Παρασκευή, 19/04/24
Αγγλία

Ο Κλοπ έκανε μάθημα στα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ διοργάνωσε στη Τενερίφη camp δοκιμαστικών τεστ, με στόχο να αξιολογήσει τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Εκεί βρέθηκε και ο Γιούργκεν Κλοπ μαζί με τους συνεργάτες του, με τον Γερμανό τεχνικό να αναλαμβάνει να εξηγήσει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο 49χρονος προπονητής:

“Βρισκόμαστε εδώ για να εκπαιδευτούμε και να βελτιωθούμε, αλλά θα σταθώ και σ’ ένα παράδειγμα. Ο Οβιέ Ετζάρια εμφανίστηκε ξαφνικά πέρυσι μπροστά μου σ’ ένα αντίστοιχο προπονητικό καμπ. Τον γνώριζα, είχα ακούσει για το ταλέντο του, τον είχα δει να αγωνίζεται μερικές φορές. Ωστόσο, στο αντίστοιχο πενταήμερο προπονητικό καμπ τον παρακολούθησα να αγωνίζεται κόντρα σε έμπειρους επαγγελματίες κι αυτό ήταν σημαντικό για εμένα και τον ίδιο. Με εντυπωσίασε. Για όλους είναι μια ευκαιρία. Βλέπουμε στα μάτια σας ότι έχετε πραγματικά μεγάλες φιλοδοξίες και τόσο εγώ, όσο και το τεχνικό επιτελείο μου κάνουμε ότι μπορούμε για να σας δώσουμε ευκαιρίες.

Για να βρίσκεται εδώ μαζί μας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εργατικότητά σας, την ποιότητά σας και το ταλέντο σας. Θέλουμε να δούμε τον βαθμό ετοιμότητά σας, προκειμένου σε κάποιους να δώσουμε παραπάνω χρόνο δουλειάς και σε άλλους να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα”.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που άκουσαν τις συμβουλές του έμπειρου coach και συμμετείχαν στο camp ήταν οι: Τόνι Γκόμες (18, φορ), Νέιταν Φίλιπς (20, αμυντικός), Κόνορ Ράνταλ (21, αμυντικός), Σι Οτζο (19, εξτρέμ), Γιαν Ντάντα (18, εξτρεμ), Πάουλο Αλβες (19, μέσος), Ανταμ Λιούις (17, μπακ) και Μάθιου Φίρτιου Τικ (19, αμυντικός χαφ).

Παράλληλα στο camp συμμετείχαν και οι Μίλνερ, Λόβρεν, Λέιβα και Μορένο, οι οποίοι ως πιο έμπειροι έδωσαν πολλές συμβουλές και βοήθησαν τα παιδιά, ώστε να αποδώσουν ακόμα καλύτερα.

Όσον αφορά τον Όβιε Ετζάρια (γεννημένος στις 18/11/1997), που έδωσε ως παράδειγμα ο Κλοπ, πρόκειται για έναν αρκετά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, τον οποίο οι “reds” προώθησαν πέρυσι έπειτα απο το συγκεκριμένο camp. Προέρχεται απο τις ακαδημίες της Άρσεναλ και πριν 3 χρόνια εντάχθηκε στην Λίβερπουλ. Στην φετινή σεζόν ο 19χρονος άσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στο παιχνίδι κόντρα στη Γουότφορντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...