Εθνική Παίδων (U17)

Ήττα – αποκλεισμός για την Εθνική Παίδων (U17)!

Την ήττα από την Πολωνία (3-0) γνώρισε η Εθνική Παίδων (U17), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της “Elite Round” του Euro 2017. Αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε αυτόματα και τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την τελική φάση του θεσμού.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, δημιούργησαν ευκαιρίες και στο 11′ έκαναν το 1-0 με γκολ του Σκόρας. Ο νεαρός Πολωνός ποδοσφαιριστής αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Ταμπίς και “νίκησε” χωρίς πρόβλημα τον Τσιμόπουλο.

Στην συνέχεια, η ομάδα του κ.Γεωργόπουλου προσπάθησε να γίνει απειλητική, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 36′ θα έρθει το 2-0 για την Πολωνία. Ο Σόμπολ βγάζει την ασίστ στον Πράσζελικ και ο τελευταίος, χωρίς πρόβλημα, παραβιάζει για φορά την εστία του Τσιμόπουλου. Στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική Παίδων (U17) έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μρόζεκ θα κάνει πέναλτι στον Εμμανουηλίδη, την εκτέλεση θα αναλάβει ο Λυρατζής, ωστόσο ο τελευταίος θα δει τον Πολωνό κίπερ να “εξουδετερώνει” την εκτέλεση του και να κρατάει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πιο ισορροπημένα και το παιχνίδι πιο “ανοιχτό”. Η μεν Εθνική μας έψαχνε το γρήγορο γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι, η δε Πολωνία ήθελε να σκοράρει για  φορά, προκειμένου να “καθαρίσει” το ματς.

Περίπου 15′ μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 54′ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα χάσει μία ακόμα ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Κίβιορ ανέτρεψε τον Γαιτανίδη εντός περιοχής με τον διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Εθνικής Παίδων. Ο Γκαργκαλατζίδης ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο είδε τον Μρόζεκ να του λέει 2η φορά “όχι” σε ποδοσφαιριστή της Ελλάδας και να διατηρεί το 2-0.

Ο “επίλογος” της αναμέτρησης θα γραφεί στο 64′. Ο Γκραμπόφσκι θα βρει εξαιρετικά τον Κίβιορ και ο τελευταίος με υποδειγματικό τελείωμα θα διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Συνεπώς με 2 ήττες, μία στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία και μία σήμερα από την Πολωνία, η Εθνική δεν πήρε το εισιτήριο για τα τελικά. Το μόνο θετικό σημάδι, η σπουδαία νίκη της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Ισπανία.

Η σύνθεση της U17 της Πολωνίας: Μρόζεκ, Κρολ, Γκραμπόφσκι, Ζαλέβσκι, Βαλούκιεβιτς, Πράζελικ (59΄ Νορκόφσκι), Σκόρας, Σόμπολ (71΄ Βέλνιακ), Κίβιορ, Ζουράβσκι, Τάμπις (54΄ Ζβεντ)

Η σύνθεση της U17 της ΕλλάδαςΤσιμόπουλος, Άντζουλας, Γαϊτανίδης, Εμμανουηλίδης, Κατσούκης (41΄ Γκαργκαλατζίδης), Λύρατζης, Μανιώτης, Μαρτίνης (41΄ Ντουμάνης), Μαυρουδής, Μιχαϊλίδης, Παπαδόπουλος (75΄ Τσέρεγκοφ)

Βαθμολογία

standings

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...