Ελβετία

Προπόνηση με… μαύρα γυαλιά!

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μπορεί οι μέθοδοι της προπόνησης να έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό που επιχείρησαν οι τερματοφύλακες της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας είναι κάτι… σπάνιο και πρωτόγνωρο.

Ως γνωστόν, αυτό που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας είναι τα γάντια. Στην πιο “τραβηγμένη” θα χρειαστεί και καπέλο λόγω… ήλιου.

Παρόλα αυτά το παράδειγμα των τερματοφυλάκων της Εθνικής Ελβετίας, πιθανώς να προσθέσει ένα ακόμα “αξεσουάρ” στον εξοπλισμό των πορτιέρο, τουλάχιστον στο κομμάτι των προπονήσεων.

Έτσι, οι Γιαν Ζόμερ και Μάρβιν Χιτζ παραμονές του αγώνα της Ελβετίας με την Λετονία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έμοιαζαν στην προπόνηση σαν να είναι βγαλμένοι από το… Matrix.

Πιο συγκεκριμένα, φόρεσαν ειδικά μαύρα γυαλιά, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνουν τις επιδόσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ιαπωνική εταιρία, που κατασκευάζει αυτά τα γυαλιά, υποστηρίζει πως η φθορά της όρασης εμποδίζεται λόγω ηλικίας, ενώ ισχυρίζεται πως δημιουργούν ένα εφέ αργής κίνησης ,ρυθμίζοντας τις φορές που ανοιγοκλείνουν τα μάτια και βοηθώντας στη βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Για την ιστορία, το κάθε ζευγάρι αυτών των ειδικών μαύρων γυαλιών κοστολογείται περίπου στα 400 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Χρυσός” ο Μουσελίμης, πέντε μετάλλια συνολικά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό U19!

Η ελληνική κωπηλασία ολοκλήρωσε με εξαιρετικό απολογισμό την παρουσία...

Τελευταίο τρίποντο της σεζόν για την U15 του Πανσερραϊκού!

Η U15 του Πανσερραϊκού επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ,...

Μεγάλη νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος για τον Πανσερραϊκό!

Νίκη για την U17 του Πανσερραϊκού, όπου επικράτησε με...

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει “φάει”… κόλλημα με τον Καρέτσα!

Η Ρεαλ Μαδρίτης έχει στο στόχαστρο της τον νεαρό...

Η νέα μπάλα του Μουντιάλ θέλει… φόρτιση!

Σε μια εποχή που τεχνολογία και πολλά... εξελίσσονται, το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ