Παρασκευή, 29/03/24
Ολλανδία

Καλά τα γκολ, αλλά, ο Ντόλμπεργκ θέλει να… δημιουργεί!

Είναι από τα νέα, μεγάλα αστέρια του Άγιαξ.

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ από το… πουθενά έγινε βασικός και αναντικατάστατος για τον “Αίαντα” και έκτοτε δεν το μετάνιωσε, ούτε αυτός, ούτε οι άνθρωποι της ομάδας.

Ο νεαρός φορ με δηλώσεις του μίλησε για τη πρώτη του σεζόν με τους μεγάλους του συλλόγου και τι του αρέσει να κάνει περισσότερο μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάσπερ Ντόλμπεργκ στο “Four Four Two”:

-Αυτή τη σεζόν έχεις καταφέρει να καθιερωθείς στη βασική ενδεκάδα του Άγιαξ και να κάνεις το ντεμπούτο σου με τη Δανία. Έχει πάει η σεζόν καλύτερα από αυτό περίμενες;

“Ναι, σίγουρα. Στόχος μου αρχικά ήταν να διακριθώ με τη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, να βελτιωθώ και ίσως να παίξω κάποιες φορές με την πρώτη ομάδα. Όταν, όμως, ο Μίλικ έφυγε για τη Νάπολι, πήρα την ευκαιρία μου. Σκόραρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League και από εκείνο το σημείο και μετά είχα πολύ υψηλό κίνητρο. Ο προπονητής μου έδειξε εμπιστοσύνη, μου έδωσε αυτοπεποίθηση και όλα πήραν το δρόμο τους”.

-Ποιο ήταν το highlight σου στη σεζόν;

“Το χατ τρικ με τη Ναϊμέγκεν ήταν η καλύτερη στιγμή μου και, φυσικά, το ντεμπούτο μου με τη Δανία. Ακόμα και τώρα νιώθω ότι η στιγμή ήταν σουρεαλιστική. Δεν το περίμενα με τίποτα”.

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως παίκτη;

“Μου αρέσει να κρατάω την μπάλα και να δημιουργώ. Για μένα το σκοράρισμα δεν είναι το παν. Μου αρέσει να δημιουργώ ευκαιρίες και για τους συμπαίκτες μου. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως μεγάλο σκόρερ, όπως ήταν ο Ιντσάγκι για παράδειγμα”.

-Ένας από τους προπονητές σου στον Άγιαξ είναι ο Ντένις Μπέργκαμπ. Έχετε στενή επαφή;

“Ναι, μιλάμε μετά τα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση. Είναι πάντα ευχαρίστηση να μου δίνει συμβουλές. Συζητάμε για τον τρόπο που σουτάρω και με βοηθάει πολύ να γίνω καλύτερος”.

-Έχεις πει ότι ένας από τους αγαπημένους σου παίκτες είναι ο Τιερί Ανρί. Και εκείνος ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ, πριν γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο.

“Έπαιζα και εγώ στα αριστερά στη Σίλκεμποργκ. Όταν ο Άγιαξ με προσέγγισε, μου είπαν από τον σύλλογο ότι με έβλεπαν ως επιθετικό. Ο Ολσεν έκανε το scouting, όμως πάντα με έβλεπε ως επιθετικό. Μου άρεσε αυτή η ιδέα από το ξεκίνημα και το είδα ως καλή ευκαιρία να εξελιχθώ”.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα;

“Όταν ήμουν μικρός υποστήριζα την Μπαρτσελόνα, όμως μεγαλώνοντας καμία. Στην Αγγλία πάντα μου άρεσε η Άρσεναλ, ίσως λόγω του Ανρί, όμως δεν είναι ότι την υποστήριζα σαν τρελός”.

-Θα σκεφτόσουν μία μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι;

“Όχι, είναι πολύ μεγάλο το βήμα αυτό το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να συνεχίσω να παίζω, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Δεν έχω κάποια προτίμησε σε ότι αφορά το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό ο σύλλογος να μου ταιριάζει. Πρέπει πάντα να κοιτάς ολόκληρο το πακέτο. Είναι πολύ νωρίς, όμως, να σκέφτομαι τη μεταγραφή σε ομάδες όπως η Γιουνάιτεντ ή η Σίτι”.

-Χρησιμοποιείς τις γνώσεις που έχεις από το χάντμπολ στο ποδόσφαιρο;

“Μου έχει γίνει πολλές φορές αυτή η ερώτηση. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι ισχύει. Ίσως να με έχει βοηθήσει στο άλμα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...