Παρασκευή, 29/03/24
ΑΕΚ

Η αρχή, η συζήτηση και η συνέχεια! (photos)

Από την 31η Μαϊου του 2016 μέχρι χθες, για τον Κώστα Γαλανόπουλο μεσολάβησε ένα ολόκληρο ξεκίνημα μιας ποδοσφαιρικής ζωής. Την τελευταία μέρα του Μαϊου του 2016 ο “Γαλανό” έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική των play-off στη Νέα Σμύρνη στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο. Με τον Νίκο Παναγιωτάρα στον πάγκο της ομάδας σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού. Πρώην βοηθός του Μανωλά στον πάγκο της U20 της ΑΕΚ και νυν προπονητής της δεύτερης ομάδας της “Ένωσης”. Σε κάθε περίπτωση, ένας άνθρωπος ο οποίος ήξερε περί τίνος πρόκειται και αποφάσισε να δώσει το βάπτισμα του πυρός στον Γαλανόπουλο.

galanopoulos_aek

 

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ΑΕΚ, μέχρι πέρσι το καλοκαίρι ήταν αρκετά… ευαίσθητη ως προς τις συζητήσεις για το αν πρέπει να ακολουθούν έστω και κάποιοι πιτσιρικάδες της ακαδημίας την πρώτη ομάδα στην προετοιμασία. Στην πρώτη προετοιμασία μετά την επιστροφή της ομάδας στην ΑΕθνική δεν ήταν κανείς μικρός. Το ίδιο και στην προετοιμασία πριν τη Β’ Εθνική. Ο λόγος ήταν απλός. Στη Γ’ Εθνική διαπιστώθηκε ένα κάψιμο ορισμένων από τους -πολλούς τότε- πιτσιρικάδες με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να το φοβηθεί και να το κόψει πλήρως.

Τελικά σε ότι έχει να κάνει με την κουβέντα που αφορούσε τον Γαλανόπουλο η προσέγγιση ήταν διαφορετική. Ο Κετσπάγια τον είδε στις πρώτες προπονήσεις της ομάδας στην Αθήνα πριν την αναχώρηση για την Πολωνία και στη συνέχεια αποφάσισε -σε συνεννόηση φυσικά με τους ανθρώπους της ομάδας- να τον πάρει μαζί και να του δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετά φιλικά. Τελικά η ΑΕΚ αποφάσισε να μην αποκτήσει άλλο ανασταλτικό χαφ πλην των υπάρχοντων (Γιόχανσον, Σιμόες, Γαλανόπουλος) κάτι που ευνόησε ακόμα και το να βρει με το καλημέρα ο μικρός επίσημη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ματς.

Στον αγώνα κόντρα στη Σεντ Ετιέν στο Ζοφρουά Γκισάρ, ο Κετσπάγια τον έβαλε για 23 λεπτά στη θέση του Βάργκας, στο πλαίσιο της σκέψης του να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3 βάζοντας τον “Γαλανό” στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τους Σιμόες και Γιόχανσον για να κρατήσει το μηδέν. Τελικά όλα πήγαν καλά, ο Γαλανόπουλος έγινε σημείο αναφοράς και το επιτυχημένο ντεμπούτο άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανάλογης συνέχειας.

galanopoulos

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή δεδομένης της κατάστασης της φετινής ΑΕΚ των πολλών σκαμπανεβασμάτων, η οποία έκανε το να βγει ένα παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου να μοιάζει με δαντελάτη πολυτέλεια τη στιγμή που δεν γίνονταν τα βασικά. Η ΑΕΚ έφερνε άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν και όλοι οι προπονητές, ενώ όντως βάσει εικόνας ο Γαλανόπουλος έδειχνε να έχει θέση στην 11άδα, τον φοβήθηκαν κάποιες φορές, πιθανότατα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όμως, ο μικρός τη φετινή σεζόν έχει ήδη γράψει μέχρι σήμερα 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 7 για το Κύπελλο και 1 στον προκριματικό του Europa League, έχοντας σκοράρει και τρεις φορές.
Πολύ καλά νούμερα και με τη σεζόν να έχει ψωμί ακόμα, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Γαλανόπουλος είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές του ρόστερ (μαζί με τον Βάργκας) που έχει τόσο πολύ καλή εικόνα, που ενδεχομένως να αδικείται γιατί δεν πήρε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Ίσως να είναι θέμα διαχείρισης, ίσως να είναι και κάτι άλλο, πάντως ο μικρός είναι από τους λίγους παίκτες της φετινής ΑΕΚ που ακόμα και στα πολύ μέτρια της διαστήματα, έμπαινε μέσα και της έδινε βοήθειες με τις συνεχόμενες κάθετες κινήσεις του, δίνοντας την εντύπωση ότι έχει αυτό που έλειπε από την ομάδα.

aek_galan

 

ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

Ο Γαλανόπουλος είναι η εξαίρεση στον κανόνα, σε σημείο που ήταν… σοκαριστική η σιγουριά των ανθρώπων που ασχολούνται με τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, ότι θα παίξει στην πρώτη ομάδα γιατί “το έχει”. Και αυτό δεν αποτελεί κάποια καινούργια ιστορία. Μιλάμε για τα τελευταία χρόνια. “Το έχει, το έχει, το έχει» συνέχεια και «πρόσεξε αυτόν τον Γαλανόπουλο” και “θα σου πω ένα όνομα και να το θυμάσαι: Γαλανόπουλος”. Αλλά και «θα σκίσω το δίπλωμά μου αν ο Γαλανόπουλος δεν παίξει στην ΑΕΚ”. Όλα τα παραπάνω, από τους ανθρώπους που τον ζούσαν καθημερινά και είχαν εικόνα.

Στη συνέχεια αποκτήσαμε όλοι σιγά-σιγά εικόνα, με κάτι κεκλεισμένων φιλικά που του έδωσε ευκαιρία ο Δέλλας και φτάσαμε στο χθεσινό αποτέλεσμα που στην ουσία η ΑΕΚ επιβράβευσε τον παίκτη, του έδωσε σιγουριά και περιμένει να κάνει η ίδια ότι είχε αρκετά χρόνια να κάνει: Να βγάλει παίκτη από τις ακαδημίες της.

galano_aek

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ

Καθοριστικής σημασίας αυτό για το κλαμπ. Από κάπου ξεκινάει και βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ούτε “πονάει χέρι, κόψει χέρι” όπως τότε με το κόψιμο των πιτσιρικάδων γενικά μετά το «κάψιμο» στη Γ’ Εθνική, αλλά ούτε γιουργούσι. Θέλει μεθοδικότητα το πράγμα, σιγά-σιγά και υπομονή. Όσο περισσότεροι Γαλανόπουλοι υπάρξουν, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ στο μέλλον.

Και για την ώρα υπάρχει… πράμα από πίσω. Ο Γιούσης της U20 για παράδειγμα, που είχε κερδίσει τον Χιμένεθ, ο Γιαννούτσος, ο Τσέλιος. Πιθανότατα μετά την αλλαγή της κατάστασης ως προς τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής από το προσεχές καλοκαίρι δεδομένης και της επιστροφής του Άκη Ζήκου, η καλύτερη οργάνωση να φέρει σημαντικότερη αποτελεσματικότητα στο μέλλον.

Πηγή: contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...