ΠΑΟΚ U20

Παπαβασιλείου: Φέτος είναι μία καινούργια προσπάθεια με τα παιδιά!

Ο Απόστολος Παπαβασιλείου, ο οποίος είναι βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία στην U20 του ΠΑΟΚ μίλησε στο “Libero FM 107.4” για τα ανερχόμενα ταλέντα των ακαδημιών του “δικεφάλου” αλλά και για πολλά άλλα θέματα.

Ο Παπαβασιλείου υποστήριξε πως γίνετε πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της ομάδα στο UEFA Youth League. Επίσης σχολίασε και το μέτριο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League U20, τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά και τις πιθανότητες που υπάρχουν να δούμε νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα του “δικεφάλου”.

Για τα πρώτα συμπεράσματα για την ομάδα:

“Φέτος είναι μία καινούργια προσπάθεια με τα παιδιά. Στηριζόμαστε σε παίκτες το 99 και το 98, έχουμε αρκετή ποιότητα. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους παίκτες μας για την πρώτη ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά και συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια. Η U20 μπορεί να έχει μέχρι και δυο ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1996. Γενικά θα μπορούσαμε να έχουμε και μεγαλύτερους παίκτες, ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1997, αλλά η φιλοσοφία του συλλόγου να παίζουμε με μικρότερα παιδιά. Έχουμε κάποιους το 97 που δόθηκαν δανεικοί σε επαγγελματικές κατηγορίες, όπως ο Κάκο, ο Κούστα. Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ θέλει αυτοί οι παίκτες να προετοιμαστούν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα γιατί ο στόχος είναι να μπορέσουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα”.

Για τη συμμετοχή της U20 στο UEFA Youth League:

“Είναι μεγάλη εμπειρία. Έχουμε παίξει ήδη το πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία και τα παιδιά έζησαν κάτι διαφορετικό. Είμαστε ικανοί και τυχεροί που συμμετέχουμε φέτος επειδή πέρυσι η U17 πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Τα παιδιά μπορεί να έχουν παίξει στο εξωτερικό σε τουρνουά, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό γιατί είναι το UEFA Youth League. Την άλλη Τετάρτη είναι το δεύτερο παιχνίδι στο Καυτατζόγλειο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, δεν υπάρχουν ματς της χρονιάς για εμάς, αλλά είναι μία πρόκληση για όλους εμάς. Έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι. Και στο UEFA Youth League οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Για εμάς είναι μία εμπειρία και σίγουρα θέλουμε να περάσουμε”.

Για τον επόμενο αντίπαλο της U20 του ΠΑΟΚ αν καταφέρει να προκριθεί:

“Μέσα από δύο διαφορετικά μονοπάτια καταλήγουν όλοι στους 16. Εμείς αν περάσουμε στην επόμενη φάση θα παίξουμε με τον Άγιαξ. Έχουμε μπροστά μας όμως το παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο είναι το πιο σημαντικό”.

Για τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία:

“Προσωπικά για εμένα είναι τιμή και μεγάλη εμπειρία. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Έχεις πολλά να ακούσεις και να μάθεις από αυτόν. Είναι και για τα παιδιά πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, καλός άνθρωπος, είναι κάτι εξαιρετικό για εμάς που τον έχουμε”.

Για τη φιλοσοφία του Γκαρσία ως προπονητή:

“Και ως προπονητής βλέπει το κάθε παιχνίδι σαν μάχη. Απλά πρέπει να παντρέψουμε ότι επειδή είναι στην U20 υπάρχει και η εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών. Προσπαθεί να περάσει καθημερινά στα παιδιά τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ, τις απαιτήσεις στην ομάδα και όλα”.

Για τα αποτελέσματα και τις αρκετές ισοπαλίες στο ξεκίνημα της σεζόν για την U20:

“Ανησυχητικό δεν είναι και δε δίνουμε μεγάλη σημασία. Δίνουμε σημασία στον τρόπο που διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Μας ενδιαφέρει κυρίως ο τρόπος του παιχνιδιού, κανείς βέβαια δε λέει ότι πρέπει να χάνουμε. Όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά θέλει συνέχεια δουλειά. Είναι στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δε θα παρεκκλίνουμε από τον τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο μεγάλος στόχος είναι να ετοιμαστούν οι παίκτες για την πρώτη ομάδα. Αν ήταν μόνος στόχος το πρωτάθλημα θα παίζαμε και με μεγαλύτερους παίκτες που μπορούμε”.

Για την εκτίμηση του αν πλησιάζουν κάποιοι νεαροί παίκτες την πρώτη ομάδα:

“Υπάρχουν παίκτες που είναι κοντά. Το κενό με την πρώτη ομάδα υπάρχει και είναι μεγάλη κουβέντα το πως θα πρέπει να λυθεί. Θα πρέπει να υπάρξει πρωτάθλημα Β ομάδων, κάτι που επανειλημμένα έχει προτείνει ο ΠΑΟΚ. Είναι η καλύτερη λύση που έχει επιδιώξει ο ΠΑΟΚ. Ακόμα και έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα θεωρώ ότι έχουμε παιδιά που είναι κοντά στο επίπεδο της πρώτης ομάδας και θα μπορέσουν να παίξουν”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...