Παρασκευή, 29/03/24
Δίκτυο Ακαδημιών AEK

Ελληνόπουλο δοκιμάζεται από την Μπαρτσελόνα!

Μοιάζει με ψέμα, ένα ωραίο όνειρο, όμως για τον μικρό Χρήστο Σιάκα, θα γίνει πραγματικότητα!

Ο 10χρονος πιτσιρικάς που αγωνίζεται στην ακαδημία Σάντος Πανοράματος στην Θεσσαλονίκη, η οποία συνεργάζεται με την ΑΕΚ, έλαβε επίσημη κλήση για να δοκιμαστεί από την Barcelona Escola! Φυσικά, κανένας δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο, αφού τόσο η οικογένένειά του, όσο και η Ένωση, άναψαν αμέσως το «πράσινο φως» και ο μικρός ετοιμάζει βαλίτσες, μαζί με τον πατέρα του και την Παρασκευή θα πετάξει για την Καταλωνία!

Μαζί τους θα βρεθεί και ο προπονητής του, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε από την ΧΑΝΘ και τον ενέταξε στις ακαδημίες της ΑΕΚ, Άκης Ιωσηφίδης, τον οποίο και εντόπισε το gazzetta.gr για να μάθει όλες λεπτομέρειες

«Σε εμάς έφτασε ένα επίσημο mail για τον Χρήστο και φυσικά μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ειδοποιήσαμε την οικογένεια και φυσικά την ΑΕΚ, αμφότεροι έδωσαν το “οκ” και έτσι προχώρησε η όλη διαδικασία» σχολίασε αρχικά.

Πως εντόπισε, όμως, η Ισπανική ομάδα τον Χρήστο;

«Δεν το γνωρίζουμε αυτό, εμείς δεν έχουμε κάποια συνεργασία. Γι’ αυτό και μας αιφνιδίασε αρχικά αυτό που διαβάσαμε. Παρόλα αυτά, ήταν απόλυτα επίσημο, με κωδικούς και όλες τις οδηγίες που απαιτούνται».

Ποια είναι τώρα η διαδικασία;

«Την Παρασκευή πετάμε για Βαρκελώνη, Χρήστος, ο πατέρας του κι εγώ, ενώ την Κυριακή θα κάνει το δοκιμαστικό. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, αν πάει καλά και περάσει, θα επιστρέψουμε στην Ισπανία για το τελικό στάδιο. Αυτό θα γίνει στις 31 Μαΐου. Αν περάσει κι από αυτή τη δοκιμή, θα εγκατασταθεί στην πόλη όλη η οικογένεια και θα ανήκει, πλέον, στην Μπαρτσελόνα. Ήδη ο πατέρας του έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές και με την Ελληνική ομογένεια, μακάρι να πάνε όλα καλά και να προχωρήσει».

Όσο για το πρώτο… scouting report του Σιάκα, ο προπονητής του τόνισε πως: «είναι πολύ ταλαντούχος, αγωνίζεται στην επίθεση, τόσο στην κορυφή όσο και στα δύο άκρα αυτής. Δεν είναι τυχαίο που μία από τις κορυφαίες ακαδημίες του κόσμου ασχολήθηκε με την περίπτωσή του».

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...