Κυριακή, 08/09/24
Έρευνα

Ποια ομάδα έχει τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η νέα έρευνα του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Μελετών (CIES) αποκαλύπτει ποιες είναι οι 100 ομάδες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα περισσότερα χρήματα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Διαβάστε την πλήρη λίστα και σε ποια θέση υπάρχει ελληνική παρουσία.

 Στην πραγματικότητα, όμως, πραγματικά κερδισμένες είναι οι ομάδες που καταφέρνουν να πωλούν ακριβά παίκτες και να γεμίζουν τα ταμεία τους. Οι ειδικοί μελετητές του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι αυτό, και έτσι δημιούργησαν μία κατάταξη με τις 100 ομάδες που από το 2010 έχουν καρπωθεί τα περισσότερα χρήματα από παραχωρήσεις παικτών.

Στην κορυφή βρίσκουμε τη Λίβερπουλ, που έχει κερδίσει από πωλήσεις 432 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, συνολικά βγαίνει χαμένη αφού οι αγορές της είναι κατά 221 εκατ. μεγαλύτερες. Πάντως ο αριθμός αυτός είναι πολύ καλύτερος από αυτόν των ομάδων του Μάντσεστερ, οι οποίες έχουν ξοδέψει 777 εκατ. (Σίτι) και 659 εκατ. (Γιουνάιτεντ)παραπάνω από όσα έχουν λάβει.

Οι 2ες μεγαλύτερες απολαβές (432 εκατ.) είναι αυτές της Βαλένθια, ενώ στην 3η θέση βρίσκουμε τη Γιουβέντους, με πωλήσεις 415 εκατ. Τα 105 από αυτά τα εκατομμύρια προέρχονται φυσικά από την παραχώρηση του Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ, που είναι πλέον η ακριβότερη μετεγγραφή στην ιστορία.

Την πρώτη 5άδα κλείνουν δύο ομάδες από την Πορτογαλία, που παραδοσιακά καταφέρνουν να πουλούν σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που αγοράζουν τους παίκτες. Μιλάμε για Μπενφίκα και Πόρτο που έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις 414 και 382 εκατ., αντίστοιχα.

Μόνο επτά ομάδες, που δεν αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, είναι ανάμεσα στις πενήντα θέσεις της κατάταξης με τα μεγαλύτερα έσοδα από μεταγραφές. Εκτός από τις δύο πορτογαλικές, έχουμε τον Αγιαξ (30ος με 176 εκατ), την επίσης πορτογαλική (η διασύνδεση της χώρας με τη Λατινική Αμερική κάνει θαύματα) Σπόρτινγκ Λισαβόνας (33η με 166 εκατ), τη βραζιλιάνικη Σάντος (42η με 147 εκατ), την PSV Αιντχόφεν (45η με 129 εκτ), την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (47η με 116 εκατ), τηΣαχτάρ Ντόμνετσκ (49η με 110 εκτ) και τη Σάο Πάολο (50η με 108 εκατ). Μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας σε όλη τη λίστα είναι ο Ολυμπιακός, που έχει έσοδα από πωλήσεις ύψους 63 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στην 84η θέση.

Αναλυτικά οι 100 ομάδες με τα περισσότερα έσοδα από μετεγγραφές:

 

top100_omades_esoda_tranfers

top100_omades_esoda_tranfers2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...