Ισπανία

Η επένδυση της Μπαρτσελόνα στις Ακαδημίες!

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου και αγωνίζονται στο Champions League, είτε με την ίδια, είτε με κάποια άλλη ομάδα. Την ίδια ώρα, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι διαθέτουν τους λιγότερους ποδοσφαιριστές Ακαδημιών από τις 16 του Τσάμπιονς Λίγκ (1).

Αυτά είναι στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του CIES, του διεθνούς αθλητικού κέντρου που βρίσκεται στην Ελβετία και προέκυψε από συνεργασία της FIFA με το πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Από τους 11 ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την “Μασία“, οι έξι αγωνίζονται αυτήν την περίοδο στην Μπαρτσελόνα, ενώ άλλοι πέντε βρίσκονται σε διαφορετικούς συλλόγους, οι οποίοι αγωνίζονται ακόμα στο Champions League.

Ο λόγος για τους Γκριμάλντο (Μπενφίκα), Μπαρτρά (Ντόρτμουντ), Ρέινα (Νάπολι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου) και Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν Ζερμέν)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ταλέντο από τη Ντόρτμουντ και… είναι Ελληνόπουλο!

Μια σπουδαία κίνηση με φόντο το παρόν και το...

Πόσα παιχνίδια πρέπει να παίζει ένα ταλέντο 12-17 ετών για να έχει εξέλιξη;

Η ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών προϋποθέτει στρατηγικό σχεδιασμό που...

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον… Killer του και αυτός το επιβεβαίωσε με πέντε γκολ!

Ο Παναγιώτης Φώτης τράβηξε τα βλέμματα για ακόμη ένα...

Ο Ολυμπιακός έχει νέο… Κανόνι και “πυροβολά” ασταμάτητα!

Υπάρχουν περίοδοι που σε έναν επιθετικό βγαίνουν σχεδόν τα...

Το πιο δυνατό πρότζεκτ της ΑΕΚ έχει… όνομα: Αργύρης Αργυρίου!

Ο 17χρονος Αργύρης Αργυρίου, που μπήκε αλλαγή στο 8-1...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ