Παρασκευή, 29/03/24
Ευρώπη

Άφησαν με το “καλημέρα” το στίγμα τους! (vids)

Το εκτός έδρας 8-0 της Γερμανίας απέναντι στο Σαν Μαρίνο πιθανότατα να μην το θυμόταν κανείς, αν ο Σερζ Γκναμπρί δεν έκανε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των “πάντσερ”.

Ο 21χρονος άσος της Βέρντερ Βρέμης έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Γερμανός, που πετυχαίνει ένα τέτοιο επίτευγμα, μετά τον Ντίτερ Μίλερ, το 1974, σε ένα 4-2 της Δυτικής Γερμανίας επί της Γιουγκοσλαβίας.  Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, κάτι παρόμοιο πέτυχε πρόσφατα ο Μάρκους Ράσφορντ, όχι όμως με την εθνική ανδρών της Αγγλίας, αλλά με την U21.

Με αφορμή λοιπόν, αυτά τα “κατορθώματα” σας παρουσιάζουμε πέντε σπουδαίους επιθετικούς, που πέτυχαν τρία γκολ με το… “καλημέρα” στον νέο σύλλογό τους.

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Δεν είχε κλείσει καν τα 19 του χρόνια ο Άγγλος επιθετικός το 2004, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε από την Έβερτον, έναντι περίπου 30 εκατομμυρίων λιρών. Και ο ίδιος φρόντισε να αποδείξει με το “καλημέρα” πως δεν ήταν άδικα – τότε – ο πιο ακριβοπληρωμένος teenager ποδοσφαιριστής. Έκανε ντεμπούτο με τους “μπέμπηδες” στις 28 Σεπτεμβρίου, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση με 6-2, με τον Ρούνεϊ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να αρχίζει να γράφει ιστορία (μέχρι και σήμερα) με τη νέα του ομάδα.

Άλαν Σίρερ (Σαουθάμπτον)

Μπορεί να έχει “κρεμάσει” τα παπούτσια του από το 2006, όμως μέχρι και σήμερα παραμένει η πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με 260 γκολ. Και ένας επιθετικός σαν τον Άλαν Σίρερ δε θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει εντυπωσιακά την επαγγελματική καριέρα του. Παιδί των ακαδημιών της Σαουθάμπτον, έδειξε από νωρίς το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Η πρώτη φορά που βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της πρώτης ομάδας των “Αγίων” ήταν στις 9 Απριλίου 1988, σε έναν αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ. Ο 17χρονος – τότε – Άγγλος επιθετικός σημείωσε τρία τέρματα, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει με 4-2.

Κριστιάν Βιέρι (Ίντερ)

Η μεταγραφή του το 1999 από την Λάτσιο στην Ίντερ κόστισε 45 εκατομμύρια ευρώ και ήταν – για εκείνη την εποχή – η πιο ακριβή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μια “μεικτή κόσμου” ήταν τότε η Ίντερ, αφού πλην του Βιέρι είχε στις τάξεις της τον Ρονάλντο, τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, τον Ιβάν Ζαμοράνο, τον Κλάρενς Ζέεντορφ, τον Πάουλο Σόουζα, τον Χαβιέ Ζανέτι και πολλούς άλλους, ενώ είχε αποκτήσει και τον δικό μας, Γρηγόρη Γεωργάτο. Πρώτο παιχνίδι της σεζόν ήταν στο “Μεάτσα” απέναντι στην Βερόνα, με τον Ιταλό στράικερ να δείχνει από την αρχή τις προθέσεις του. Σέντρα του Γεωργάτου και γκολ για τον Βιέρι στο ξεκίνημα, με τον “Μπόμπο” να πετυχαίνει άλλα δύο τέρματα και να οδηγεί τους “νερατζούρι” στο τελικό 3-0.

https://www.youtube.com/watch?v=hwJ2lZIkkm0

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι (Μίντλεσμπρο)

Το 1996 ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Γιουβέντους στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το ίδιο καλοκαίρι, ο Ιταλός φορ πήρε μεταγραφή για την αγγλική Μίντλεσμπρο, έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών. Μία… έκπληξη, καθώς ήταν μόλις 28 ετών και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της εποχής. Από το ντεμπούτο του κιόλας με τη νέα του ομάδα, ο Ραβανέλι φρόντισε να αποδείξει πόσο… καλός ήταν για την “Μπόρο”. Στην 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, στις 17 Αυγούστου, η Μίντλεσμπρο αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 απέναντι στην Λίβερπουλ. Σε κάθε γκολ των “κόκκινων”, ο Ιταλός είχε την απάντηση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με τρία τέρματα.

https://www.youtube.com/watch?v=N6H2S6SXN-4

Πέδρο Παουλέτα (Μπορντό)

Ένας από τους κορυφαίους Πορτογάλους επιθετικούς όλων των εποχών, που θα βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ της εθνικής του ομάδας, αν δεν… υπήρχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Παουλέτα έκανε όνομα στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η πρώτη του ομάδα στην Γαλλία ήταν η Μπορντό, το 2000. Το ντεμπούτο του Πορτογάλου φορ με τους Γιρονδίνους έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου, σε έναν εκτός έδρας αγώνα απέναντι στη Ναντ. Η Μπορντό πήρε εντυπωσιακή νίκη με 0-5, με τον Παουλέτα να κάνει χατ-τρικ, μέσα σε μόλις 68 λεπτά συμμετοχής.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...