Πέμπτη, 13/03/25
Ολυμπιακός U15

Οι παλιοί δίνουν το σύνθημα στην U15 του Ολυμπιακού! (photos)

Το ταξίδι του πρωταθλήματος Super League U15 αρχίζει το 2013. Τη σεζόν 2013-14 η Super League αποφάσισε να δημιουργήσει, μετά από την U20 και την U17  και αυτή την κατηγορία και ο πρώτος τελικός της ιστορίας διεξήχθη στο Αγρίνιο. 

Η πρώτη ομάδα που κέρδισε την κούπα είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ σε εκείνον τον τελικό. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά το τρόπαιο το 2016 στα Ιωάννινα επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ.

Το “παρθενικό” γκολ σε τελικό ήταν το 2014 στο Αγρίνιο όπου σημείωσε ο  Γιώργος Ξενιτίδης, ο οποίος μαζί με έναν εκ των δυο σκόρερ του τελικού του 2016, Αλέξανδρο Γεωργαντή, ο άλλος είναι ο Ειμιλιάνο Μπουλάρι, μιλούν για την εμπειρία του τελικού ενώ δίνουν και συμβουλές στους “συναδέλφους” τους που αγωνίζονται φέτος στην U15 και διεκδικούν το Σάββατο την κούπα, στο AEL FC Arena. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νίκη για τον Ολυμπιακό επί του ΟΦΗ!

xenitidis_osfp

“Η ομάδα κερδίζει”

Ο Γιώργος Ξενιτίδης πήρε μεταγραφή στην ακαδημία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2013. Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ευτύχησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Super League U15 και να χριστεί  σκόρερ στον τελικό. Ο μέσος του Ολυμπιακού που είναι γεννημένος το 1999 και πανηγύρισε πριν από λίγες ημέρες και το πρωτάθλημα Super League U20 θυμάται:

“Είχαμε άγχος. Αυτό είναι γεγονός. Θυμάμαι είχαμε καθίσει όλοι οι παίκτες και είχαμε μιλήσει. Είχαμε πει ότι δεν χάνουμε τον τίτλο. Είναι τεράστια ικανοποίηση να σκοράρεις σε τελικό. Δεν έχει σημασία που έβαλα εγώ το γκολ. Σημασία έχει που κέρδισε η ομάδα. Στον Ολυμπιακό μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα και βλέπουμε ότι πολλά παιδιά δεν μείναμε στην κούπα της U15. Τώρα όσο αφορά αυτό που θέλω να πω στους σημερινούς παίκτες της U15 και τους του έχω πει και στην προπόνηση, αφού στην ακαδημία του Ολυμπιακού, είμαστε όλοι μια οικογένεια, είναι πως πρέπει να είναι μια ομάδα. Δυνατή σαν γροθιά. Οι ομάδες κερδίζουν. Εύχομαι στα παιδιά να γυρίσουν με την κούπα από την Λάρισα.”.

Ο Γιώργος Ξενιτίδης είχε σκοράρει 12 φορές εκείνη τη χρονιά στην κανονική περίοδο και έκανε το 12+1 στον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η U15 του ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο επί της Καλλιθέας!

georgantis_osfp

“Με Ολυμπιακή ψυχή”

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντής ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το σκορ για τη νίκη με 2-0, του Ολυμπιακού στον τελικό του 2016 στα Γιάννινα. Ο επιθετικός που έχει γεννηθεί το 2001 και συνεχίζει φέτος στην στην U16 θυμάται το γκολ του αλλά και την αγωνία πριν από την αναμέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Προχωρά για νεαρό Σενεγαλέζο εξτρέμ ο Ολυμπιακός!

“Είναι μια φανταστική εμπειρία. Όλη η χρονιά παίζεται σ’ έναν αγώνα. Όταν μπήκα μέσα στο γήπεδο μου είχαν κοπεί τα πόδια από το άγχος. Μετά μέσα από το παιχνίδι βρίσκεις τα πατήματα σου. Όταν μου ήρθε η μπάλα σκέφτηκα αυτόματα πως πρέπει να σκοράρω για να κλειδώσω τον τίτλο για την ομάδα μου ή θα χάσω το γκολ και θα αγχωθώ τρελά. Τα κατάφερα όμως. Όσο αφορά το “κλειδί” για την κούπα είναι το πάθος. Τα παιδιά εάν είναι ψυχωμένα και παίξουν με Ολυμπιακή καρδιά θα κερδίσουν. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία”.

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντής ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του την περίοδο 2015-16 με 9 γκολ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ (U17) - Πανσερραϊκός (U17)

Νίκη και βήμα τίτλου για την U17 του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού, επικρατώντας με 2-0, για την 14η αγωνιστική της Super League...
Εθνική Ανδρών

Αλλαγή στις κλήσεις της Εθνικής – Άτυχος ο νεαρός...

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είδε την... ατυχία να του χτυπά την πόρτα και έτσι να παίρνει παράταση στο...
Παναθηναϊκός Ακαδημία

Από τον… Βορρά έρχεται ο “μαέστρος” της Ακαδημίας του...

Ο Παναθηναϊκός και πρωτίστως ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει τον ιδανικό "μαέστρο" για να αναλάβει τις τύχες της...
Εθνική Κορασίδων (U17)

Ήττα για την Εθνική μας από την Πορτογαλία!

Η Εθνική Κορασίδων ηττήθηκε 2-0 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στην Ulf Arena της πόλης Σάντνες στην...
ΠΑΟΚ Ακαδημία

Τσέκαρε ταλεντάκι για την Ακαδημία ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχύει διαρκώς την Ακαδημία του, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποτελέσουν το...