Super League U20

Ο Τζανετέλλης έβαλε γκολ στη δυσπλασία!

Δεν ήταν όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Ξεχώριζε για πολλούς λόγους.

Τόσο για το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο, όσο βέβαια και για την δυσπλασία που είχε εκ γενετής στο αριστερό του χέρι.

Ο Αντώνης Τζανετέλλης που αγωνίζεται στην U20 ομάδα της Καλλονής μίλησε για τα όνειρα που έχει, αλλά και για την καθημερινότητά του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο www.sdna.gr o 18χρονος παίκτης:

«Η δυσπλασία υπάρχει εκ γενετής. Εντάξει, σε πιο μικρή ηλικία αισθανόμουν κάπως περίεργα όταν έβγαινα στον δρόμο. Σκεφτόμουν το πώς μπορεί να με βλέπουν οι άλλοι. Ημουν κι εγώ πιο πιτσιρικάς, οπότε επηρεαζόμουν περισσότερο. Οσο περνούσαν τα χρόνια όμως το ξεπερνούσα, το έκανα μέρος της καθημερινότητάς μου. Πλέον μου φαίνεται σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό, δεν το σκέφτομαι καν. Ούτε στο ποδόσφαιρο αποτελεί εμπόδιο, πιστεύω ότι παίζω όπως θα έπαιζα αν ήμουν σαν όλους τους όλους. Νιώθω εξάλλου σαν όλους τους άλλους, αλλά παίρνω και δύναμη μέσα από το ποδόσφαιρο. Μέσα στο γήπεδο νιώθω απόλυτα απελευθερωμένος. Είμαστε μόνο εγώ, η μπάλα και ο κόσμος που μας βλέπει… (φυσικά και οι συμπαίκτες μου…). Αυτό με βοηθάει ακόμα περισσότερο για να μη νιώθω διαφορετικός…».

Για την στήριξη των γονιών του τόνισε: «Δεν ήταν η πιο εύκολη απόφαση, αλλά πάντα σε ό,τι έκανα είχα τη στήριξη των γονιών μου. Πήγα αρχικά στην U17 της Καλλονής κι από φέτος βρίσκομαι στην U20. Είμαι από τους πιο μικρούς στην ομάδα, καθώς αγωνίζονται παιδιά του 96’ ως 98’. Παρ’ όλα αυτά έχω πάρει αρκετές συμμετοχές για την ηλικία μου. Δεν θυμάμαι ακριβή αριθμό, αλλά είμαι ικανοποιημένος», λέει ο Αντώνης Τζανετέλλης.

Τι σημαίνει όμως για τον ίδιο το ο,τι αγωνίζεται με το Νο10 στην πλάτη: «Δεν νομίζω πως έχει σημασία ο αριθμός της φανέλας. Δεν ήμουν εγώ αυτός που τη ζήτησα. Απλά όταν τις μοίραζαν, μου την έδωσαν, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Αριστούχος, αλλά σεμνός…

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τον σπουδαίο πιτσιρικά της Καλλονής, είναι ότι τη στιγμή που δίνει αγώνα για να κυνηγήσει το όνειρό του στο ποδόσφαιρο, αριστεύει και στο σχολείο.

«Θέλω να περάσω ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Σίγουρα το ποδόσφαιρο αποτελεί προτεραιότητα και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά όμως προσπαθώ να μην παρατάω τα μαθήματά μου, ώστε να έχω και μία εναλλακτική επιλογή αν δεν τα καταφέρω να παίξω σε μεγαλύτερο επίπεδο».

Γίνεται να συνδυαστούν σε αυτό το επίπεδο ποδόσφαιρο και μαθήματα; «Όταν βάζεις στόχους μπορείς. Εχω επιλέξει να ζω με τον αδερφό μου κι όχι με τα υπόλοιπα παιδιά της ακαδημίας, ώστε να μπορώ να προσηλώνομαι και να διαβάζω όπως πρέπει…».

Οσο για την ομάδα που υποστηρίζει; «Βλέπω μόνο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εδώ τι να δεις, μπάλα είναι αυτή; Είμαι φουλ Μπάρτσα! Βέβαια έχουμε τα χάλια μας τελευταία, έχει σκάσει η ομάδα…».

Tο δικό του μήνυμα αισιοδοξίας

Φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε παιδί εκεί έξω που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο ανάλογο πρόβλημα…

«Να μην το βάλουν ποτέ κάτω. Να προσπαθούν και να αγωνίζονται κάθε μέρα. Όταν θέλεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα, δεν μπορεί κανείς να σου στερήσει τα όνειρά σου»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...