Εθνική Παίδων (U17)

Με το “αριστερό” στην Elite Round η Εθνική Παίδων (U17)! (vid)

Την ήττα από την οικοδέσποινα Πορτογαλία (0-2) γνώρισε η Εθνική Παίδων (U17), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της “Elite Round” του Euro 2017.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8′ έκαναν το 0-1 με σκόρερ τον Λόμπα Νέτο, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Ουμάρο Εμπαλό.

Στο 27′ η Εθνική μας ομάδα έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο παιχνίδι. Ο Εμμανουηλίδης εκτελεί κόρνερ και ο Αντζούλας πιάνει το σουτ, άλλα η μπάλα κοντράρει σε Πορτογάλο αμυντικό και φεύγει κόρνερ.

Στο 31′ ο Νικοπολίδης έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις, σε ισάριθμες προσπάθειες του Μπερνάντο Σόουζα, κρατώντας την ομάδα του κ.Γεωργόπουλου “ζωντανή” στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου στο 40′, η Πορτογαλία σκοράρει για δεύτερη φορά κάνοντας το 0-2 με σκόρερ τον Ραφαέλ Καμάτσο, που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λόμπα Νέτο εναλλάσσοντας τους ρόλους σκόρερ και δημιουργού.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα την ξανάβαζε στο παιχνίδι. Οι Γαιτανίδης στο 48′ και Μαυρουδής στο 51′ προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν βρήκαν τον στόχο.

Στο 57′ οι Ίβηρες “άγγιξαν” το 0-3, αλλά η προσπάθεια του Ραφαέλ Καμάτσο δεν ήταν αρκετή για να νικήσει το Νικοπολίδη. Έξι λεπτά αργότερα στο 63′ η Πορτογαλία “κλείδωσε” το τρίποντο. Σκόρερ ο Ουμπάρο Εμπαλό που αξιοποίησε στο έπακρο την ασίστ του Αφόνσο Σόουζα. Στο 68′ η ομάδα του κ.Γκιγιέρμε θα δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της καθώς, ο Σιμόες, μετά από ασίστ του Εμπαλό, θα κάνει το 0-4.

Ένα λεπτό αργότερα στο 69′ η Εθνική Παίδων (U17) προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, ωστόσο η προσπάθεια του Γκαργκαλατζίδη θα απομακρυνθεί σε κόρνερ από τον Μπιάι. Πέντε λεπτά πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 75′ η Πορτογαλία θα χάσει μία ακόμα ευκαιρία, με τον Νικοπολίδη να σταματάει έγκαιρα τον επιθετικό των ΠορτογάλωνΑντρέ Αλμέιδα.

Με πρωταγωνιστές τους Γκαργκαλατζίδη και Μαυρουδή στο 77′ η ομάδα του κ.Γεωργόπουλου θα πλησιάσει το γκολ, αλλά ο Μπιάι και η άμυνα του θα διατηρήσουν το “μηδέν”.

Συνολικά, η Εθνική μας ομάδα δεν παρουσιάστηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκανε κακό ξεκίνημα σε αυτήν την σειρά των προκριματικών για το Euro 2017. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει την προσοχή του, τώρα, στο παιχνίδι εναντίον της Ισπανίας την Κυριακή στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Εκεί, η ομάδα του κ.Γεωργόπουλου χρειάζεται πάση θυσία την νίκη για να μείνει “ζωντανή” στο κόλπο της πρόκρισης.

Η σύνθεση της U17 της Εθνικής: Νικοπολίδης, Αλεξανδρόπουλος (41′ Κατσούκης), Αντζούλας, Γαιτανίδης, Γκαργκαλατζίδης, Εμμανουηλίδης (41′ Ντουμάνης), Λυρατζής, Μαρτίνης, Μαυρουδής, Μιχαηλίδης, Μελιόπουλος (71′ Παπαδόπουλος)

Η σύνθεση της U17 της Πορτογαλίας: Μπιάι, Κονέ, Ντιαλό, Ολιβέιρα, Σόουζα, Εμπαλό (71′ Γκόμες), Μπαρό, Μπερνάντο Σόουζα (61′ Αντρέ Αλμέιδα), Λόμπα Νέτο, Ζουστινιάνο, Ραφαέλ Καμάτσο (66′ Ντάνιελ Σιμόες)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...