Εθνική Νέων (U19)

Πρεμιέρα με ήττα από την Ουκρανία για την Εθνική Νέων! (photos)

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε η Εθνικής μας ομάδα κόντρα στην Ουκρανία, όπου και ηττήθηκε με 2-0, για την πρώτη αγωνιστική της Elite Round.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά έριξε την απόδοση της, με αποτέλεσμα να δεχθεί το πρώτο γκολ, λίγο πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 2-0, η Εθνική Νέων ανέβασε την απόδοση της, πίεσε, δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Πρώτο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε δυνατά για την Εθνική μας ομάδα, αφού μόλις στο 2‘ απείλησε με φάουλ του Νάτσου. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, τα φάουλ έπεφταν “βροχή” και στο 22‘ ο Βαλμάς θα ανατρέψει τον Λιούνοβ μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι θα αναλάβει να εκτελέσει ο Σαπαρένκο, ο οποίος θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και θα παραμείνει το 0-0. Στο 26‘ έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού, για την Εθνική με τον Μπαστιανό να περνάει στη θέση του Μάριου Βρουσάι. Στο 32‘ ο Λημνιός θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από την εστία του Λουνίν. Τελικά τον “γόρδιο δεσμό” για την Ουκρανία έσπασε ο Μικολένκο στο δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων, ανοίγοντας το σκορ 1-0, ύστερα από ασίστ του Σαπαρένκο.

Μια Εθνική που είχε σχεδόν τον έλεγχο της μπάλας και προσπαθούσε να επιτεθεί, με μεγάλη δυσκολία.  Η Ουκρανία, από την άλλη, έχοντας ουσιαστικά την δεύτερη της φάση στο παιχνίδι, άνοιξε το σκορ και “κόλλησε” τα πόδια της Εθνικής.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε καλά για την Εθνική. Η Ουκρανία στο 49‘ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ριουσίν, ύστερα από ασίστ του Τόπαλοβ. Στο 51‘ η Ουκρανία έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Γιάκιμετς υπέπεσε σε φάουλ στον Λημνιό και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 54‘ ο Λημνιός εκτέλεσε ένα κόρνερ, αλλά ο Ευαγγέλου αστόχησε με κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι. Στο 66‘ η Εθνική απείλησε ξανά, όμως το σουτ του Καμπετσή εξουδετέρωσε ο Λουνίν. Επτά λεπτά μετά ο Σιαμπάνης σταμάτησε τον Τοπάλοβ, σε σουτ εξ’ επαφής, για να απειλήσουν ακόμη μια φορά στο 74‘ με τον Λούνοβ. Στο 76‘ ο Λημνιός “έπιασε” το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το “χατίρι”.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, αν και η Εθνική χρειαζόταν κάτι παραπάνω, βάση της εικόνας που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η σύνθεση της U19 της Ουκρανίας: Λουνίν, Τσεμπέρκο, Λούνοβ, Τοπάλοβ (90′ Αλιμπέκοφ), Σχαστλίβτσεβ, Ριουσίν (83′ Λεντνέβ), Μικολένκο, Μπιούλιτσα (56′ Ποπόβ), Ντουμπίντσακ, Σαπαρένκο, Γιάκιμετς

Η σύνθεση της U19 της Εθνικής: Σιαμπάνης, Βαλμάς (54′ Παυλίδης), Κατράνης, Νικολάου, Ευαγγέλου, Λάμπρου (71′ Μπουζούκης), Λημνιός, Μίγγος, Βρουσάι (26′ Μπαστιανός), Νάτσος, Καμπετσής

Αναμένεται φωτογραφικό υλικό και πλούσιο ρεπορτάζ

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική, η Φινλανδία. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο (25/03) στις 15:00.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Ολλανδία επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας με γκολ στο φινάλε.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής, η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής:

1.Ουκρανία 3 βαθμοί

2. Ολλανδία 3 βαθμοί

3. Φινλανδία 0 βαθμοί

4. Ελλάδα 0 βαθμοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...