Κυριακή, 08/09/24
Ευρώπη

Ηγέτες που…σπανίζουν στις μέρες μας! (vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Το χρήμα μπορεί να έχει κυριεύσει καθολικά τον χώρο του ποδοσφαίρου στις μέρες μας, ωστόσο, ακόμα και σε αυτήν την περίοδο υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αποτελούν… “εξαίρεση” στον κανόνα!

Με λίγα λόγια πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν περάσει ολόκληρη την καριέρα τους σε έναν σύλλογο δείχνοντας πάθος, αφοσίωση και δουλεύοντας σκληρά μέρα με την μέρα προκειμένου να “αγγίξουν” την κορυφή!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως όλοι αυτοί οι αθλητές-υποδείγματα έχουν καταφέρει με τον χαρακτήρα και την σκληρή δουλειά τους να κερδίσουν τον απεριόριστο σεβασμό όλου του φίλαθλου κοινού ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης!

Το talentabout.gr σας παρουσιάζει μία προς μία τους αθλητές-υποδείγματα των τελευταίων ετών:

1) Αντρές Ινιέστα:

Ανήκει στην “Μασία” από τα 12 του χρόνια, ενώ το 2002, έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Από εκείνη την ημέρα έχει γεμίσει την τροπαιοθήκη του κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, ισάριθμα Champions League, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία παγκόσμια κύπελλα συλλόγων.

Ενώ με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας έχει κατακτήσει δύο EURO (2008, 2012) και ένα Μουντιάλ (2010)!

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ως τον πληρέστερο ποδοσφαιριστή της τελευταίας δεκαετίας.

2) Ράιαν Γκικς:

Πρόκειται για έναν “ζωντανό θρύλο” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Έπαιξε μπάλα στο Όλντ Τράφορντ από το 1990 μέχρι το 2014, κατακτώντας 13 πρωταθλήματα Αγγλίας ενώ δύο φορές ανέβηκε στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Ο Γκίγκς όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση διετέλεσε μέλος στο τεχνικό επιτελείο των “κόκκινων διαβόλων”!

3) Τζιουζέπε Μπεργκόμι:

Μπορεί να κατέκτησε μόλις ένα πρωτάθλημα Ιταλίας στην καριέρα του, ωστόσο, αποτέλεσε μέλος της Ίντερ για 19 ολόκληρα χρόνια μετρώντας 756 εμφανίσεις με την φανέλα των “νερατζούρι”!

4) Φράνκο Μπαρέζι:

Ήταν μέλος της Μίλαν για μία ολόκληρη 20ετία κατακτώντας πρωταθλήματα, δύο κύπελλα πρωταθλητριών κι ένα Champions League. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπαρέζι όλη αυτήν την 20ετία μέτρησε 532 συμμετοχές με την φανέλα των “ροσονέρι”!

https://www.youtube.com/watch?v=6GODCC1lg1I

5) Στίβεν Τζέραρντ:

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία της Λίβερπουλ. Ο εμβληματικός αρχηγός των “reds” αγωνίστηκε από το 1998 μέχρι το 2015 παίζοντας σε 504 παιχνίδια και σημειώνοντας 120 γκολ! Η τροπαιοθήκη του περιλαμβάνει ένα Champions League, ένα Κύπελλο UEFA και δύο Κύπελλα Αγγλίας!

6) Πάολο Μαλντίνι:

Ισως ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός που ανέδειξε το ιταλικό ποδόσφαιρο και σίγουρα ένας από τους καλύτερους στον πλανήτη, ο Πάολο Μαλντίνι γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1968 στο Μιλάνο.

Ο Μαλντίνι έπαιξε με την ίδια ευχέρεια ως αριστερός οπισθοφύλακας και αριστερός στόπερ, συνδέοντας το όνομα του με την πορεία της Μίλαν επί σειρά ετών.

Με τους “ροσονέρι” αγωνίστηκε σε 902 παιχνίδια κατακτώντας πέντε φορές το Champions League, ισάριθμες φορές το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, μία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, επτά φορές το καμπιονάτο και μία φορά το κύπελλο Ιταλίας!

7) Πολ Σκόουλς:

Ο Πολ Σκόουλς είναι μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1974 στην πόλη Σάλφορντ της Αγγλίας όντας “προϊόν” των ακαδημιών των “κόκκινων διαβόλων”, δεν φόρεσε άλλη φανέλα στην καριέρα του, σημειώνοντας 107 γκολ σε 499 αναμετρήσεις.

Μεταξύ άλλων, κατέκτησε δύο φορές το Champions League (1999 και 2008), το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων (2008), 11 πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Αγγλίας.

8) Κάρλος Τέβες:

Συνώνυμο της Μπόκα Τζούνιορς, μαζί με τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα. Γαλουχήθηκε στην ομάδα της πατρίδας του, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι και, όταν έφυγε για την Ευρώπη, υποσχέθηκε να επιστρέψει αργά ή γρήγορα. Τήρησε την υπόσχεση του και πέρυσι οδήγησε την Μπόκα στο νταμπλ.

9) Φραντσέσκο Τότι:

Ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Ιταλός Φραντσέσκο Τότι γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1976 στην Ρώμη.

Εξαιρετικός μέσος με ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ο Τότι αποτελεί -και δικαίως- τον εμβληματικό αρχηγό της Ρόμα, καθώς από το 1992 δεν έχει φορέσει άλλη φανέλα μετρώντας συνολικά 761 εμφανίσεις με τους “τζιαλορόσι”.

Η τροπαιοθήκη του “Καπιτάνο” απαρτίζεται από το Μουντιάλ του 2006, το EURO 1996 Ελπίδων, ένα καμπιονάτο και δύο κύπελλα Ιταλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=shpIU7teoWM

10) Τζον Τέρι:

Από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της Τσέλσι, ο Τζον Τέρι αποτελεί “προϊόν” των Λονδρέζων, όπου αγωνίζεται από το 1998. Μετρά συνολικά 745 αναμετρήσεις και 40 γκολ, ενώ στην “γεμάτη” καριέρα του έχει κατακτήσει Champions League, Europa League, πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...