Παρασκευή, 19/04/24
Αγγλία

Οι Βρετανικοί σύλλογοι…”καίνε” τα δικά τους παιδιά! (photos)

Ποια ομάδα της Premier League έχει μεγαλύτερη πίστη στα δικά της παιδιά; Πόσο ωραίο είναι το συναίσθημα για έναν οπαδό να αποθεώνει έναν παίκτη και να φωνάζει “Αυτός είναι δικός μας”

Ωστόσο, οι Βρετανικές ομάδες γυρίζουν την πλάτη και μόλις 35 από τους 451 παίκτες που χρησιμοποιούνται στη μεγάλη κατηγορία είναι πριν το 17ο έτος της ηλικίας τους στο σύλλογο.

“Σας υπόσχομαι ότι πριν κάνουμε κάποια μεταγραφή πάντα κοιτάμε τους παίκτες των ακαδημιών μας. Έτσι θα πρέπει να γίνεται για το μέλλον μας, ακόμα και στον τρελό κόσμο των μεταγραφών που ζούμε” είπε ο Κλοπ και είναι αλήθεια πως ο Γερμανός το… παλεύει. Βέβαια, η μάχη για τον τίτλο βάζει σε… δεύτερη μοίρα τους μικρούς.

To 2012 μπήκε σε εφαρμογή το “EPPP”, πλάνο για την ανάπτυξη παικτών. Μια μακροχρόνια επένδυση και στρατηγική με στόχο τη δημιουργία και την πρόοδο γηγενών παικτών. Είναι αποτέλεσμα της συμβουλευτικής και της συνεργασίας μεταξύ της Premier ως διοργανώτριας και των ομάδων της, εκπροσώπων από την Τσάμπιονσιπ, της Ένωσης παικτών και των ποδοσφαιρικών μεγαλομετόχων.

pr1

Το τμήμα ποδοσφαίρου για ανάπτυξη των Νέων της Premier δουλεύει εκ μέρους των ομάδων. Στόχος να τους παραδώσει παίκτες που βγαίνουν μέσα από Elite και παγκόσμιας κλάσης πρόγραμμα! Οι Βρετανοί αισιοδοξούν για το μέλλον, αλλά τη δεδομένη στιγμή οι Ακαδημίες δεν προσφέρουν πολλά.

Πάμε να δούμε τις ομάδες της Premier League που έχουν ανεβάσει παίκτες από την ομάδα Νέων σε αυτή των Ανδρών!

Η Γουότφορντ αποτελείται από έμπειρους παίκτες, δεν έχει ρίξει το βάρος στους ταλαντούχους, παρά μόνο το καλοκαίρι όταν και απέκτησε τον 20χρονο Ισαακ. Μια από τα ίδια και η Σουόνσι. Φούλτον και ΜακΜπέρνι που υπέγραψαν σε ηλικία 19 ετών δεν κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα…. Στυλοβάτης στην άμυνα της Στόουκ, ο Ράιαν Σόουκρος, ο οποίος εντάχθηκε στο ρόστερ του συλλόγου στα 20 του χρόνια. Ωστόσο, τα μυστικά της μπάλας τα έμαθε στις Ακαδημίες της Γιουνάιτεντ.

pr2

Τι και αν η Σίτι έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια για τις Ακαδημίες της, εντούτοις δεν έχει χρησιμοποιήσει κανέναν παίκτη που να προέρχεται από αυτές. Ο Ιεχανάτσο υπέγραψε στα 16 του χρόνια με τους Πολίτες, όμως δόθηκε δανεικός στο Κολόμπους για ένα έτος και στη συνέχεια βρέθηκε στους Ανδρες της Σίτι. Ο Γκαρθία ήρθε από την Ισπανία δυο μήνες έπειτα τη συμπλήρωση των 17 ετών!

Ο Εζάρια έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Αρσεναλ, έμεινε στο Λονδίνο εννέα χρόνια, ωστόσο λίγους μήνες πριν τη συμπλήρωση των 17 ετών αποφάσισε να ταξιδέψει στο Ανφιλντ. Έκανε ντεμπούτο στην Premier League σε ηλικία 19 ετών. Είναι και ο μοναδικός νεαρός της Λίβερπουλ που έκανε κάτι ανάλογο!

Το πηλίκο δεν είναι μηδενικό ούτε για τη Χαλ! Ο Τζος Τίμον εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ομάδας σε ηλικία δώδεκα ετών και η εξέλιξή του χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή. Τέσσερα χρόνια αργότερα έπαιξε στο Κύπελλο Αγγλίας, ενώ το ντεμπούτο του στην Premier League έγινε αυτό το μήνα.

Η Μπέρνλι έχει εκπρόσωπο!!! Ο Αϊντεν Ο΄ Νιλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Brisbane της Αυστραλίας και σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της νεοφώτιστης. Εχει κάνει ήδη τρεις εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν!

Ο Μαρκ Νομπλ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που βγήκε από τις Ακαδημίες της κι έμεινε! Σε ηλικία 15 ετών βρέθηκε στην ομάδα Νέων της Γουέστ Χαμ και τρία χρόνια αργότερα ήρθε η έκρηξη! Έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League στις 13 Αυγούστου 2005 κι από τότε δεν έχασε τη θέση του!

Ο Γουίλφριντ Ζαχά… εξαφανίστηκε δυο χρόνια όταν βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ και τη Γιουνάιτεντ, αλλά επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, την Κρίσταλ Πάλας. Άλλωστε, στο Σέλχαρστ Παρκ βρέθηκε σε ηλικία 12 ετών κι από τότε έκανε τα πάντα να διακριθεί! Βασικό στέλεχος της Πάλας και παίκτης – κλειδί στην περσινή παραμονή!

Η Γουέστ Μπρομ μπορεί να καυχηθεί πως έχει χρησιμοποιήσει τρεις παίκτες από την ομάδα Νέων! Ο Σαϊντο Μπεραχίνο και ο Τζόναταν Λέκο βρέθηκαν στις Ακαδημίες του συλλόγου μόλις στα έντεκα τους χρόνια. Ο Σαμ Φιλντ έχει κάνει κι αυτός ντεμπούτο με την ομάδα των Ανδρών.

Οι Ακαδημίες της Τσέλσι είναι για τους Βρετανούς ό,τι καλύτερο υπάρχει στο Νησί. Ο Τζον Τέρι ξεκίνησε την καριέρα του στους Μπλε στα 14 του και 21 χρόνια αργότερα παραμένει στο Στάμφορντ Μπριτζ. Υπάρχουν όμως άλλοι τρεις παίκτες που έχουν… πείσει τον Κόντε και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Λόφτους Τσικ, Ναθάνιελ Τσαλομπά, Ολα Αϊνα είναι έτοιμοι να κάνουν τη διαφορά…

Η Μίντλεσμπρο έχει μόλις έναν παίκτη που… αποφοίτησε με επιτυχία και συνεχίζει στους Ανδρες, τον Μπεν Γκίμπσον. Η πρωταθλήτρια Λέστερ μπορεί να… υπερηφανεύεται για δυο παίκτες! Τον Αντι Κινγκ που μετρά ήδη 300 συμμετοχές, αλλά και τον Γκανέζο, Σλουπ που άρχισε την καριέρα του στις Αλεπούδες σε ηλικία 14 ετών! Τομ Ντέιβις και Ρος Μπάρκλεϊ έδωσαν τα πάντα για την Έβερτον, με τον πρώτο να αρχίζει την καριέρα του στα Ζαχαρωτά στα έντεκα του χρόνια.

pr3

Οι οπαδοί της Τότεναμ πανηγυρίζουν τα γκολ του Χάρι Κέιν και μπορούν να φωνάξουν με υπερηφάνεια “Αυτός είναι δικός μας”. Χάρι Γουίνκς και Τζόσουα Ονόμα είναι παιδιά των Σπερς που έχουν αναρριχηθεί, ενώ ο Τομ Κάρολ εντάχθηκε στην ακαδημία σε ηλικία 16 ετών!

Στο… ίδιο σκηνικό και η Γιουνάιτεντ, με τον Μάρκους Ράσφορντ να κάνει… απίθανα πράγματα μέσα στο γήπεδο! Γέννημα – θρέμμα του συλλόγου, έκανε πέρσι ντεμπούτο και φρόντισε να… μείνει στην ομάδα και με τον Μουρίνιο στον πάγκο! Ο Λίνγκαρντ εντάχθηκε στις Ακαδημίες στα επτά του χρόνια, ενώ ο Μενσά αν και ξεκίνησε από τον Αγιαξ βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ στα 16 του.
Γουόρντ, Τάργκε, ΜακΚουίν και Ριντ ακολούθησαν στη Σαουθάμπτον τον δρόμο για την ανδρική ομάδα, με τον πρώτο να έχει περισσότερες από 100 συμμετοχές.

Ο Ιβόμπι έκανε ντεμπούτο φέτος και ικανοποίησε απόλυτα τον Αρσέν Βενγκέρ. Από το δημοτικό στους Κανονιέρηδες είχε μια εντυπωσιακή εξέλιξη. Ο Τζακ Γουίλσιρ, ο Κίεραν Γκιμπς και ο Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς συμπληρώνουν το καρέ των παικτών που έκαναν την υπέρβαση.

Τέλος, η Σάντερλαντ παλεύει να δώσει ευκαιρίες στα δικά της παιδιά! Ο γκολκίπερ, Τζόρνταν Πίκφορντ την έχει πιάσει από τα μαλλιά και είναι βασικός, ενώ ντεμπούτο έχουν κάνει και οι Γκουτς, Ασόρο.

pr4

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...