Παρασκευή, 29/03/24
Ολυμπιακός

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες στην Ακαδημία του Ολυμπιακού! (photos/vids)

Για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, μίλησε στην ομάδα U20 του Ολυμπιακού ο γιατρός των “ερυθρολεύκων”, Χρήστος Θέος, ο οποίος χρησιμοποίησε και μια κούκλα για να δείξει στην πράξη τις πρώτες βοήθειες.

seminario_akadimies

Το πρώτο απο τα πολλά σεμινάρια που θα ακολουθήσουν στην ακαδημία του Ολυμπιακού σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, πραγματοποιήθηκε χτες και είχε θέμα την αντιμετώπιση ενός ανθρώπου σε περίπτωση που πάθει ανακοπή καρδιάς. Ο κ.Θέος, μίλησε αρχικά σε θεωρητικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας και το παράδειγμα του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μάικλ Ολαϊτάν.

theos_seminario

 

Στη συνέχεια πέρασε στη πράξη και έδειξε με τη βοήθεια μιας κούκλας, πως μπορεί κάποιος να επαναφέρει έναν συνάνθρωπο του σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο ατύχημα. Στο δεύτερο κομμάτι του προγράμματος, ανέλαβαν δράση και οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι δοκίμασαν τα πράγματα τα οποία διδάχτηκαν.
olympiacos_seminario

Οι μικροί “ερυθρόλευκοι” αλλά και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είχαν πολλές ερωτήσεις, αφήνοντας τον κ.Θέο απόλυτα ικανοποιημένο με την ανταπόκριση τους. Ο γιατρός της ακαδημίας, κ. Κοϊνης, μίλησε για την σημασία του συγκεκριμένου σεμιναρίου και τα όσα έμαθαν όλοι απο αυτό. Στο τέλος ο κ.Θέος τόνισε πως κανείς δεν έγινε γιατρός μετα απο το σεμινάριο, ωστόσο γνωρίζει τα βασικά πράγματα, έτσι ώστε να κρατήσει στη ζωή έναν συνάνθρωπο μας, μέχρι να του δοθεί η ιατρική βοήθεια.

Δείτε video από το σεμινάριο:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...