Παρασκευή, 29/03/24
Διατροφή

Το πρόγραμμα διατροφής και προπόνησης του Λεο Μέσι! (photos)

Αναμφίβολα, ο Lionel Andrés “Leo” Messi Cuccittini έχει ταλέντο στην μπάλα. Αλλά το ταλέντο μόνο δε φτάνει για να αντέχει να κάνει όσα κάνει σε κάθε ματς, δυο φορές την εβδομάδα – κατά μέσο όρο – επί 13 συνεχόμενα χρόνια. Σε περίπτωση που θέλεις να του μοιάσεις (εξαιρώντας το ποδοσφαιρικό του ταμπεραμέντο, που δύσκολα πιάνεται) σε δύναμη, εκρηκτικότητα και αντοχή, σού έχουμε τη λύση:

Ακολούθησε τα βήματά του. Στο γυμναστήριο και στην κουζίνα.

Η ρουτίνα προπόνησης του Μέσι

Το πρόγραμμά του αποτελείται από δυο επίπεδα:

  • Ασκησιολόγιο 1: Εκρηκτικότητα και ταχύτητα
  • Ασκησιολόγιο 2: Γρήγορες κινήσεις του σώματος σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

messi_diet

Για το πρώτο πρόγραμμα, ο Μέσι εκτελεί μια σειρά από δυναμικές διατάσεις, προετοιμάζοντας τους μυς του για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι διατάσεις που εκτελεί περιλαμβάνουν αναπηδήσεις από θέση ημικαθίσματος, σκοινάκι και περάσματα εμποδίων

Αμέσως μετά, ακολουθούν δύο γύροι σε γρήγορη ταχύτητα προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή του και ένα ήπιο τρέξιμο επί 5 λεπτά. Αυτές οι ασκήσεις παρέχουν στον Μέσι γρηγορότερη κίνηση των ποδιών σε γραμμική κατεύθυνση.

Για το δεύτερο πρόγραμμα που αφορά στην ενδυνάμωση των άκρων που του χαρίζουν εκατομμύρια, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν γρήγορο βηματισμό με το γόνατο όσο ψηλότερα γίνεται, εμπρόσθιες προβολές με βαθύ κάθισμα και πλάγιες προβολές με βαθύ κάθισμα.

Μετά από αυτό, κάνει άλλη μια γρήγορη κούρσα 10 λεπτών πριν από το τέλος.

Το παραπάνω σχέδιο προπόνησης βοηθά τον Μέσι να ενισχύσει την ταχύτητα των κάτω άκρων του και, παράλληλα να οικοδομήσει έναν γερό πυρήνα.

Ωστόσο, το μεγάλο μυστικό του είναι η γιόγκα. Όπως λέει ο δάσκαλός του, Rodney Yee, “η γιόγκα κάνει τον Λιονέλ να ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο καθώς βοηθά στην αναζωογόνηση των εγκεφαλικών του λειτουργιών και του παρέχει μια ήρεμη αίσθηση πριν και κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου αγώνα”.

messi_pique_suares

Τι τρώει ο Μέσι;

Ο τεράστιος χρόνος που δαπανά μέσα στα γήπεδα και η σωματική κόπωση που αυτό απαιτεί ένα πολύ προσεγμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής.

10 ημέρες πριν από τον αγώνα: Γενικά, ο Μέσι αποφεύγει τους υδατάνθρακες, ώστε να μην δημιουργούνται σκαμπανεβάσματα του σακχάρου στο αίμα του. Η δίαιτά του είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες, περιλαμβάνοντας ροφήματα πρωτεΐνης 3 φορές την ημέρα και 7-8 ποτήρια νερό για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

5 ημέρες πριν από τον αγώνα: Στην προηγούμενη δίαιτα προστίθεται μια σούπα λαχανικών πριν από κάθε γεύμα. Η σούπα περιέχει μεγάλη ποσότητα κουρκουμά, τσίλι, κόλιανδρου και τζίντζερ, επειδή αυτά τα συστατικά λειτουργούν ως αγγειοδιασταλτικά, οδηγώντας σε αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα.

Μία ημέρα πριν από τον αγώνα: Το βραδινό γεύμα μεταφέρεται το απόγευμα και περιλαμβάνει ψάρια και θαλασσινά ή κοτόπουλο με βραστές πατάτες συν πράσινα λαχανικά και ένα πορτοκάλι.

6 ώρες πριν από τον αγώνα: Ο Μέσι προτιμά να επενδύσει αυτές τις ώρες σε έναν καλό ύπνο, παρά σε ασκήσεις και φαγητό. Ακόμη και στην περίπτωση που ο Μέσι δεν κοιμηθεί, δεν θα βάλει στο στόμα του κανένα προϊόν που παράγεται από σιτάρι, καθώς οι υδατάνθρακες μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη του και να κάνουν το σώμα του νωθρό. Αντ’ αυτού, τρώει τρία ασπράδια αυγών για ιδανική ισορροπία πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

90 λεπτά πριν από τον αγώνα: Ο Μέσι θα φάει οπωσδήποτε μερικά φρούτα πριν μπει στο γήπεδο, με ιδιαίτερη προτίμηση στη μπανάνα, το μάνγκο ή ένα μήλο. Με αυτόν τον τρόπο προσλαμβάνει τη μέγιστη ποσότητα φυτικών ινών (παρέχουν ιδανική ενέργεια για τις ανάγκες μιάμιση ώρας παιχνιδιού) με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Πηγή: gr.askmen.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...