. Και είναι αλήθεια πως με το καλημέρα στην επανάληψη, έδειξε εμφανώς πιο επιθετικός και άρχισε να πιέζει –επιχειρώντας και κάποια σουτ- τον Αστέρα.

Μεγάλες ευκαιρίες δεν έφτιαχναν οι φιλοξενούμενοι, αλλά το παιχνίδι παιζόταν ως επί το πλείστον στο μισό των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως τα πήγαιναν περίφημα τακτικά και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να απειλήσουν ουσιαστικά. Οι Πειραιώτες πάλευαν για την ισοφάριση, πίεζαν τους Αρκάδες, αλλά δεν τους έβγαινε η τελική προσπάθεια, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση του Νικοπολίδη στο 74’ (σε καλό σουτ του Γλέζου) για να διατηρήσει τις ελπίδες τίτλου στον Ολυμπιακό.

1691065

Τελικώς η πίεση απέδωσε καρπούς. Οι πιτσιρικάδες του Θέου βρήκαν το… χρυσό γκολ που έψαχναν στο 82’! Μετά από πλάγιο, η μπάλα έφτασε στον Νεοφυτίδη μέσα στην περιοχή, γύρισε παράλληλα και έξυπνα στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και ο Τσιριγώτης από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1!

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών ο Νεοφυτίδης… κρέμασε την ομάδα του, καθώς έκανε άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα, αποβλήθηκε και άφησε τον Ολυμπιακό να παλεύει με αριθμητικό μειονέκτημα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο φιναλίστ δεν πήραν περαιτέρω ρίσκα και… μοιραία οδηγήθηκαν σε έξτρα 30λεπτο.

Η παράταση

 

Η παράταση δεν ήταν… εντελώς σβηστή. Παρά το ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, εντούτοις δεν δίστασε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε στην επίθεση, την ώρα που στα μετόπισθεν δεν δεχόταν ιδιαίτερη πίεση. Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου, ο Βοΐλης βρέθηκε σε θέση βολής από κοντά, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και σημάδεψε άουτ. Στο 116’ ήρθε η συγκλονιστική στιγμή του τελικού. Για… εκατοστά ο Αστέρας έχασε τον τίτλο και αντίστοιχα για εκατοστά σώθηκε ο εφτάψυχος Ολυμπιακός. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Χριστόπουλο, αλλά αυτός σημάδεψε το δοκάρι του Νικοπολίδη, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα και μην αλλάζοντας το 1-1.

1691232

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός)

 

1-0: Εύστοχος ο Φέκκας

1-1: Εύστοχος ο Κανελλόπουλος

2-1: Εύστοχος ο Μαρτίνης

2-1: ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ το πέναλτι του Αντζουλά ο Νικοπολίδης

3-1: Εύστοχος ο Δήμος

 3-1: ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ το πέναλτι του Γλέζου ο Νικοπολίδης

4-1: Εύστοχος ο Τσιριγώτης και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 

Αστέρας Τρίπολης: Τσιμόπουλος, Διαμαντόπουλος (110’ Μπλάτσος), Φωτόπουλος, Αντζούλας, Χριστόπουλος, Ντίνε (82’ Μαχαίρας), Κωτσόπουλος (58’ Κάρδαρης), Γλέζος, Κανελλόπουλος, Μαρίνος (73’ Ρούνης), Τζίμας (70’ Ζορμπάς)

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Πέτρου, Τσέκος, Μαχαίρας

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Παπαγγελής, Γαλούπης (67’ Μαρτίνης), Παπαδόπουλος, Ράμα, Νεοφυτίδης, Ντουμάνης (43’ Τσιριγώτης), Φυτόπουλος (80’ Δήμος), Βοϊλης, Τσερκώνης (36’ Φέκκας), Ζιάκας (58’ Μπουλάρι)

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Βεζήρης, Γκοτζαμανίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...