Κυριακή, 08/09/24
Ελλάδα

“Εγκαίνια” για την Ακαδημία των προσφύγων!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προέβη ο Δήμος Λάρισας, ο οποίος δημιούργησε μια Ακαδημία για τα προσφυγόπουλα. Απο χτες (22/2) ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία της.

Την οργάνωση της Ακαδημίας έχει αναλάβει το θεραπευτικό κέντρο “ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ” σε συνεργασία με τον Δήμο της Λάρισας, με στόχο να δώσουν στα μικρά παιδιά των προσφύγων τη δυνατότητα να αθλούνται και να μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Τα παιδιά θα προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 5χ5, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του θεραπευτικού κέντρου. Το όλο πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια.

Οι εμπνευστές της Ακαδημίας έστειλαν το παρακάτω μήνυμα: “Ο πόλεμος παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή, στην ασφάλεια, στην οικογενειακή ενότητα, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στο παιχνίδι και σε οτιδήποτε αφορά στην παιδική ηλικία. Ως ελάχιστο αντιστάθμισμα σε όλα αυτά, το “ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ” θέλει να προσφέρει χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στην περιοχή μας, μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμού”.

Ο προπονητής και γυμναστής του κέντρου “ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ” Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε:“Το βασικό είναι τα παιδιά να έρχονται και να περνάνε καλά, να αθλούνται και να αλλάξουν οι παραστάσεις τους και οι εικόνες τους. Μιλάμε για τον αθλητισμό, γι’ αυτό το βασικό είναι τα παιδιά να έρχονται με χαρά. ‘Αλλωστε η γλώσσα του αθλητισμού είναι ευχάριστη και για αυτό πιστεύω πως θα αποδώσει το εγχείρημα”.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης τόνισε: “Στέκομαι συγκινημένος και με ευγνωμοσύνη απέναντι στην θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ”.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, Σωτήρης Μπουντής ανέφερε: Τα παιδιά είναι τα πιο τραγικά θύματα του πολέμου, διότι χάνουν πολλά από τα δικαιώματα τους. Δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά μέσω της Ακαδημίας ποδοσφαίρου να συμμετέχουν στον αθλητισμό και στο παιχνίδι όπου νομίζω πως αυτό τους έχει λείψει περισσότερο”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...