Πέμπτη, 13/03/25
Soccer Schools

«Πετάει» προς Κίνα η Άρσεναλ

Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Άρσεναλ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον κινεζικό Κολοσσό iRENA, μία απ’ τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικού μάρκετινγκ στην Ασία. Το σχέδιο είναι να διαδώσει τις γνώσεις της για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες στην Κίνα ξεκινώντας άμεσα με 5 νέα Arsenal Soccer Schools στη χώρα έως του τέλος του 2016, ξεκινώντας βεβαίως από την Σανγκάη. Κάθε μία απ’ αυτές τις σχολές θα έχει ένα τεχνικό επιτελείο το οποίο θα λάβει οδηγίες και εκπαίδευση απευθείας από τον αγγλικό σύλλογο και πολλοί παλαίμαχοι αλλά και νυν ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψουν στην Κίνα προκειμένου να μεταδώσουν τις γνώσεις, αλλά και ν’ αυξήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέσα στον επόμενο χρόνο περίπου 300 παιδιά αναμένεται να προπονούνται στις ακαδημίες των «κανονιέρηδων», ενώ μέσω διαγωνισμών θα υπάρξουν και αρκετοί που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία και στο Λονδίνο, προκειμένου να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πιο κοντά σε μένα ο Τζόλης"!

Η Άρσεναλ δεν είναι φυσικά η μόνη ομάδα που επενδύει στην Κίνα. Τον περασμένο Οκτώβριο η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την FCBEscola, το «σχολείο της Μπαρτσελόνα», δηλαδή. Πρόκειται για μία νέα συνεργασία, η οποία θα δει τον καταλανικό σύλλογο να δημιουργεί τις δικές του ακαδημίες στο Τσινγκτάο και στη Σαντόνγκ για αγόρια και κορίτσια 6-11 ετών. Κάπως έτσι θέλει να εξελιχθεί και η Βαλένθια, όμως, η οποία στις αρχές του Νοεμβρίου ταξίδεψε στην Κίνα, προκειμένου να ξεκινήσει κι αυτή τις δικές της ακαδημίες ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πιο κοντά σε μένα ο Τζόλης"!

Στην ίδια λογική κινούνται και οι ομάδες της Ιταλίας, καθώς η Μίλαν ανακοίνωσε τη συνεργασία της για τη δημιουργία 4 σχολών ποδοσφαίρων στη Βόρεια Κίνα. Δύο προπονητές της Μίλαν θα εκπαιδεύσουν για μία εβδομάδα 12 προπονητές και 48 παιδιά από 4 διαφορετικά σχολεία στον ευρωπαϊκό τρόπο ποδοσφαίρου. Το μεγαλόπνοο σχέδιο των «ροσονέρι» προβλέπει 350 συναντήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια για εκπαίδευση και προπόνηση 200 μαθητών από 20 διαφορετικά σχολεία. Συνολικά οι Κινέζοι περιμένουν 11.200 μαθητές να αγωνιστούν κόντρα σε Ιταλούς παίκτες και να προπονηθούν από τους θρύλους της Μίλαν. Από κοντά ακολουθεί και η Γιουβέντους, η οποία έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ξεκινήσει το δικό της πρόγραμμα ανταλλαγής και εκπαίδευσης ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πιο κοντά σε μένα ο Τζόλης"!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ (U17) - Πανσερραϊκός (U17)

Νίκη και βήμα τίτλου για την U17 του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού, επικρατώντας με 2-0, για την 14η αγωνιστική της Super League...
Εθνική Ανδρών

Αλλαγή στις κλήσεις της Εθνικής – Άτυχος ο νεαρός...

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είδε την... ατυχία να του χτυπά την πόρτα και έτσι να παίρνει παράταση στο...
Παναθηναϊκός Ακαδημία

Από τον… Βορρά έρχεται ο “μαέστρος” της Ακαδημίας του...

Ο Παναθηναϊκός και πρωτίστως ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει τον ιδανικό "μαέστρο" για να αναλάβει τις τύχες της...
Εθνική Κορασίδων (U17)

Ήττα για την Εθνική μας από την Πορτογαλία!

Η Εθνική Κορασίδων ηττήθηκε 2-0 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στην Ulf Arena της πόλης Σάντνες στην...
ΠΑΟΚ Ακαδημία

Τσέκαρε ταλεντάκι για την Ακαδημία ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχύει διαρκώς την Ακαδημία του, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποτελέσουν το...