Παρασκευή, 19/04/24
UEFA Youth League

“Χαιρέτησε” η U20 του ΠΑΟΚ με ήττα στην Ολλανδία! (photos)

Την ήττα με 2-1, γνώρισε η U20 του ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ στην Ολλανδία και έτσι σε συνδυασμό με το 0-2 της Θεσσαλονίκης, αποκλείστηκε από τον επόμενο γύρο του UEFA Youth League.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το “καλημέρα” της αναμέτρησης φουριόζος και μόλις στο 1’ είχε δοκάρι με τον Γκαργκαλατζίδη.

Στο 10’ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έγινε ξανά απειλητική, αλλά ο Ματθαίου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Λάνγκε.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του “Αίαντα” να απειλήσει, αλλά ο Κλάιφερτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μούτσα.

Με την συμπλήρωση 15’ αγώνα η U20 του ΠΑΟΚ έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της, με τον Χατζηδίμπα να σπαταλάει μία ακόμη ευκαιρία.

Στο 22’ οι “γηπεδούχοι” έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, όταν ο Ντε Βιτ σημάδεψε μέσα από την περιοχή το κάθετο δοκάρι.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (28’) ο Ντε Βιτ απείλησε ξανά για την U20 του Άγιαξ, ωστόσο η προσπάθεια του έφυγε άουτ.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά και έτσι, με εξαίρεση μία ευκαιρία των Ολλανδών στο 43’ όπου ο Μούτσα κράτησε “ζωντανό” τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ.

Στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρξε τίποτα το ιδιαίτερο στο παιχνίδι. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ήρθε στο 53’, όταν ο Κλάιφερτ ναι μεν μπήκε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ωστόσο η προσπάθεια του έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Στο 63’ ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Αντώνης Σταθόπουλος, λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ντε Λάνγκε ωστόσο, δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Στο 72’ η U20 του Άγιαξ, ουσιαστικά “καθάρισε” την υπόθεση-πρόκριση. Ο Σίραζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε λίγο νωρίτερα η ομάδα του, κάνοντας έτσι το 1-0 για τους “γηπεδούχους”.

Τρία λεπτά αργότερα (75’), η U20 του Άγιαξ “διπλασίασε” τα τέρματα της με σκόρερ και πάλι τον Σιράζ. ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά “νίκησε” για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση τον Μούτσα.

Παρά το 2-0 ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Στο 81’ ο “δικέφαλος” είχε νέο δοκάρι, αυτήν την φορά με τον Τζοβάρα, ενώ ένα λεπτό αργότερα (82’) ο Αηδονίδης μπορεί να έγινε απειλητικός, ωστόσο ο Ντε Λάνγκε μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στιγμές αργότερα ήταν η σειρά του Άγιαξ να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Μούτσα πραγματοποίησε αρχικά τεράστια επέμβαση στην επίθεση των Ολλανδών, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα οι ποδοσφαιριστές του “Αίαντα” σημάδεψαν το δοκάρι.

Το γκολ της τιμής για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήρθε στο 86′ όταν ο Δημητρίου μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, αποτέλεσμα το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Η σύνθεση της U20 του Άγιαξ: Ντε Λάνγκε, Μπάκμπουρντ, Ντόεκι, Μπάκερ, Κέμπερ, Ντ. Ντε Βιτ, Κλάιφερτ, Έιτινγκ, Νούνελι, Σιερχούις, Μ. Ντε Βιτ (46′ Φλέμινγκ)

Η σύνθεση της U20 του ΠΑΟΚ: Μούτσα, Παπαθανασίου, Γιαλαμούδης (63′ Σταθόπουλος), Δημητρίου, Δοδοντσάκης, Μελετίδης, Νουκάρης, Χατζηδίμπας (46’ Αηδονίδης), Ματθαίου (46’ Τζοβάρας), Γκαργκαλατζίδης, Λύρατζης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...