Κυριακή, 15/02/26
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
Ολυμπιακός

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες στην Ακαδημία του Ολυμπιακού! (photos/vids)

Για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, μίλησε στην ομάδα U20 του Ολυμπιακού ο γιατρός των “ερυθρολεύκων”, Χρήστος Θέος, ο οποίος χρησιμοποίησε και μια κούκλα για να δείξει στην πράξη τις πρώτες βοήθειες.

seminario_akadimies

Το πρώτο απο τα πολλά σεμινάρια που θα ακολουθήσουν στην ακαδημία του Ολυμπιακού σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, πραγματοποιήθηκε χτες και είχε θέμα την αντιμετώπιση ενός ανθρώπου σε περίπτωση που πάθει ανακοπή καρδιάς. Ο κ.Θέος, μίλησε αρχικά σε θεωρητικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας και το παράδειγμα του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μάικλ Ολαϊτάν.

theos_seminario

 

Στη συνέχεια πέρασε στη πράξη και έδειξε με τη βοήθεια μιας κούκλας, πως μπορεί κάποιος να επαναφέρει έναν συνάνθρωπο του σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο ατύχημα. Στο δεύτερο κομμάτι του προγράμματος, ανέλαβαν δράση και οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι δοκίμασαν τα πράγματα τα οποία διδάχτηκαν.
olympiacos_seminario

Οι μικροί “ερυθρόλευκοι” αλλά και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είχαν πολλές ερωτήσεις, αφήνοντας τον κ.Θέο απόλυτα ικανοποιημένο με την ανταπόκριση τους. Ο γιατρός της ακαδημίας, κ. Κοϊνης, μίλησε για την σημασία του συγκεκριμένου σεμιναρίου και τα όσα έμαθαν όλοι απο αυτό. Στο τέλος ο κ.Θέος τόνισε πως κανείς δεν έγινε γιατρός μετα απο το σεμινάριο, ωστόσο γνωρίζει τα βασικά πράγματα, έτσι ώστε να κρατήσει στη ζωή έναν συνάνθρωπο μας, μέχρι να του δοθεί η ιατρική βοήθεια.

Δείτε video από το σεμινάριο:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλική ήττα για την Εθνική Παίδων από την Κροατία!

Στον δεύτερο αγώνα της στο φιλικό τουρνουά, που διεξάγεται...

Νίκη για την ΑΕΚ επί του Πανσερραϊκού!

Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Πανσερραϊκού,...

Πήρε την εξ’ αναβολής νίκη στις Σέρρες η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έφυγε από τις Σέρρες, επικρατώντας με 2-1...

Ο Νόα Άλεν “ψάχνεται” για ομάδα και… έχει λόγους!

Την ώρα που άπαντες γράφουν για τον Νόα Άλεν...

Από μια 20αδα αναπτυξιακής ομάδας, πόσοι τα καταφέρνουν;

Το όνειρο κάθε παιδιού που ξεκινά να παίζει ποδόσφαιρο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ