Παρασκευή, 29/03/24
Εθνική Νέων (U19)

Ανέτρεψε και “βλέπει” πρόκριση η Εθνική Νέων (U19)!

Η Εθνική Νέων (U19) έκανε τα δύσκολα… εύκολα και ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 4-1 της Φινλανδίας, στην δεύτερη αγωνιστική της Elite Round.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και αφού ισοφάρισε, έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Τελικά η λύτρωση ήρθε και πλέον τα όνειρα πρόκρισης είναι ζωντανά.

Πρώτο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η Φινλανδία είχε την υπεροχή και η Εθνική μας ομάδα προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στην Εθνική μας, με τον Ευαγγέλου να εκτελεί το φάουλ στο 6‘ και ο Μιλόγεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κέτο. Η Φινλανδία απείλησε με δυο άστοχα σουτ για να φτάσουμε στο 16‘, όπου ο Μπουζούκης με φάουλ ανάγκασε τον Κέτο να εκτιναχθεί και να αποκρούσει. Στο 18‘ ο Παναγιώτης Ρέτσος θα κάνει πέναλτι στον Λαπαλάινεν και ο Ερεμένκο “έγραψε” το 1-0, για τους Φινλανδούς. Στο 22‘ ο Μπουζούκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ευαγγέλου πήρε την κεφαλιά, με τον Κέτο να αποκρούει πάνω στην γραμμή. Ακόμη μια στιγμή στο 26‘ για την Ελλάδα, με τον Λημνιό να σουτάρει, αλλά και πάλι ο Κέτο ήταν παρόν. Στο 30‘ ο Βρουσάι απείλησε με φάουλ,, αλλά ο Κέτο μπλόκαρε σταθερά. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποια άλλη φάση.

Δεύτερο ημίχρονο

Εκπληκτικό ξεκίνημα για την Εθνική, αφού ισοφάρισε στο 49′ με τον Καμπετσή, την χρυσή αλλαγή του Γιάννη Γκούμα. Στο 54‘ οι Φινλανδοί απείλησαν με τον Μαενπά, αλλά ο Σιαμπάνης είπε “όχι”. Ρέτσος και Μίγγος έχασαν μοναδικές ευκαιρίες στο 57‘ και το 60‘, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Κέτο. Στο 62‘ ο Παυλίδης έκανε την ανατροπή (2-1), για να χάσει ακόμη μια μοναδική ευκαιρία ο Βρουσάι δυο λεπτά αργότερα. Στο 67′ ο Κέτο είπε και πάλι “όχι” σε σουτ του Λημνιού. Στο 69‘ ο Καμπετσής εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά ο Μίγγος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 88‘ ο Βρουσάι έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”, πετυχαίνοντας το 3-1, για να κλείσει τον “χορό” των γκολ ο Καμπετσής στο 92‘.

Μια μεγάλη νίκη για την Εθνική μας ομάδα, που την άξιζε, με βάση την εικόνα που έδειξε σε αυτό το παιχνίδι.

Η σύνθεση της Εθνικής: Σιαμπάνης, Ευαγγέλου, Λημνιός, Λάμπρου, Μπουζούκης (46′ Καμπετσής), Βρουσάι, Ρέτσος, Νάτσος, Μιλόγεβιτς (33′ Μίγγος), Παυλίδης (78′ Μπαστιανός), Φουάσης.

Η σύνθεση της Φινλανδίας: Κέτο, Μαενπά, Χάλμε, Πικαράινεν, Βαρμάνεν, Λαπαλάινεν (83′ Κάλμαν), Ερεμένκο, Ατακάγι (46′ Σοϊσάλο), Μαενπά, Μοχάμεντ, Γιατούπα (75′ Σαντάτ).

Επόμενη αγωνιστική για την Εθνική είναι την Τρίτη (28/03) με την Ολλανδία. Να υπενθυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα ηττήθηκε από την Ουκρανία.

Η βαθμολογία (Δεν έχει διεξαχθεί ακόμη το Ουκρανία – Ολλανδία)

1. Ελλάδα 3 βαθμοί

2.Ουκρανία 3 βαθμοί

3. Ολλανδία 3 βαθμοί

4. Φινλανδία 0 βαθμοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...