Παναθηναϊκός

Αλλαγή δεδομένων στην παραμονή Σαμαρά, με παρέμβαση Ζιλμπέρτο!

Μέχρι πρότινος, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Γιάννης Σαμαράς θα αποχωρούσε από τη διεύθυνση των ακαδημιών του Παναθηναϊκού έπειτα από 6 χρόνια παρουσίας, με βάση τα όσα είχαν γίνει μεσούσης της περιόδου και κυρίως λόγω της κριτικής που του είχε ασκηθεί (και) από τον Γιάννη Αλαφούζο για την “αποτελεσματικότητα” των τμημάτων υποδομής. Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν, ότι είχε γίνει πριν από περίπου 10 μέρες και καταγγελία της σύμβασης του, με αποτέλεσμα η αποχώρηση και αντικατάσταση του Σαμαρά να είχε δρομολογηθεί.

Τα δεδομένα όμως φαίνεται να αλλάζουν με παρέμβαση του νέου διευθυντή ποδοσφαίρου, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Σαμαρά, τον πρόλαβε άλλωστε και σαν παίκτης στην Παιανία, και θεωρεί επιτυχημένο το έργο του και τη φιλοσοφία που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στην “πράσινη” ακαδημία, καθώς και ότι θα ήταν λάθος να φύγει απ’ τον σύλλογο. Αυτό μάλιστα τόνισε και στη σύσκεψη κορυφής που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη παρουσία του κ. Αλαφούζου και του Στραματσόνι. Οι ενδοιασμοί του κ. Αλαφούζου  ήταν πως η ακαδημία είχε πάψει να έχει πνεύμα νικητή και πως η πορεία όλων των τμημάτων, ειδικά την τελευταία διετία, ήταν ξεκάθαρα πτωτική.

Ωστόσο ο Ζιλμπέρτο υπογράμμισε πως σαφώς και θα ήταν καλό να μπολιαστεί ακόμη περισσότερο η «winner» νοοτροπία στους «μικρούς», εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να χτιστεί σταδιακά ένα πλάνο για βελτίωση όλης της πυραμίδας των ακαδημιών απ’ την υποδομή (νέοι ξενώνες για ταλέντα απ’ την περιφέρεια, νέα γήπεδα στο Κορωπί, σκάουτινγκ), μέχρι τη συνολικότερη λειτουργία της. Και συμπλήρωσε πως σ’ όλο αυτό ο ίδιος θεωρεί πως είναι απαραίτητη η παρουσία του “Σαμ”. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απ’ την πλευρά του τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα και είναι σύμφωνος σε παραμονή του Σαμαρά, αφού το κρίνει σημαντικό ο Ζιλμπέρτο, ενώ συμφωνήθηκε να καθοριστεί βήμα – βήμα ένα πλάνο για τη συνολική αναβάθμιση της ακαδημίας.

Οι πιθανότητες παραμονής αυτή τη στιγμή είναι 50-50, με τη “μπάλα να βρίσκεται στο γήπεδο” του Γιάννη Σαμαρά, καθώς είναι αλήθεια πως δεν είχε κρύψει τους τελευταίους μήνες την ενόχλησή του για τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Αλαφούζου αλλά και τη συμπεριφορά άλλων στελεχών της διοίκησης προς την ακαδημία.

Η απόφαση του “Ολλανδού” αναμένεται έως την Πέμπτη, με την ολοκλήρωση της σεζόν στην ακαδημία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...
Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...